ABB

Dünya nüfusu artık 8 milyar

GÜNDEM 15.11.2022 - 08:50, Güncelleme: 15.11.2022 - 08:50
 

Dünya nüfusu artık 8 milyar

Birleşmiş Milletler, dünya nüfusunun bugün itibarıyla 8 milyar kişiye ulaştığını açıkladı.
Birleşmiş Milletler (BM), dünya nüfusunun bugün sekiz milyara ulaşacağını öngörüyordu. Sputnik'in Birleşmiş Milletler kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; Dünyada kişi sayısı 8 milyara ulaştı. BM, iklim değişikliği nedeniyle kaynak kıtlığıyla karşı karşıya olan bölgeleri daha fazla zorluğun beklediği konusunda uyardı. BM tahminlerine göre, yiyecek veya su, pil veya benzin olsun, küresel nüfusa 2,4 milyarın daha ekleneceği 2080'lerde kaynaklara erişim daha da zorlaşacak. Biyolojik Çeşitlilik Merkezi’nden nüfus ve sürdürülebilirlik direktörü Stephanie Feldstein, "Her insanın yakıta, oduna, suya ve eve ihtiyacı vardır” dedi. Uzmanlar, kaynak sıkıntısının özellikle nüfuslarında büyük artış beklenen Afrika ülkelerinde büyük bir sorun olarak ortaya çıkacağını söylüyor. Bunlar aynı zamanda iklime karşı en savunmasız ülkeler arasında yer alıyor ve çoğu iklim değişikliğini önleme konusunda adımlar atabilmek için dış finansmana ihtiyaç duyuyor. Halihazırda yaklaşık 738 milyon insanın yeterli gıda kaynağına ulaşamadan yaşadığı Sahraaltı Afrika'da Ekonomi ve Barış Enstitüsü'ne göre nüfus, yüzyılın ortasına kadar %95 oranında artacak. Dünya nüfusunun 2037'ye kadar 9 milyar insana ulaşmayacağı tahmin ediliyor. YENİ 1 MİLYARI OLUŞTURANLARIN YARISI ASYA'DAN Bu yıl, Çin'in nüfusunun zirveye ulaşması ve ardından azalmaya başlaması bekleniyor. Hindistan'ın 2023'te, "dünyanın en kalabalık ülkesi" olarak Çin'i geride bırakacağı tahmin ediliyor. BM, dünya nüfusunun 7 milyardan 8 milyara çıkarken, yeni 1 milyarı oluşturanların yarısının Asya'dan olduğunu açıkladı. Afrika, nüfus artışının görüldüğü ikinci en büyük bölge (neredeyse 400 milyon) olurken, Afrika nüfusunun 2038'e kadar 2 milyara ulaşması bekleniyor. Avrupa'nın gelecek dönemde nüfus artışına katkısının negatif olacağı tahmin ediliyor. Dünya nüfusunun 7 milyardan 8 milyara ulaşmasında Hindistan, açık ara en büyük katkıyı yapan ülke olurken (177 milyon), onu sırasıyla Çin (73 milyon) ve Nijerya (60 milyon) izledi. Nüfus artışının genel olarak yavaşlamasının, çalışma yaşındakilerin oranının artmasına neden olduğundan ekonomik büyümeyi de etkileyebileceği bekleniyor. 7 milyardan 8 milyara çıkan nüfus artışının yarısından fazlası, yetişkin nüfustaki artışa (30-64) bağlanabiliyor. Buna karşılık gelecek milyarın (8’inci ve 9’uncu milyar arasında), 400 milyonundan fazlasını 65 yaş üstü bireylerin oluşturması öngörülüyor.
Birleşmiş Milletler, dünya nüfusunun bugün itibarıyla 8 milyar kişiye ulaştığını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM), dünya nüfusunun bugün sekiz milyara ulaşacağını öngörüyordu.

Sputnik'in Birleşmiş Milletler kaynaklarına dayandırdığı haberine göre; Dünyada kişi sayısı 8 milyara ulaştı.

BM, iklim değişikliği nedeniyle kaynak kıtlığıyla karşı karşıya olan bölgeleri daha fazla zorluğun beklediği konusunda uyardı.

BM tahminlerine göre, yiyecek veya su, pil veya benzin olsun, küresel nüfusa 2,4 milyarın daha ekleneceği 2080'lerde kaynaklara erişim daha da zorlaşacak.

Biyolojik Çeşitlilik Merkezi’nden nüfus ve sürdürülebilirlik direktörü Stephanie Feldstein, "Her insanın yakıta, oduna, suya ve eve ihtiyacı vardır” dedi.

Uzmanlar, kaynak sıkıntısının özellikle nüfuslarında büyük artış beklenen Afrika ülkelerinde büyük bir sorun olarak ortaya çıkacağını söylüyor.

Bunlar aynı zamanda iklime karşı en savunmasız ülkeler arasında yer alıyor ve çoğu iklim değişikliğini önleme konusunda adımlar atabilmek için dış finansmana ihtiyaç duyuyor.

Halihazırda yaklaşık 738 milyon insanın yeterli gıda kaynağına ulaşamadan yaşadığı Sahraaltı Afrika'da Ekonomi ve Barış Enstitüsü'ne göre nüfus, yüzyılın ortasına kadar %95 oranında artacak.

Dünya nüfusunun 2037'ye kadar 9 milyar insana ulaşmayacağı tahmin ediliyor.


YENİ 1 MİLYARI OLUŞTURANLARIN YARISI ASYA'DAN

Bu yıl, Çin'in nüfusunun zirveye ulaşması ve ardından azalmaya başlaması bekleniyor. Hindistan'ın 2023'te, "dünyanın en kalabalık ülkesi" olarak Çin'i geride bırakacağı tahmin ediliyor.

BM, dünya nüfusunun 7 milyardan 8 milyara çıkarken, yeni 1 milyarı oluşturanların yarısının Asya'dan olduğunu açıkladı.

Afrika, nüfus artışının görüldüğü ikinci en büyük bölge (neredeyse 400 milyon) olurken, Afrika nüfusunun 2038'e kadar 2 milyara ulaşması bekleniyor.

Avrupa'nın gelecek dönemde nüfus artışına katkısının negatif olacağı tahmin ediliyor.

Dünya nüfusunun 7 milyardan 8 milyara ulaşmasında Hindistan, açık ara en büyük katkıyı yapan ülke olurken (177 milyon), onu sırasıyla Çin (73 milyon) ve Nijerya (60 milyon) izledi.

Nüfus artışının genel olarak yavaşlamasının, çalışma yaşındakilerin oranının artmasına neden olduğundan ekonomik büyümeyi de etkileyebileceği bekleniyor.

7 milyardan 8 milyara çıkan nüfus artışının yarısından fazlası, yetişkin nüfustaki artışa (30-64) bağlanabiliyor. Buna karşılık gelecek milyarın (8’inci ve 9’uncu milyar arasında), 400 milyonundan fazlasını 65 yaş üstü bireylerin oluşturması öngörülüyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.