ABB
Gamze ARSLAN
Köşe Yazarı
Gamze ARSLAN
 

Mutluluğu Engelleyen Kim ?

Mutlu olmak için neden çok çaba sarf ediyoruz. Bakıyorum ki herkes mutlu olmak için arayış içerisinde mutluluk bir an düşünce uzaklığında saklı ancak bizler hep başkalarını suçlamak ve öncelik tanıdığımız durumlar gerçekleşince mutluluğu yakalamak istiyor gibi davranıyoruz. O iş olunca değil, oraya gidince değil, o yaşa gelince değil, o miktarda para hesabına gelince değil ŞİMDİ…     Toplumumuz gereği evet mutluluk bir çaba gerektiriyoratalardan gelen topraklarımız bize biraz hüzün katmış olabilir duyarlı insanlar olarak başkaları mutsuzken bizler de çok sevinçli olarak yaşam sürdüremiyoruz uyum ve ahenk içerisinde yaşadığımız bu evrende elbette birçok kişiden etkileniyoruz ancak durum ve şartlar bizi hep mutsuzhissettirmemeli. Değiştiremeyeceğimiz şeyler uğruna kriz anlarını ve psikolojik durumlarımızı yönetebilirizdüşüncesindeyim işte o zaman mutluluğunuzu engelleyen kişinin sadece siz olduğuna kanaat getireceksiniz. Toplumda oluşan problemler psikolojimizi etkilese de kendi iç huzurumuzu sağlayarak kendimizi mutlu etmek en doğal hakkımız.     Bizlerin var oluşu ve değerli hissetmesi kendi anlam arayışımızı gerçekleştirince var olacak o zaman gelince hakiki mutluluğu yakalayacak ve kimseye taş atmayacağız. Sanıyorum bir şeyler olmayınca kendimize dönmeyi düşünmüyor başkalarını kurban olarak seçiyoruz böyle düşünceye sahip bireyler mutluluğun peşinden epey koşacaklar.    MUTLU NASIL OLUNUR? MUTLULUK NASIL BİR HİS… Geçmişini düşünmekten vazgeçerek mutluluğun ilk adımlarını atabilirsin bir gezintiye çıktın ve sürekli arkana bakarak yürüyorsun sence ne olur? Geçmişe takılı kalarak yaşamakta tıpkı bunun gibidir. Etrafına bak ve nerede olduğunu gör şu an ki şartlarına bak değiştirmek için hedefler koy ve ufak adımlarla başla ufak adımlar büyük hedeflerin yolunu açacak ancak sadece düşünür ve düşünce içinde gezersen hiçbir şey olmayacak ve sen hep mutsuz hayat sürdüreceksin. Hak ettiğine inan yeteneklerini ortaya çıkar ve çabalamaya devam et mutlu olmakta emek sonucudur.    FARKINDALIĞIN İÇİN 2 SORU CEVAPLAR SENDE SAKLI Mutlu bir hayat yaşamaktan seni alıkoyan şey nedir? Hayatında mutluluğunu engelleyecek neler var? Bunları nasıl çözebilirsin. Şifa Olsun.   Gamze ARSLAN Yaşam Koçu
Ekleme Tarihi: 08 Mart 2024 - Cuma

Mutluluğu Engelleyen Kim ?

Mutlu olmak için neden çok çaba sarf ediyoruz. Bakıyorum ki herkes mutlu olmak için arayış içerisinde mutluluk bir an düşünce uzaklığında saklı ancak bizler hep başkalarını suçlamak ve öncelik tanıdığımız durumlar gerçekleşince mutluluğu yakalamak istiyor gibi davranıyoruz. O iş olunca değil, oraya gidince değil, o yaşa gelince değil, o miktarda para hesabına gelince değil ŞİMDİ…

 

 

Toplumumuz gereği evet mutluluk bir çaba gerektiriyoratalardan gelen topraklarımız bize biraz hüzün katmış olabilir duyarlı insanlar olarak başkaları mutsuzken bizler de çok sevinçli olarak yaşam sürdüremiyoruz uyum ve ahenk içerisinde yaşadığımız bu evrende elbette birçok kişiden etkileniyoruz ancak durum ve şartlar bizi hep mutsuzhissettirmemeli. Değiştiremeyeceğimiz şeyler uğruna kriz anlarını ve psikolojik durumlarımızı yönetebilirizdüşüncesindeyim işte o zaman mutluluğunuzu engelleyen kişinin sadece siz olduğuna kanaat getireceksiniz. Toplumda oluşan problemler psikolojimizi etkilese de kendi iç huzurumuzu sağlayarak kendimizi mutlu etmek en doğal hakkımız.

 

 

Bizlerin var oluşu ve değerli hissetmesi kendi anlam arayışımızı gerçekleştirince var olacak o zaman gelince hakiki mutluluğu yakalayacak ve kimseye taş atmayacağız. Sanıyorum bir şeyler olmayınca kendimize dönmeyi düşünmüyor başkalarını kurban olarak seçiyoruz böyle düşünceye sahip bireyler mutluluğun peşinden epey koşacaklar. 

 

MUTLU NASIL OLUNUR? MUTLULUK NASIL BİR HİS…

Geçmişini düşünmekten vazgeçerek mutluluğun ilk adımlarını atabilirsin bir gezintiye çıktın ve sürekli arkana bakarak yürüyorsun sence ne olur? Geçmişe takılı kalarak yaşamakta tıpkı bunun gibidir.

Etrafına bak ve nerede olduğunu gör şu an ki şartlarına bak değiştirmek için hedefler koy ve ufak adımlarla başla ufak adımlar büyük hedeflerin yolunu açacak ancak sadece düşünür ve düşünce içinde gezersen hiçbir şey olmayacak ve sen hep mutsuz hayat sürdüreceksin.

Hak ettiğine inan yeteneklerini ortaya çıkar ve çabalamaya devam et mutlu olmakta emek sonucudur. 

 

FARKINDALIĞIN İÇİN 2 SORU CEVAPLAR SENDE SAKLI

Mutlu bir hayat yaşamaktan seni alıkoyan şey nedir?

Hayatında mutluluğunu engelleyecek neler var? Bunları nasıl çözebilirsin.

Şifa Olsun.

 

Gamze ARSLAN

Yaşam Koçu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.