ABB

Gölcük’teki tarihi hamam gençlere hizmet edecek

12.02.2024 - 11:31, Güncelleme: 12.02.2024 - 11:40
 

Gölcük’teki tarihi hamam gençlere hizmet edecek

Gölcük’teki tarihi hamam açılıyor
Ulaşlı Gençlik Derneği, Gölcük Belediyesi'nin yeniden canlandırarak ilçeye ve turizme kazandırmayı amaçladığı Yukarı Ulaşlı'daki tarihi Osmanlı hamamını kiraladı. Gölcük Belediyesi; İlçenin tarihi ve kültürel mirasını korumak ve turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşlı Gençlik Derneği son olarak Yukarı Ulaşlı'da Gölcük Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Osmanlı hamamını kiraladı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, tarihi hamam ve çevresini sosyo-kültürel faaliyetlerinde kullanacak olan Ulaşlı Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği'nin genç üyeleriyle bir araya geldi. Sezer, dernek başkanı Seyfi Özkan'a, dernek yöneticilerine ve genç üyelere çalışmalarında başarılar diledi. DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE RESTORASYON YAPILMIŞTIR Yıllardır terkedildiği için harabeye dönen tarihi Yukarı Ulaşlı hamamı, Gölcük Belediyesi'nin başlattığı restorasyon projesiyle eski ihtişamına kavuştu. tarihi banyo; Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun onayladığı orijinal projesine göre restore edildi. Taş istinat duvarları, uyuma merdivenleri ve sürekli çevre düzenlemesi ile; Tarihi banyo estetik bir görünüme kavuştu. BÖLGENİN TARİHİNE IŞIK TUTUYACAK Restorasyonu tamamlanan tarihi hamamlar turizme katkı sağlayacak ve bölgenin tarihine ışık tutacak. Kocaeli'nin kültürel mirasına önemli bir katkı sağlamayı amaçlayan hamamla Gölcük'ün bir tarihi değeri daha gelecek nesillere aktarılacak. Çevresine uygulanacak çevresel müdahalelerle banyonun bulunduğu alan turistik bir çekim merkezi haline gelecektir.     TARİHÎ HAMAM GENÇLERİN ELLERİNDE İŞLEV KAZANACAK İlçedeki bir ecdat yadigarını daha ihya etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Gölcük’ümüzün tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkmak ve ilçemizin turistik gelişimine katkı sağlamak amacıyla restore ettiğimiz Yukarı Ulaşlı’daki Tarihî Osmanlı Hamam;  aslına uygun olarak, Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu onaylı projeye göre restore edildi. Gençlerimiz, inşallah bu tarihi yapıda güzel faaliyetlerde bulunacak" dedi.
Gölcük’teki tarihi hamam açılıyor

Ulaşlı Gençlik Derneği, Gölcük Belediyesi'nin yeniden canlandırarak ilçeye ve turizme kazandırmayı amaçladığı Yukarı Ulaşlı'daki tarihi Osmanlı hamamını kiraladı.


Gölcük Belediyesi; İlçenin tarihi ve kültürel mirasını korumak ve turizmin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Ulaşlı Gençlik Derneği son olarak Yukarı Ulaşlı'da Gölcük Belediyesi tarafından restore edilen tarihi Osmanlı hamamını kiraladı. Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, tarihi hamam ve çevresini sosyo-kültürel faaliyetlerinde kullanacak olan Ulaşlı Gençlik Kültür ve Dayanışma Derneği'nin genç üyeleriyle bir araya geldi. Sezer, dernek başkanı Seyfi Özkan'a, dernek yöneticilerine ve genç üyelere çalışmalarında başarılar diledi.





DİKKATLİ BİR ŞEKİLDE RESTORASYON YAPILMIŞTIR


Yıllardır terkedildiği için harabeye dönen tarihi Yukarı Ulaşlı hamamı, Gölcük Belediyesi'nin başlattığı restorasyon projesiyle eski ihtişamına kavuştu. tarihi banyo; Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun onayladığı orijinal projesine göre restore edildi. Taş istinat duvarları, uyuma merdivenleri ve sürekli çevre düzenlemesi ile; Tarihi banyo estetik bir görünüme kavuştu.





BÖLGENİN TARİHİNE IŞIK TUTUYACAK


Restorasyonu tamamlanan tarihi hamamlar turizme katkı sağlayacak ve bölgenin tarihine ışık tutacak. Kocaeli'nin kültürel mirasına önemli bir katkı sağlamayı amaçlayan hamamla Gölcük'ün bir tarihi değeri daha gelecek nesillere aktarılacak. Çevresine uygulanacak çevresel müdahalelerle banyonun bulunduğu alan turistik bir çekim merkezi haline gelecektir.

 

 

TARİHÎ HAMAM GENÇLERİN ELLERİNDE İŞLEV KAZANACAK

İlçedeki bir ecdat yadigarını daha ihya etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, “Gölcük’ümüzün tarihsel ve kültürel mirasına sahip çıkmak ve ilçemizin turistik gelişimine katkı sağlamak amacıyla restore ettiğimiz Yukarı Ulaşlı’daki Tarihî Osmanlı Hamam;  aslına uygun olarak, Kocaeli Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu onaylı projeye göre restore edildi. Gençlerimiz, inşallah bu tarihi yapıda güzel faaliyetlerde bulunacak" dedi.

Kocaeli HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.