ABB

Japonya Depreminde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 48'e Çıktı

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 02.01.2024 - 15:56, Güncelleme: 02.01.2024 - 15:56
 

Japonya Depreminde Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 48'e Çıktı

Japonya'da gerçekleşen 7,6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 48'e yükseldi.
Dün Ishikawa eyaletinde meydana gelen şiddetli deprem in ardından can kaybı artarken, eyalet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin sayısı 48'e ulaştı. Dünya Haberi - Niigata, Fukui, Toyama ve Gifu eyaletlerini etkileyen deprem in ardından yapılan tsunami uyarısı ise bu sabah itibarıyla kaldırıldı. Wajima şehrinde meydana gelen yıkıcı deprem in etkisiyle çöken 25 binadan 14'ünde hala arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kentte çıkan yangınların kontrol altına alındığı belirtildi. Wajima'daki Noto Havaalanı'nda ise yolların kapanması nedeniyle yaklaşık 500 kişinin mahsur kaldığı ve hava alanı pistinde çatlaklar oluştuğu bildirildi. Suzu kentinde bir tapınak ve en az 53 evin yıkıldığı, bölgedeki mezarlıkların da hasar gördüğü bilgisi alındı. Kanazawa'da en az 3 yapının yan yattığı ve hasar gördüğü, kara yollarının trafiğe kapandığı rapor edildi. Nanao kentinde ise toprak kayması nedeniyle kara yolunda hasar meydana gelirken, Himi kentindeki evlerde de hasar tespit edildi.  
Japonya'da gerçekleşen 7,6 büyüklüğündeki depremde yaşamını yitirenlerin sayısı 48'e yükseldi.

Dün Ishikawa eyaletinde meydana gelen şiddetli deprem in ardından can kaybı artarken, eyalet yetkilileri tarafından yapılan açıklamaya göre hayatını kaybedenlerin sayısı 48'e ulaştı.

Dünya Haberi - Niigata, Fukui, Toyama ve Gifu eyaletlerini etkileyen deprem in ardından yapılan tsunami uyarısı ise bu sabah itibarıyla kaldırıldı. Wajima şehrinde meydana gelen yıkıcı deprem in etkisiyle çöken 25 binadan 14'ünde hala arama kurtarma çalışmaları devam ederken, kentte çıkan yangınların kontrol altına alındığı belirtildi. Wajima'daki Noto Havaalanı'nda ise yolların kapanması nedeniyle yaklaşık 500 kişinin mahsur kaldığı ve hava alanı pistinde çatlaklar oluştuğu bildirildi.

Suzu kentinde bir tapınak ve en az 53 evin yıkıldığı, bölgedeki mezarlıkların da hasar gördüğü bilgisi alındı. Kanazawa'da en az 3 yapının yan yattığı ve hasar gördüğü, kara yollarının trafiğe kapandığı rapor edildi. Nanao kentinde ise toprak kayması nedeniyle kara yolunda hasar meydana gelirken, Himi kentindeki evlerde de hasar tespit edildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.