ABB

Sincan'ın Yenikent Semti İlçe Olmaya Hazırlanıyor

ANKARA 21.08.2023 - 10:24, Güncelleme: 21.08.2023 - 10:24
 

Sincan'ın Yenikent Semti İlçe Olmaya Hazırlanıyor

AK Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan tarafından meclise sunulan ''Ankara İline Bağlı Yenikent Adıyla Yeni Bir İlçe Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'' kapsamında Ankara'da Yenikent adında yeni bir ilçe kurulması teklif edildi.
Ankara Haber - Bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfusu, sosyo - ekonomik koşullarına bağlı kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler sıralanırken Ankara için yeni bir karar gündem oldu. Türkiye'de il olmaya hazırlanan ilçeler için hazırlıkların tamamlanması beklenirken Ankara'nın Sincan ilçesindeki Yenikent semti için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi verildiği öğrenildi. Sincan'ın Yenikent Semti İlçe Olmaya Hazırlanıyor MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından dillendirilen ''100 il 1000 ilçe'' projesi kapsamında ilçe sayısının artması beklenirken atılan bir adım Ankaralıların gündemini tamamen değiştirdi. Türkiye haritasının değişmesi gerektiğini ifade eden MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ardından Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı bir semtinin ilçe olması için atılan adımlar doğrultusunda detaylar da ortaya çıktı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Yürütme Kurulu’nda ( MYK ) ''100 il 1000 ilçe'' konusunda çalışmalar yapılarak yeni il ve ilçeler konusunda kriterlerin belirlenmesi üzerinde görüşüldüğü öğrenildi. Ankara'nın Polatlı ilçesi Türkiye'nin 82. ili olmaya aday olurken TBMM 'ye AK Parti tarafından giden kanun teklifinde ise Yenikent semti dillendirildi. Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı olan Yenikent semtinin ilçe olması için teklif verildiği ortaya çıktı. Üzerine çalışılan kanunun ve TBMM'ye teklif edilen kanunun kabul edilmesi durumunda Ankara'nın Polatlı ilçesi il, Yenikent semti ise ilçe olacak. Henüz konu ile ilgili bir gelişme gündeme gelmezken TBMM'de konunun görüşülmesinin ardından karar verileceği öğrenildi.
AK Parti Ankara Milletvekili Yüksel Arslan tarafından meclise sunulan ''Ankara İline Bağlı Yenikent Adıyla Yeni Bir İlçe Kurulmasına İlişkin Kanun Teklifi'' kapsamında Ankara'da Yenikent adında yeni bir ilçe kurulması teklif edildi.

Ankara Haber - Bağlı olduğu ilin merkez ilçesine uzaklığı, nüfusu, sosyo - ekonomik koşullarına bağlı kriterlerle il olmaya en yakın ilçeler sıralanırken Ankara için yeni bir karar gündem oldu. Türkiye'de il olmaya hazırlanan ilçeler için hazırlıkların tamamlanması beklenirken Ankara'nın Sincan ilçesindeki Yenikent semti için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) kanun teklifi verildiği öğrenildi.

Sincan'ın Yenikent Semti İlçe Olmaya Hazırlanıyor
MHP Genel Başkanı Bahçeli tarafından dillendirilen ''100 il 1000 ilçe'' projesi kapsamında ilçe sayısının artması beklenirken atılan bir adım Ankaralıların gündemini tamamen değiştirdi. Türkiye haritasının değişmesi gerektiğini ifade eden MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin ardından Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı bir semtinin ilçe olması için atılan adımlar doğrultusunda detaylar da ortaya çıktı. Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Merkez Yürütme Kurulu’nda ( MYK ) ''100 il 1000 ilçe'' konusunda çalışmalar yapılarak yeni il ve ilçeler konusunda kriterlerin belirlenmesi üzerinde görüşüldüğü öğrenildi.

Ankara'nın Polatlı ilçesi Türkiye'nin 82. ili olmaya aday olurken TBMM 'ye AK Parti tarafından giden kanun teklifinde ise Yenikent semti dillendirildi. Ankara'nın Sincan ilçesine bağlı olan Yenikent semtinin ilçe olması için teklif verildiği ortaya çıktı.

Üzerine çalışılan kanunun ve TBMM'ye teklif edilen kanunun kabul edilmesi durumunda Ankara'nın Polatlı ilçesi il, Yenikent semti ise ilçe olacak.

Henüz konu ile ilgili bir gelişme gündeme gelmezken TBMM'de konunun görüşülmesinin ardından karar verileceği öğrenildi.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.