ABB

Dövizde Haftanın İlk Rakamları

EKONOMİ 09.05.2022 - 08:28, Güncelleme: 09.05.2022 - 08:28
 

Dövizde Haftanın İlk Rakamları

Doların geçen hafta küresel olarak güçlenmesine paralel bir şekilde dolar/TL 14.95'i aşmıştı. Peki dolar ve euro haftaya nasıl başladı? Detaylar..
Fed geçen çarşamba politika faizinde 50 baz puan indirime giderken Fed Başkanı Jerome Powell'ın özellikle 75 baz puan faiz artırım ihtimalini masadan kaldırması piyasalarda ilk başta olumlu tepkiye yol açmıştı.   Ancak olumlu rüzgarlar uzun süre esemedi. Powell'ın açıklamalarına rağmen Fed'in yükselen enflasyonla mücadele için sert adımlar atmak zorunda kalacağına yönelik beklenti ve resesyon endişeleri doların yükselmesine yol açtı. Dolar endeksi haftaya yüzde 0.4 artış ile başlarken, dolar/RL düşük hacimli piyasada 14.98'i gördü. Ardından gerileme yaşadı. Dolar yeni haftaya 14.95 liradan başladı. Euro ise 08.18 itibariyle 15,73 liradan işlem görüyor.
Doların geçen hafta küresel olarak güçlenmesine paralel bir şekilde dolar/TL 14.95'i aşmıştı. Peki dolar ve euro haftaya nasıl başladı? Detaylar..

Fed geçen çarşamba politika faizinde 50 baz puan indirime giderken Fed Başkanı Jerome Powell'ın özellikle 75 baz puan faiz artırım ihtimalini masadan kaldırması piyasalarda ilk başta olumlu tepkiye yol açmıştı.

 

Ancak olumlu rüzgarlar uzun süre esemedi. Powell'ın açıklamalarına rağmen Fed'in yükselen enflasyonla mücadele için sert adımlar atmak zorunda kalacağına yönelik beklenti ve resesyon endişeleri doların yükselmesine yol açtı.

Dolar endeksi haftaya yüzde 0.4 artış ile başlarken, dolar/RL düşük hacimli piyasada 14.98'i gördü. Ardından gerileme yaşadı.

Dolar yeni haftaya 14.95 liradan başladı.

Euro ise 08.18 itibariyle 15,73 liradan işlem görüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.