ABB

Sokak Hayvanları Toplanması Başladı

ANKARA 03.01.2024 - 21:16, Güncelleme: 03.01.2024 - 21:16
 

Sokak Hayvanları Toplanması Başladı

ABB, başkentte sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına start veriyor.
Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar Ankara'da tüm hızıyla devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), edinilen bilgiye göre, 8 ay boyunca ayda 600, toplamda 4 bin 800 sokak hayvanlarını toplayacak.  ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmada,  sokak hayvanları toplanarak önce kısırlaştırılacak, ardından ise rehabilite edilecek. Bu süreçte tedavi olan sokak hayvanları yeniden alındıkları yere bırakılacak.  Ankara Haber - Hayvanların yakalanması süreci ise 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili yönetmeliğe göre yapılacak.  VATANDAŞLA MÜNAKAŞA VE TARTIŞMAYA GİRİLMEYECEK  Hayvanların yakalanması ve tedavi altına alınması sürecinde ise şu kurallara dikkat edilecek:  Hayvanların yakalanması sürecinde kesinlikle tepki gösteren vatandaşlarla münakaşa ve tartışmaya girilmeyecek,  Kısırlaştırılmamış ve küpe takılmamış sahipsiz hayvanlarınla yakalama, nakil, denetim, acil şikâyetler ve idari işler için 4 ayrı ekip oluşturulacak,  Oluşturulan ekiplerin içerisinde birer yakalama işçisi ve veteriner hekim olacak,  Hayvanların toplatılması sürecinde kullanılacak eldiven, maske, iş elbiseleri, havalı tabanca, enjektörler, sedatif ile anestezik ilaçlar, yakalama kıskacı, zincir, tasma ve kapanlar kullanılacak,  Toplanılan sokak hayvanları ABB bünyesindeki Sincan ve Gölbaşı ilçelerinde bulunan hayvan bakımevlerine götürülecek.  İHALE DÜZENLENECEK  Öte yandan, çalışmalara "Mücavir Alan Sınırları Dahilinde Sahipsiz Hayvanları Yakalama ve Nakil Hizmeti Alımı" ihalesi ile başlanacak. İhale, 5 Ocak 2024 Cuma günü, saat 11.00'de gerçekleşecek.  ABB, başkette sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına start verirken, başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili sorunun çözümü için çeşitli adımlar atılmaya devam ediyor.  ( Tarafsız )
ABB, başkentte sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına start veriyor.

Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalar Ankara'da tüm hızıyla devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), edinilen bilgiye göre, 8 ay boyunca ayda 600, toplamda 4 bin 800 sokak hayvanlarını toplayacak. 

ABB Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışmada,   sokak hayvanları toplanarak önce kısırlaştırılacak, ardından ise rehabilite edilecek. Bu süreçte tedavi olan sokak hayvanları yeniden alındıkları yere bırakılacak. 

Ankara Haber - Hayvanların yakalanması süreci ise 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ile ilgili yönetmeliğe göre yapılacak. 


VATANDAŞLA MÜNAKAŞA VE TARTIŞMAYA GİRİLMEYECEK 

Hayvanların yakalanması ve tedavi altına alınması sürecinde ise şu kurallara dikkat edilecek: 

Hayvanların yakalanması sürecinde kesinlikle tepki gösteren vatandaşlarla münakaşa ve tartışmaya girilmeyecek, 

Kısırlaştırılmamış ve küpe takılmamış sahipsiz hayvanlarınla yakalama, nakil, denetim, acil şikâyetler ve idari işler için 4 ayrı ekip oluşturulacak, 

Oluşturulan ekiplerin içerisinde birer yakalama işçisi ve veteriner hekim olacak, 

Hayvanların toplatılması sürecinde kullanılacak eldiven, maske, iş elbiseleri, havalı tabanca, enjektörler, sedatif ile anestezik ilaçlar, yakalama kıskacı, zincir, tasma ve kapanlar kullanılacak, 

Toplanılan sokak hayvanları ABB bünyesindeki Sincan ve Gölbaşı ilçelerinde bulunan hayvan bakımevlerine götürülecek. 

İHALE DÜZENLENECEK 

Öte yandan, çalışmalara "Mücavir Alan Sınırları Dahilinde Sahipsiz Hayvanları Yakalama ve Nakil Hizmeti Alımı" ihalesi ile başlanacak. İhale, 5 Ocak 2024 Cuma günü, saat 11.00'de gerçekleşecek. 

ABB, başkette sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarına start verirken, başıboş sokak hayvanlarıyla ilgili sorunun çözümü için çeşitli adımlar atılmaya devam ediyor.  ( Tarafsız )

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.