ABB

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılına özel program

ANKARA 19.03.2024 - 15:35, Güncelleme: 19.03.2024 - 15:35
 

Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılına özel program

Yenimahalle Belediyesi,Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde, Çanakkale Şehitlerini düzenlediği özel program ile andı.
18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Bir Destanın Sunumu Çanakkale 1915” adlı programda duygu dolu anlar yaşandı. Ankara Haber - Salonu hınca hınç dolduran vatandaşları Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu ve belediye meclis üyeleri yalnız bırakmadı. Türk Milleti’ni yok etmek isteyenler hüsrana uğradı Programda katılımcılara seslenen Başkan Yaşar, “Bu akşam milletimizin makus kaderini yendiği günü, on bin yıldır tarih sahnesinde olan ve esaret tanımayan Türk Ulusunu silmek isteyenlere meydan okuduğumuz, hadlerini bildirdiğimiz günü, insanlık tarihinde emperyalizme karşı yapılan en büyük mücadelenin adı olan Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılını kutluyoruz. Türk Milleti’ni yok etmek isteyenler 7’den 77’ye omuz omuza savaşan bir millet sayesinde hüsrana uğradı” dedi. Tarih onları altın harflerle yazmıştır Çanakkale Savaşı’nın zorlu bir mücadelenin ardından kazanıldığından bahsedenYaşar, “Çanakkale Savaşı, zamanın koşullarında, kâğıt üzerinde kazanılmasıimkânsız görünen bir savaştır. Düşman kuvvetleri bu savaşı kazanacaklarına ve İstanbul’u ele geçireceklerine kesin gözüyle bakıyor, İngiliz Başbakanı Churchill, 14 gün içinde donanmanın İstanbul’da olacağını ve boğaza karşı İngiliz çayı içeceğine inanıyordu. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımlarının çakıldığı ve Çılgın Türklerin tarih sahnesinden kolay kolay silinemeyeceğinin kanıtıdır. Çanakkale kahramanlarının bizim övgülerimize ihtiyacı yoktur çünkü onlar bir ülke kurtarmayı başarmışlar ve tarih onları altın harflerle yazmıştır. Kurucumuz ve Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor Çanakkale Zaferimizin 109. yılını kutluyorum” diye konuştu. Şehitlere Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu Kocatepe Cami Müezzini Furkan Tıraşcı tarafından şehitler için Kuran-ı Kerim Tilaveti okunarak dualar edildi. Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun Çanakkale Savaşı’nın anlatıldığı danslı tiyatro gösterisi ise izleyenlere duygu dolu bir akşam yaşattı. ( Tarafsız ) 
Yenimahalle Belediyesi,Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde, Çanakkale Şehitlerini düzenlediği özel program ile andı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Bir Destanın Sunumu Çanakkale 1915” adlı programda duygu dolu anlar yaşandı.

Ankara Haber - Salonu hınca hınç dolduran vatandaşları Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Gökay Yıldırım, Yenimahalle Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu ve belediye meclis üyeleri yalnız bırakmadı.

Türk Milleti’ni yok etmek isteyenler hüsrana uğradı

Programda katılımcılara seslenen Başkan Yaşar, “Bu akşam milletimizin makus kaderini yendiği günü, on bin yıldır tarih sahnesinde olan ve esaret tanımayan Türk Ulusunu silmek isteyenlere meydan okuduğumuz, hadlerini bildirdiğimiz günü, insanlık tarihinde emperyalizme karşı yapılan en büyük mücadelenin adı olan Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yılını kutluyoruz. Türk Milleti’ni yok etmek isteyenler 7’den 77’ye omuz omuza savaşan bir millet sayesinde hüsrana uğradı” dedi.

Tarih onları altın harflerle yazmıştır

Çanakkale Savaşı’nın zorlu bir mücadelenin ardından kazanıldığından bahsedenYaşar, “Çanakkale Savaşı, zamanın koşullarında, kâğıt üzerinde kazanılmasıimkânsız görünen bir savaştır. Düşman kuvvetleri bu savaşı kazanacaklarına ve İstanbul’u ele geçireceklerine kesin gözüyle bakıyor, İngiliz Başbakanı Churchill, 14 gün içinde donanmanın İstanbul’da olacağını ve boğaza karşı İngiliz çayı içeceğine inanıyordu. Çanakkale, Kurtuluş Savaşı’nın ilk kıvılcımlarının çakıldığı ve Çılgın Türklerin tarih sahnesinden kolay kolay silinemeyeceğinin kanıtıdır. Çanakkale kahramanlarının bizim övgülerimize ihtiyacı yoktur çünkü onlar bir ülke kurtarmayı başarmışlar ve tarih onları altın harflerle yazmıştır. Kurucumuz ve Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor Çanakkale Zaferimizin 109. yılını kutluyorum” diye konuştu.

Şehitlere Kuran-ı Kerim Tilaveti okundu

Kocatepe Cami Müezzini Furkan Tıraşcı tarafından şehitler için Kuran-ı Kerim Tilaveti okunarak dualar edildi. Yenimahalle Belediyesi TUBİL Halk Dansları Topluluğu’nun Çanakkale Savaşı’nın anlatıldığı danslı tiyatro gösterisi ise izleyenlere duygu dolu bir akşam yaşattı. ( Tarafsız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.