ABB
Gamze ARSLAN
Köşe Yazarı
Gamze ARSLAN
 

BİLİNÇ ALTINI DEĞİŞTİRMEDEN OLMAZ !

 KRONİK KORKU NEDİR? Ara ara gelen korku ürperti durumuna maruz kalan insanlar günlük sorunlarla sürekli kaygı içinde gerilim altında olma duygusuyla acı çekerler İnsanın kaygı içinde olması normaldir. Kronik korku devam eden endişe halidir kronik korku yaşam alanınızı daraltır ve sizi içinden çıkılmayacak duruma sokabilir. Bütünü ele alarak çevresel etkenlerden ciddi oranda etkilendiğimiz bir zaman dilimindeyiz. Sınır koyamadığımız anlarda karşı taraf kırılmasın diye hayır diyeceğimiz olaylara evet dediğimiz için İnsanların bizim üzerimizdeki etkisi ile endişe, kaygı yaşamakla beraber korku enerjisine kapılıyoruz.   Bizi kaygı durumuna düşüren şey nedir? Kaygı ; Bilinmeyen ve emin olunmayan eylemleri yapma düşüncesidir. Bilmediğin her şey sende kaygı oluşturur kaygı sonucunda ise zaman zaman ‘’Kronikleşmiş Korku’’ yaşarız.  Beraberinde panik atak anksiyete gibi bir çok sorunlarda gelir. O sebepten dolayı bir önceki yazımda da belirttiğim gibi ‘’YÜZLEŞMEK’’ çok önemli korkularınla kaygınla yüzleş… Bilinçaltınla yüzleş…    Kronik Korkun Ve  Kaygın İçin Yapman Gerekenler 1) Ana kaynağa sor , yani özüne, benliğine, kimliğine kendinle konuş… (Her şeyin başlangıcı yüzleşmekten geçiyor) 2) Sınır koymak  (Kendi özgür alanımızı bulmak ve yönetmek) 3) Kendinin kontrolünü sağlamak seni korkutan şeyi bulup o korkunun seni etki etmesine izin vermemek 4) Hikayeni hatırlamak  herkesin hikayesi vardır bu hikayen seni korkutuyorsa hikayeni yeniden oluştur değiştir… 5) Uyku düzenini sağlamak 6) Yaşama kocaman bir ‘’EVET’’ demek 7) Kararlı olmak 8) Korkuyu aştığını hayal etmek korku olmasaydı ne olurdu? Ne değişirdi? Onun yerine ne gelirdi? 9) GÜÇ SENDE…   Gamze ARSLAN Yaşam Koçu
Ekleme Tarihi: 12 Şubat 2024 - Pazartesi

BİLİNÇ ALTINI DEĞİŞTİRMEDEN OLMAZ !

 KRONİK KORKU NEDİR?

Ara ara gelen korku ürperti durumuna maruz kalan insanlar günlük sorunlarla sürekli kaygı içinde gerilim altında olma duygusuyla acı çekerler İnsanın kaygı içinde olması normaldir. Kronik korku devam eden endişe halidir kronik korku yaşam alanınızı daraltır ve sizi içinden çıkılmayacak duruma sokabilir. Bütünü ele alarak çevresel etkenlerden ciddi oranda etkilendiğimiz bir zaman dilimindeyiz. Sınır koyamadığımız anlarda karşı taraf kırılmasın diye hayır diyeceğimiz olaylara evet dediğimiz için İnsanların bizim üzerimizdeki etkisi ile endişe, kaygı yaşamakla beraber korku enerjisine kapılıyoruz.

 

Bizi kaygı durumuna düşüren şey nedir? Kaygı ; Bilinmeyen ve emin olunmayan eylemleri yapma düşüncesidir. Bilmediğin her şey sende kaygı oluşturur kaygı sonucunda ise zaman zaman ‘’Kronikleşmiş Korku’’ yaşarız.  Beraberinde panik atak anksiyete gibi bir çok sorunlarda gelir.

O sebepten dolayı bir önceki yazımda da belirttiğim gibi ‘’YÜZLEŞMEK’’ çok önemli korkularınla kaygınla yüzleş… Bilinçaltınla yüzleş… 

 

Kronik Korkun Ve  Kaygın İçin Yapman Gerekenler

1) Ana kaynağa sor , yani özüne, benliğine, kimliğine kendinle konuş… (Her şeyin başlangıcı yüzleşmekten geçiyor)
2) Sınır koymak  (Kendi özgür alanımızı bulmak ve yönetmek)
3) Kendinin kontrolünü sağlamak seni korkutan şeyi bulup o korkunun seni etki etmesine izin vermemek
4) Hikayeni hatırlamak  herkesin hikayesi vardır bu hikayen seni korkutuyorsa hikayeni yeniden oluştur değiştir…
5) Uyku düzenini sağlamak
6) Yaşama kocaman bir ‘’EVET’’ demek
7) Kararlı olmak
8) Korkuyu aştığını hayal etmek korku olmasaydı ne olurdu? Ne değişirdi? Onun yerine ne gelirdi?
9) GÜÇ SENDE…

 

Gamze ARSLAN
Yaşam Koçu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.