ABB

Erdoğan'ın Açıklaması Sonrasında Ev Fiyatları 'Tepelerde'

POLİTİKA 10.05.2022 - 08:13, Güncelleme: 10.05.2022 - 08:13
 

Erdoğan'ın Açıklaması Sonrasında Ev Fiyatları 'Tepelerde'

Erdoğan'ın Açıklaması Sonrasında Ev Fiyatları 'Güncellendi'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 3 ayrı konut kredisine ilişkin duyuru yaptı. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  konut finansmanı için 3 ayrı paket hazırlandığını duyurdu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre göre, ilk defa ve tek konut sahibi olacaklara 10 yıla kadar vadeli ve yüzde 0,99 faizli kredi sağlanacak. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022'den önce açılmış döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların Merkez Bankası'na satılarak karşılanması şartı ile alınacak konutlar da bu paketten yararlanabilecek. Mayıs başı itibarıyla asgari yüzde 40'ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerinin bir an önce tamamlanabilmesi için de 20 milyar liralık kaynak ayrıldı. Konut Fiyatlarına Yukarı Yönlü Güncelleme Twitter'da yer alan Haber sayfasının paylaşımına göre bu açıklamanın ardından ev fiyatlarına büyük zamlar yapıldı. Kimi ilanlarda ev fiyatına 300 bin TL'nin üstünde zam yapıldığı görüldü.  
Erdoğan'ın Açıklaması Sonrasında Ev Fiyatları 'Güncellendi'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamada 3 ayrı konut kredisine ilişkin duyuru yaptı.


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı'nın ardından konuşan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  konut finansmanı için 3 ayrı paket hazırlandığını duyurdu.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamasına göre göre, ilk defa ve tek konut sahibi olacaklara 10 yıla kadar vadeli ve yüzde 0,99 faizli kredi sağlanacak. Konut değerinin en az yarısı 1 Nisan 2022'den önce açılmış döviz hesaplarının bozdurulması veya fiziki altınların Merkez Bankası'na satılarak karşılanması şartı ile alınacak konutlar da bu paketten yararlanabilecek. Mayıs başı itibarıyla asgari yüzde 40'ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50'si satılmamış inşaat projelerinin bir an önce tamamlanabilmesi için de 20 milyar liralık kaynak ayrıldı.

Konut Fiyatlarına Yukarı Yönlü Güncelleme

Twitter'da yer alan Haber sayfasının paylaşımına göre bu açıklamanın ardından ev fiyatlarına büyük zamlar yapıldı. Kimi ilanlarda ev fiyatına 300 bin TL'nin üstünde zam yapıldığı görüldü.
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.