ABB

EYT teklifi bugün Meclis'e geliyor

GÜNDEM 30.01.2023 - 09:55, Güncelleme: 30.01.2023 - 09:55
 

EYT teklifi bugün Meclis'e geliyor

Meclis yeni haftaya yoğun bir gündemle girerken, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme de bugün Meclis Başkanlığına sunulacak
Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununu çözmek için açıklanan düzenlemede bugün önemli bir aşamaya geçilecek. Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihi öncesinde olan kişileri kapsayan düzenleme, yaş engelini ortadan kaldırarak gündeme gelmişti. Milyonları kapsayan EYT düzenlemesi bugün TBMM'ye gelerek Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Düzenlemeden 2 milyon 250 bin kişinin yararlanması bekleniyor.   Tarafsız Haber - Yapılan çalışmaların sonucunda düzenlemenin Meclis'teki ilk adresi Plan ve Bütçe Komisyonu olacak. Plan ve Bütçe Komisyonundan geçecek EYT düzenlemesi ardından Genel Kurul'da ele alınacak. Teklifin bu aşamaların sonunda şubat ayında yasalaştırılması bekleniyor. EYT'lilerin ilk maaşlarının da 1 Mart'ta ödenmesi planlanıyor.
Meclis yeni haftaya yoğun bir gündemle girerken, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili düzenleme de bugün Meclis Başkanlığına sunulacak

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) sorununu çözmek için açıklanan düzenlemede bugün önemli bir aşamaya geçilecek. Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihi öncesinde olan kişileri kapsayan düzenleme, yaş engelini ortadan kaldırarak gündeme gelmişti. Milyonları kapsayan EYT düzenlemesi bugün TBMM'ye gelerek Meclis Başkanlığı'na sunulacak. Düzenlemeden 2 milyon 250 bin kişinin yararlanması bekleniyor.

 

Tarafsız Haber - Yapılan çalışmaların sonucunda düzenlemenin Meclis'teki ilk adresi Plan ve Bütçe Komisyonu olacak. Plan ve Bütçe Komisyonundan geçecek EYT düzenlemesi ardından Genel Kurul'da ele alınacak. Teklifin bu aşamaların sonunda şubat ayında yasalaştırılması bekleniyor. EYT'lilerin ilk maaşlarının da 1 Mart'ta ödenmesi planlanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.