ABB

Ünlü Tasarımcı Emre Şengün Ödüle doymuyor!

28.09.2022 - 16:05, Güncelleme: 28.09.2022 - 16:29
 

Ünlü Tasarımcı Emre Şengün Ödüle doymuyor!

Türkiye gibi birçok ülkede toplam 13 Ödül almış, 35 Katalogda eserleri sergilendi.
Emre Şengün girmiş olduğu, İstanbul Ekslibris Derneği, İstinye Üniversitesi ve Selçuk Ecza Deposu’nun düzenlemiş olduğu 5. Uluslararası Ekslibris Yarışmasında Özel Ödülü (Mehmet Rafet Atalık) alarak büyük bir başarıya imza attı. Sanatçı Emre Şengün bugüne kadar Belçika, Çin, İtalya, Kıbrıs, Meksika, Polonya, Rusya, Türkiye gibi birçok ülkede toplam 13 Ödül almış, 35 Katalogda eserleri sergilendi. Uluslararası Ekslibris Yarışması, tüm ülkelerdeki sanatçı ve tasarımcılara açık olup, estetik, özgün ekslibris çalışmalarını bir araya getirmek, değerlendirmek, sanatçılarını teşvik etmek, ekslibris sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla düzenleniyor.                 Ekslibris Nedir? Ekslibris, kitap sahibini tanıtan, onu yücelten bir sanat dalıdır. Kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde isimlerinin ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu baskı resimlerdir. Sözcük olarak …’nın kitaplığından, …’nın kütüphanesine ait anlamına gelir. Kitabın kartviziti ya da tapusudur. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır. Ekslibris önemli bir iletişim aracıdır. Bir ihtiyaç grafiği olarak doğmasına karşın, estetik kaygılarla yapılan özgün yapıtlardır.
Türkiye gibi birçok ülkede toplam 13 Ödül almış, 35 Katalogda eserleri sergilendi.

Emre Şengün girmiş olduğu, İstanbul Ekslibris Derneği, İstinye Üniversitesi ve Selçuk Ecza Deposu’nun düzenlemiş olduğu 5. Uluslararası Ekslibris Yarışmasında Özel Ödülü (Mehmet Rafet Atalık) alarak büyük bir başarıya imza attı. Sanatçı Emre Şengün bugüne kadar Belçika, Çin, İtalya, Kıbrıs, Meksika, Polonya, Rusya, Türkiye gibi birçok ülkede toplam 13 Ödül almış, 35 Katalogda eserleri sergilendi.

Uluslararası Ekslibris Yarışması, tüm ülkelerdeki sanatçı ve tasarımcılara açık olup, estetik, özgün ekslibris çalışmalarını bir araya getirmek, değerlendirmek, sanatçılarını teşvik etmek, ekslibris sanatını tanıtmak ve sevdirmek amacıyla düzenleniyor.

 

 

 

         

Ekslibris Nedir?

Ekslibris, kitap sahibini tanıtan, onu yücelten bir sanat dalıdır. Kitapseverlerin kitaplarının iç kapağına yapıştırdıkları üzerinde isimlerinin ve değişik konularda resimlerin yer aldığı küçük boyutlu baskı resimlerdir. Sözcük olarak …’nın kitaplığından, …’nın kütüphanesine ait anlamına gelir. Kitabın kartviziti ya da tapusudur. Kitap sahibini tanıtır, onu yüceltir ve kitabı ödünç alan kişiyi geri getirmesi konusunda uyarır.  Ekslibris önemli bir iletişim aracıdır. Bir ihtiyaç grafiği olarak doğmasına karşın, estetik kaygılarla yapılan özgün yapıtlardır.

Samsun HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.