ABB

Boris Johnson istifa etti!

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 07.07.2022 - 14:53, Güncelleme: 07.07.2022 - 14:53
 

Boris Johnson istifa etti!

İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etti. Johnson kararını basın açıklamasıyla duyurdu.
  Sondakika Haberler - İngiltere Başbakanı Boris Johnson partisi Muhafazakar Parti’nin liderliğinden istifa ettiğini fakat başbakanlık görevine yeni bir lider seçilene dek devam edeceğini açıkladı. Johnson, “Yeni lider görevine başlayana dek görevime devam edeceğim. Bu görevde benimle birlikle olan aileme, arkadaşlarıma ve İngiliz halkına çok teşekkür ederim. Başbakanlık süreci benim için çok öğreticiydi” dedi. “Seviye atlamaya devam etmeliyiz” diyen Johnson, İngiltere’nin her parçasının içindeki potansiyelin açığa çıkarılması gerektiğini belirti ve şöyle konuştu: “Eğer bunu başarırsak, Avrupa’nın en müreffeh ülkesi olacağız.” Gündem Haberler - Parti içindeki yeni lider seçilme süreci ile ilgili de konuşan Johnson, söz konusu takvimin önümüzdeki hafta kamuoyuna duyurulacağını açıkladı. İngiltere’de başbakana güvenlerini kaybettiklerini belirten Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın istifa ederek başlattığı istifa dalgası giderek büyümüş ve son 48 saat içerisinde beşi bakan olmak üzere 50’den fazla hükümet görevlisi istifa etmişti. Tarafsız Haber - Sabah saatlerinde İngiliz medyası, Başbakan Johnson’un önümüzdeki saatlerde istifasını açıklayacağını duyurmuştu. İşçi Partisi lideri Keir Starmer Johnson’ın aldığı bu kararı memnuniyet ile karşıladı ve İngiltere’nin yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu söyledi. Starmer, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “12 yıldır iktidarlar ve verdikleri zarar çok büyük” dedi.
İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Muhafazakar Parti liderliğinden istifa etti. Johnson kararını basın açıklamasıyla duyurdu.

 

Sondakika Haberler - İngiltere Başbakanı Boris Johnson partisi Muhafazakar Parti’nin liderliğinden istifa ettiğini fakat başbakanlık görevine yeni bir lider seçilene dek devam edeceğini açıkladı. Johnson, “Yeni lider görevine başlayana dek görevime devam edeceğim. Bu görevde benimle birlikle olan aileme, arkadaşlarıma ve İngiliz halkına çok teşekkür ederim. Başbakanlık süreci benim için çok öğreticiydi” dedi.

“Seviye atlamaya devam etmeliyiz” diyen Johnson, İngiltere’nin her parçasının içindeki potansiyelin açığa çıkarılması gerektiğini belirti ve şöyle konuştu: “Eğer bunu başarırsak, Avrupa’nın en müreffeh ülkesi olacağız.”

Gündem Haberler - Parti içindeki yeni lider seçilme süreci ile ilgili de konuşan Johnson, söz konusu takvimin önümüzdeki hafta kamuoyuna duyurulacağını açıkladı.

İngiltere’de başbakana güvenlerini kaybettiklerini belirten Sağlık Bakanı Sajid Javid ve Maliye Bakanı Rishi Sunak’ın istifa ederek başlattığı istifa dalgası giderek büyümüş ve son 48 saat içerisinde beşi bakan olmak üzere 50’den fazla hükümet görevlisi istifa etmişti.

Tarafsız Haber - Sabah saatlerinde İngiliz medyası, Başbakan Johnson’un önümüzdeki saatlerde istifasını açıklayacağını duyurmuştu. İşçi Partisi lideri Keir Starmer Johnson’ın aldığı bu kararı memnuniyet ile karşıladı ve İngiltere’nin yeni bir başlangıca ihtiyacı olduğunu söyledi. Starmer, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, “12 yıldır iktidarlar ve verdikleri zarar çok büyük” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.