ABB

EYT'lilerin emekli maaş hesabı netleşti

EKONOMİ 20.01.2023 - 09:22, Güncelleme: 20.01.2023 - 09:22
 

EYT'lilerin emekli maaş hesabı netleşti

Emekli maaşlarına gelen yüzde 30 zam sonrası, EYT'liler sgk maaş hesaplama sistemi üzerinden aylıklarını sorgulamaya başladı.
SGK, emekli maaşı hesaplama tablosunu açtı. Birçok EYT'li büyük şok yaşadı. Hesaplanan maaşlara emekliye verilen yüzde 30'luk zam oranının yansımadığı görüldü. e.sgk.gov.tr internet adresinden 4A/4B sigortalılar için maaş hesaplama seçeneği tıklanarak emekli olmayı bekleyenler ortalama maaşlarını öğrenebilirken, hizmetin yeniden devreye alınmasıyla maaşlarını öğrenen pek çok EYT'linin kafası karıştı. Show Haber'e konuşan Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, güncelleme katsayısı ile maaş zammı arasındaki 14-15 puanlık farka dikkat çekerken, ilk defa bağlanacak olan emekli aylıklarının bu oranda çok düşük olabileceğini belirtti. Kıvanç, yaptığı açıklamada "Aralık ayı maaşı 10 bin 44 TL'olan birinin doğrudan yüzde 30 oranında artmış olsaydı maaşı 13 bin 57 TL olacaktı. Fakat yeni gelen güncelleme ile Aralık ayı maaşı 9 bin 50'ye düşen kişinin maaşı yüzde 30 zamla 11 bin 770 TL oldu." diye konuştu. EYT'LİLERİN MAAŞLARINDA YÜZDE 18 ARTIŞ   Tarafsız Haber - Yani Aralık ayında hesap yapan EYT'liler güncelleme katsayısını hesaba katmamışlardı. Bu nedenle maaşlarına yüzde 30'luk değil ortalama yüzde 18'lik artış yansıdı. Mart ayında ilk maaşlarını alması beklenen EYT'lilerin hesapladıkları aylıklarına Mart ayında yaklaşık yüzde 1.5 puanlık milli gelir artışı da eklenecek.
Emekli maaşlarına gelen yüzde 30 zam sonrası, EYT'liler sgk maaş hesaplama sistemi üzerinden aylıklarını sorgulamaya başladı.

SGK, emekli maaşı hesaplama tablosunu açtı. Birçok EYT'li büyük şok yaşadı. Hesaplanan maaşlara emekliye verilen yüzde 30'luk zam oranının yansımadığı görüldü. e.sgk.gov.tr internet adresinden 4A/4B sigortalılar için maaş hesaplama seçeneği tıklanarak emekli olmayı bekleyenler ortalama maaşlarını öğrenebilirken, hizmetin yeniden devreye alınmasıyla maaşlarını öğrenen pek çok EYT'linin kafası karıştı.

Show Haber'e konuşan Habertürk yazarı Ahmet Kıvanç, güncelleme katsayısı ile maaş zammı arasındaki 14-15 puanlık farka dikkat çekerken, ilk defa bağlanacak olan emekli aylıklarının bu oranda çok düşük olabileceğini belirtti. Kıvanç, yaptığı açıklamada "Aralık ayı maaşı 10 bin 44 TL'olan birinin doğrudan yüzde 30 oranında artmış olsaydı maaşı 13 bin 57 TL olacaktı. Fakat yeni gelen güncelleme ile Aralık ayı maaşı 9 bin 50'ye düşen kişinin maaşı yüzde 30 zamla 11 bin 770 TL oldu." diye konuştu.

EYT'LİLERİN MAAŞLARINDA YÜZDE 18 ARTIŞ

 

Tarafsız Haber - Yani Aralık ayında hesap yapan EYT'liler güncelleme katsayısını hesaba katmamışlardı. Bu nedenle maaşlarına yüzde 30'luk değil ortalama yüzde 18'lik artış yansıdı. Mart ayında ilk maaşlarını alması beklenen EYT'lilerin hesapladıkları aylıklarına Mart ayında yaklaşık yüzde 1.5 puanlık milli gelir artışı da eklenecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.