ABB

Merkez Bankası ocak ayı faiz kararı açıklandı!

EKONOMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 25.01.2024 - 15:44, Güncelleme: 25.01.2024 - 15:44
 

Merkez Bankası ocak ayı faiz kararı açıklandı!

TCMB, yılın ilk faiz kararı için toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayı PPK toplantısı sonrası faiz kararı belli oldu.
Para Piyasaları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan faiz kararına odaklandı. Döviz kuru ve altın piyasasında yaşanan hareketlilik sürerken vatandaşların meraklı bekleyişi sona erdi. Yılın ilk faiz kararı için gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı ocak ayında merak konusu olurken piyasaların izleyeceği grafik de piyasa takipçilerinin radarına girdi. Merkez Bankası'nın faiz kararı için PPK toplantısının sonucuna odaklanıldı. TCMB PPK toplantısı sona ererken ocak ayı faiz kararı son dakika olarak duyuruldu. TCMB tarafından açıklanması beklenen Ocak 2024 Para Politikası Kurulu Toplantısı 25 Ocak Çarşamba günü itibariyle sonuçlandı. TCMB PPK OCAK 2024 FAİZ KARARI AÇIKLANDI TCMB, 25 Ocak Çarşamba 2024 tarihi ile Para Politikası Kurulu toplantısı Hafize Gaye Erkan başkanlığında sekizinci toplantısını gerçekleştirdi. Kurul tarafından yapılan toplantı sonrasında TCMB, merakla beklenen faiz kararını PPK tutanağı ile kamuoyuna duyurdu. 25 Ocak Çarşamba günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Erkan'ın öncülüğünde bir araya geldi. Saat 14.00'da faiz kararı açıklanırken bir önceki faiz kararı merak edildi. Aralık ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 40’tan yüzde 42,5 düzeyine yükseltilmesine karar vermişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Hafize Gaye Erkan başkanlığında yaptığı sekizinci toplantısında da faiz artışına karar verdi. TCMB tarafından alınan ocak ayı enflasyon kararı son dakika olarak kamuoyuna duyuruldu.    Buna göre TCMB tarafından yapılan açıklamada; ‘’Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 42,5’ten yüzde 45 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.'' ifadeleri yer aldı.   
TCMB, yılın ilk faiz kararı için toplantısını gerçekleştirdi. Ocak ayı PPK toplantısı sonrası faiz kararı belli oldu.

Para Piyasaları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan faiz kararına odaklandı. Döviz kuru ve altın piyasasında yaşanan hareketlilik sürerken vatandaşların meraklı bekleyişi sona erdi. Yılın ilk faiz kararı için gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanacak olan Para Politikaları Kurulu (PPK) faiz kararına çevrildi. Merkez Bankası'nın alacağı faiz kararı ocak ayında merak konusu olurken piyasaların izleyeceği grafik de piyasa takipçilerinin radarına girdi.

Merkez Bankası'nın faiz kararı için PPK toplantısının sonucuna odaklanıldı. TCMB PPK toplantısı sona ererken ocak ayı faiz kararı son dakika olarak duyuruldu. TCMB tarafından açıklanması beklenen Ocak 2024 Para Politikası Kurulu Toplantısı 25 Ocak Çarşamba günü itibariyle sonuçlandı.

TCMB PPK OCAK 2024 FAİZ KARARI AÇIKLANDI

TCMB, 25 Ocak Çarşamba 2024 tarihi ile Para Politikası Kurulu toplantısı Hafize Gaye Erkan başkanlığında sekizinci toplantısını gerçekleştirdi. Kurul tarafından yapılan toplantı sonrasında TCMB, merakla beklenen faiz kararını PPK tutanağı ile kamuoyuna duyurdu. 25 Ocak Çarşamba günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Başkan Erkan'ın öncülüğünde bir araya geldi. Saat 14.00'da faiz kararı açıklanırken bir önceki faiz kararı merak edildi.

Aralık ayında gerçekleştirilen PPK toplantısında politika faizi bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 40’tan yüzde 42,5 düzeyine yükseltilmesine karar vermişti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, Hafize Gaye Erkan başkanlığında yaptığı sekizinci toplantısında da faiz artışına karar verdi. TCMB tarafından alınan ocak ayı enflasyon kararı son dakika olarak kamuoyuna duyuruldu. 
 

Buna göre TCMB tarafından yapılan açıklamada; ‘’Para Politikası Kurulu (Kurul) politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 42,5’ten yüzde 45 düzeyine yükseltilmesine karar vermiştir.'' ifadeleri yer aldı. 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.