ABB

Toplumsal Olaylarda Polisin Ses ve Görüntüsünün Alınmasını Engelleyen Genelge Durduruldu

10.05.2022 - 08:17, Güncelleme: 10.05.2022 - 08:17
 

Toplumsal Olaylarda Polisin Ses ve Görüntüsünün Alınmasını Engelleyen Genelge Durduruldu

Danıştay kamusal alanda polisin ses ve görüntüsünün alınmasını engelleyen genelgenin yürütmesini kesin olarak durdurdu..
Geçen yılın Mayıs ayında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş imzasıyla yayımlanan genelgede "Personelimiz görevini ifa ederken bu tür ses ve görüntü alınmasına tevessül edecek davranışlara fırsat vermemeleri, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri, kanuni şartları oluştuğunda adli işlem yapmaları gerektiği konusunda tüm personelin bilgilendirilmesini önemli rica ederim" ifadeleri yer almıştı. AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Anayasa’ya aykırılık yok" diyerek genelgeyi savunmuştu. Danıştay'dan Durdurma Kararı Geçen Kasım ayında ise Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) genelgesinin yürütmesini oy birliğiyle durdurmuş; bakanlık karara itiraz etmişti. Tamamen Durduruldu Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), bugün Danıştay’ın söz konusu karara ilişkin bakanlık itirazını değerlendirdiğini ve genelgenin yürütmesinin durdurulduğunu duyurdu. TGS yaptığı açıklamada, "Kamusal alanda polisin ses ve görüntüsünün alınmasını engelleyen genelgenin yürütmesi kesin olarak durduruldu. Danıştay, açtığımız davada İçişleri Bakanlığı ve EGM’nin itirazlarını reddetti. Basın hürdür sansür edilemez" ifadelerini kullandı.                                                  
Danıştay kamusal alanda polisin ses ve görüntüsünün alınmasını engelleyen genelgenin yürütmesini kesin olarak durdurdu..
Geçen yılın Mayıs ayında Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş imzasıyla yayımlanan genelgede "Personelimiz görevini ifa ederken bu tür ses ve görüntü alınmasına tevessül edecek davranışlara fırsat vermemeleri, eylemin veya durumun niteliğine göre kayıt yapan kişileri engellemeleri, kanuni şartları oluştuğunda adli işlem yapmaları gerektiği konusunda tüm personelin bilgilendirilmesini önemli rica ederim" ifadeleri yer almıştı.

AKP'li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da "Anayasa’ya aykırılık yok" diyerek genelgeyi savunmuştu.


Danıştay'dan Durdurma Kararı


Geçen Kasım ayında ise Danıştay, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) genelgesinin yürütmesini oy birliğiyle durdurmuş; bakanlık karara itiraz etmişti.


Tamamen Durduruldu


Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), bugün Danıştay’ın söz konusu karara ilişkin bakanlık itirazını değerlendirdiğini ve genelgenin yürütmesinin durdurulduğunu duyurdu.

TGS yaptığı açıklamada, "Kamusal alanda polisin ses ve görüntüsünün alınmasını engelleyen genelgenin yürütmesi kesin olarak durduruldu. Danıştay, açtığımız davada İçişleri Bakanlığı ve EGM’nin itirazlarını reddetti. Basın hürdür sansür edilemez" ifadelerini kullandı.

                                                 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.