ABB

YENİMAHALLE’DEN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ

ANKARA 07.02.2023 - 12:58, Güncelleme: 07.02.2023 - 12:58
 

YENİMAHALLE’DEN DEPREMZEDELERE YARDIM ELİ

Merkezüssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Yenimahalle Belediyesi bölgeye yardım elini uzattı. 10 ilde can kaybının 3 bin 419’a yükseldiği, şu ana kadar 20 bin 426 vatandaşın da yaralandığı depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken Yenimahalle Belediyesi ekipleri ve Yenimahalleliler de yaraları sarmak için harekete geçti.
Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait kepçe, Eksvatör, kamyon ve iş makineleri depremin hemen ardından bölgeye sevk edilirken, bugün de Yenimahalle’den 4 tır ihtiyaç malzemesi yola çıktı. Yenimahalle Belediyesi ve yardımsever vatandaşların yardımlar yola çıktı. Battaniye, polar battaniye, bebek bezi, eşofman, çorap, bebek maması, içme suyu, kadın erkek çizme, yağmurluk, el feneri, tuvalet kağıdı, peçete, ped ve hijyen kolilerinin bulunduğu malzemeler Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’ya gönderildi.   Deprem gerçeğini görüyor, gereğini yapamıyoruz Tarafsız Haber - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Allah bu acıları bir daha göstermesin. Türkiye, doğusuyla batısıyla bir deprem bölgesi. Ciddi fay hatlarının geçtiği bir vatanda yaşıyoruz. Deprem olduğu zaman depremi nasıl ucuz atlatabiliriz diye bilim adamları, siyasetçiler, halk, medya konuşuyor ama depremden bir süre sonra yine eski yaşantımıza dönüyoruz. Deprem gerçeğini bilerek yapılar yaparsak, altyapı yaparsak, ona göre kendimizi, deprem gerçeğine göre vatandaşımızı bilinçli bir hale getirirsek mal ve can kaybını en aza indiririz. Bunun olmadığı ülkeler de var. 7'nin üzerinde şiddetli deprem olan ülkelerde can kaybı duymuyoruz ama Türkiye'de bunları yaşıyoruz. Bunların yaşanmaması içinde hepimizin el ve gönül birliğiyle depreme göre ülkemizi hazırlamak, kaynaklarımızı o şekilde kullanmak için çaba sarf etmeliyiz. Eğitimle bunu insanlarımıza anlatmalıyız” dedi.   Gün dayanışma günü Yaşar, “Çok fazla canımızı kaybettik. Gün dayanışma günü. El birliği ile yaraları sarmak gerekiyor. Belediye olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Kadirşinas yardımsever Yenimahalleli hemşerilerim de sabaha kadar yardım topladılar. Biz de topladıkça yardım. tırlarını yola çıkarmaya devam edeceğiz. Bu acı olayın tekrar yaşanmaması en büyük dileğimiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.
Merkezüssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından Yenimahalle Belediyesi bölgeye yardım elini uzattı. 10 ilde can kaybının 3 bin 419’a yükseldiği, şu ana kadar 20 bin 426 vatandaşın da yaralandığı depremin ardından arama kurtarma çalışmaları sürerken Yenimahalle Belediyesi ekipleri ve Yenimahalleliler de yaraları sarmak için harekete geçti.

Fen İşleri Müdürlüğü’ne ait kepçe, Eksvatör, kamyon ve iş makineleri depremin hemen ardından bölgeye sevk edilirken, bugün de Yenimahalle’den 4 tır ihtiyaç malzemesi yola çıktı. Yenimahalle Belediyesi ve yardımsever vatandaşların yardımlar yola çıktı. Battaniye, polar battaniye, bebek bezi, eşofman, çorap, bebek maması, içme suyu, kadın erkek çizme, yağmurluk, el feneri, tuvalet kağıdı, peçete, ped ve hijyen kolilerinin bulunduğu malzemeler Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’ya gönderildi.

 

Deprem gerçeğini görüyor, gereğini yapamıyoruz

Tarafsız Haber - Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Allah bu acıları bir daha göstermesin. Türkiye, doğusuyla batısıyla bir deprem bölgesi. Ciddi fay hatlarının geçtiği bir vatanda yaşıyoruz. Deprem olduğu zaman depremi nasıl ucuz atlatabiliriz diye bilim adamları, siyasetçiler, halk, medya konuşuyor ama depremden bir süre sonra yine eski yaşantımıza dönüyoruz. Deprem gerçeğini bilerek yapılar yaparsak, altyapı yaparsak, ona göre kendimizi, deprem gerçeğine göre vatandaşımızı bilinçli bir hale getirirsek mal ve can kaybını en aza indiririz. Bunun olmadığı ülkeler de var. 7'nin üzerinde şiddetli deprem olan ülkelerde can kaybı duymuyoruz ama Türkiye'de bunları yaşıyoruz. Bunların yaşanmaması içinde hepimizin el ve gönül birliğiyle depreme göre ülkemizi hazırlamak, kaynaklarımızı o şekilde kullanmak için çaba sarf etmeliyiz. Eğitimle bunu insanlarımıza anlatmalıyız” dedi.

 

Gün dayanışma günü

Yaşar, “Çok fazla canımızı kaybettik. Gün dayanışma günü. El birliği ile yaraları sarmak gerekiyor. Belediye olarak elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Kadirşinas yardımsever Yenimahalleli hemşerilerim de sabaha kadar yardım topladılar. Biz de topladıkça yardım. tırlarını yola çıkarmaya devam edeceğiz. Bu acı olayın tekrar yaşanmaması en büyük dileğimiz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum” dedi.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.