ABB

31 Mart Yerel seçimlerinde kullanılacak oy pusulalarının uzunlukları belli oldu

POLİTİKA (Web Sitesi) - Web Sitesi | 08.03.2024 - 14:56, Güncelleme: 08.03.2024 - 14:56
 

31 Mart Yerel seçimlerinde kullanılacak oy pusulalarının uzunlukları belli oldu

31 Mart Yerel Seçimlerine hazırlık süreci devam ediyor. Bu kapsamda oy kullanılacak yerlere özel olarak oy pusulaları basım işlemleri gerçekleştiriliyor.
Seçim Haberleri - 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında başkanlık görevine talip olan adaylar kendi planlarına göre çalışmalarına devam ederken Yüksek Seçim Kurulu 'da olağan seçim takvimini ilerletmeye devam ediyor. OY PUSULALARI UZUNLUKLARI İLE DİKKAT ÇEKİYOR Bu kapsamda seçime çok az bir zaman kala oy pusulası basımı sürecine geçildi. Geçtiğimiz günlerde kesin olarak ilan edilen seçimde yer alacak adaylar listesinin ardından oy pusulası basım işleminde en çok merak edilen soruların başında kağıtların uzunluğunun ne kadar olacağı gelmişti. Seçim dönemlerinde vatandaşların sıklıkla kağıtları katlama ve zarfa koyma konusunda sorunlar yaşadığı gündem olurken benzer olayların bu senede yaşanması bekleniyor. YSK'NIN BİLGİLENDİRME VİDEOSU YAYINLAMASI BEKLENİYOR YSK yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre bu sene en uzun oy pusulası İstanbul'da olacak. Aday sayısının en fazla olduğu yerlerden olan İstanbul'da seçmenler 97 santimetrelik kağıtlarda oy kullanacak. En kısa oy pusulası kağıdı ise Şırnak'ta bulunan Hilal Beldesi için basılan 4.5 santimetrelik oy pusulası kağıdı oldu. İlerleyen günlerde YSK tarafından vatandaşların uzun oy pusulası kağıtlarından dolayı mağdur olmamaları ve geçersiz oy kullanmamaları için bilgilendirme paylaşımları yapılması bekleniyor. Artık hazırlıkların tamamlandığı yerel seçimler 31 Mart pazar günü yurt genelinde sabah saatlerinde başlayacak.  
31 Mart Yerel Seçimlerine hazırlık süreci devam ediyor. Bu kapsamda oy kullanılacak yerlere özel olarak oy pusulaları basım işlemleri gerçekleştiriliyor.

Seçim Haberleri - 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında başkanlık görevine talip olan adaylar kendi planlarına göre çalışmalarına devam ederken Yüksek Seçim Kurulu 'da olağan seçim takvimini ilerletmeye devam ediyor.

OY PUSULALARI UZUNLUKLARI İLE DİKKAT ÇEKİYOR

Bu kapsamda seçime çok az bir zaman kala oy pusulası basımı sürecine geçildi. Geçtiğimiz günlerde kesin olarak ilan edilen seçimde yer alacak adaylar listesinin ardından oy pusulası basım işleminde en çok merak edilen soruların başında kağıtların uzunluğunun ne kadar olacağı gelmişti. Seçim dönemlerinde vatandaşların sıklıkla kağıtları katlama ve zarfa koyma konusunda sorunlar yaşadığı gündem olurken benzer olayların bu senede yaşanması bekleniyor.

YSK'NIN BİLGİLENDİRME VİDEOSU YAYINLAMASI BEKLENİYOR

YSK yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre bu sene en uzun oy pusulası İstanbul'da olacak. Aday sayısının en fazla olduğu yerlerden olan İstanbul'da seçmenler 97 santimetrelik kağıtlarda oy kullanacak. En kısa oy pusulası kağıdı ise Şırnak'ta bulunan Hilal Beldesi için basılan 4.5 santimetrelik oy pusulası kağıdı oldu. İlerleyen günlerde YSK tarafından vatandaşların uzun oy pusulası kağıtlarından dolayı mağdur olmamaları ve geçersiz oy kullanmamaları için bilgilendirme paylaşımları yapılması bekleniyor. Artık hazırlıkların tamamlandığı yerel seçimler 31 Mart pazar günü yurt genelinde sabah saatlerinde başlayacak.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.