ABB
Gamze ARSLAN
Köşe Yazarı
Gamze ARSLAN
 

SAĞLIKLI BİR İLİŞKİ NASIL OLMALI ?

Herkesin hayal ettiği modül bir ilişki anlayışı var fakat kimse anlaşma yoluna gitmediği taktirde bunlar sadece hayal olarak kalacak. Hepimiz sağlıklı bir ilişki isterken neleri eksik yapıyoruz? Kadın ve erkek fıtratı gereği beklentilerimiz ve ihtiyaçlarımız farklı ancak ilişki yürütme esnasında tüm yükü kadına vermeden ilişkiyi nasıl sağlıklı hale getirebiliriz? ÖZGÜRLÜK Çiftler birbirlerine vakit ayırmalı ancak sağlıklı bir ilişki de bireylerin kendi alanlarında kalmaları kendilerine ait aktivitelerini yapmaları ilişkiyi daha sağlıklı hale getirecektir. Her anınızda yanınızda olan bir partnerle zaman içerisinde ciddi çatışmalar yaşayabilirsiniz. Özgür olduğunuz kadar sağlıklı bir ilişki içerisinde olacaksınız aksi taktirde bağımlı bir ilişki de kendinizi bulabilirsiniz. GÜVEN Sağlıklı bir ilişkide çiftlerde iletişim ne kadar açık olursa kendilerini bir o kadarda güvende hissedecekler ilişki içerisinde gizem olmamalı aksine oumlu ve  olumsuz yaşadıkları olayları  birbirleri ile paylaşabilmeli. Paylaşım arttıkça destek artar destek arttıkça aralarında güven bağı kuvvetlenir. İlişkide ki en önemli unsur güvendir. MERAK Sağlıklı ve uzun süren bir ilişkide merak unsuruda önemlidir. Hayata karşı ilgisini veya günlük yaşantısına dair en ufak detaylarına kadar anlamak merak etmek destek vermek ilişkiyi sağlıklı hale getirecektir. ANLAŞMA Hayatın stresi içinde çiftlerin birbirleri ile gülüp eğlenmesi bağlayıcı noktadır. Çiftler sorun yaşadıklarında birbirleri ile inatlaşma ve kavgaya yönelik şeklinde değil çözüm odaklı davranmalılar. İyi giden bir ilişkide bile ara sıra tartışmalar yaşanabilir. Buradaki önemli nokta tartışmanın nasıl ele alındığı ve çözümlendiğidir. Farklılıklarınız hakkında açık iletişim ile  konuşabildiğinizi düşünüyorsanız ilişkiniz uzun ve sağlıklı bir şekilde devam eder. Ancak bunun tam zıttı ise toksik bir ilişkiye sahip olabilirsiniz. Problemleri eleştirmeden, empati bir yaklaşım içerisinde olan çiftler kolaylıkla uzlaşabilirler. İlişkide yuvayı dişi kuş yapar mantığı ile hareket edildiğinde kadınlara fazla yük veriliyor maalesef yanlış bir yaklaşım tarzıdır. Elbette kadının da erkeğinde birbirlerine ve ilişkilerine karşı sorumlulukları vardır ancak tüm sorumluluğu kadına vermek yanlıştır. Toplumumuzda erkek kendini maddi açıdan güçlü hissettiğinde yeterli olarak görüyor. Kadın yuvayı düzeltir, kadın onarır ama erkek sadece evine maddi destek sağlayarak sağlıklı bir ilişki oluşturamaz...Hayat müşterektir diyerek çıkılan yolda İki kişilik bir ilişkide tek taraflı mücadele uzun vadeli bir ilişki sürdüremeyecektir. Anlaşmak istiyorsanız açık iletişim,ilgi,şefkat,cinsel yakınlık,eğlenceye de vakit ayırmalısınız.  Hayat sadece sevince güzel değil. Hayat seninle ortak yolda seni yaşayarak,seninle etkileşim içerisinde olabilecek anlaşmanın yolunu bulup seni mutlu edecek biri ile güzel. Gamze ARSLAN  Yaşam Koçu
Ekleme Tarihi: 22 Ekim 2023 - Pazar

SAĞLIKLI BİR İLİŞKİ NASIL OLMALI ?

Herkesin hayal ettiği modül bir ilişki anlayışı var fakat kimse anlaşma yoluna gitmediği taktirde bunlar sadece hayal olarak kalacak. Hepimiz sağlıklı bir ilişki isterken neleri eksik yapıyoruz? Kadın ve erkek fıtratı gereği beklentilerimiz ve ihtiyaçlarımız farklı ancak ilişki yürütme esnasında tüm yükü kadına vermeden ilişkiyi nasıl sağlıklı hale getirebiliriz?

ÖZGÜRLÜK
Çiftler birbirlerine vakit ayırmalı ancak sağlıklı bir ilişki de bireylerin kendi alanlarında kalmaları kendilerine ait aktivitelerini yapmaları ilişkiyi daha sağlıklı hale getirecektir. Her anınızda yanınızda olan bir partnerle zaman içerisinde ciddi çatışmalar yaşayabilirsiniz. Özgür olduğunuz kadar sağlıklı bir ilişki içerisinde olacaksınız aksi taktirde bağımlı bir ilişki de kendinizi bulabilirsiniz.
GÜVEN
Sağlıklı bir ilişkide çiftlerde iletişim ne kadar açık olursa kendilerini bir o kadarda güvende hissedecekler ilişki içerisinde gizem olmamalı aksine oumlu ve  olumsuz yaşadıkları olayları  birbirleri ile paylaşabilmeli. Paylaşım arttıkça destek artar destek arttıkça aralarında güven bağı kuvvetlenir. İlişkide ki en önemli unsur güvendir.
MERAK
Sağlıklı ve uzun süren bir ilişkide merak unsuruda önemlidir. Hayata karşı ilgisini veya günlük yaşantısına dair en ufak detaylarına kadar anlamak merak etmek destek vermek ilişkiyi sağlıklı hale getirecektir.
ANLAŞMA
Hayatın stresi içinde çiftlerin birbirleri ile gülüp eğlenmesi bağlayıcı noktadır.
Çiftler sorun yaşadıklarında birbirleri ile inatlaşma ve kavgaya yönelik şeklinde değil çözüm odaklı davranmalılar. İyi giden bir ilişkide bile ara sıra tartışmalar yaşanabilir. Buradaki önemli nokta tartışmanın nasıl ele alındığı ve çözümlendiğidir. Farklılıklarınız hakkında açık iletişim ile  konuşabildiğinizi düşünüyorsanız ilişkiniz uzun ve sağlıklı bir şekilde devam eder. Ancak bunun tam zıttı ise toksik bir ilişkiye sahip olabilirsiniz. Problemleri eleştirmeden, empati bir yaklaşım içerisinde olan çiftler kolaylıkla uzlaşabilirler.

İlişkide yuvayı dişi kuş yapar mantığı ile hareket edildiğinde kadınlara fazla yük veriliyor maalesef yanlış bir yaklaşım tarzıdır. Elbette kadının da erkeğinde birbirlerine ve ilişkilerine karşı sorumlulukları vardır ancak tüm sorumluluğu kadına vermek yanlıştır. Toplumumuzda erkek kendini maddi açıdan güçlü hissettiğinde yeterli olarak görüyor. Kadın yuvayı düzeltir, kadın onarır ama erkek sadece evine maddi destek sağlayarak sağlıklı bir ilişki oluşturamaz...Hayat müşterektir diyerek çıkılan yolda İki kişilik bir ilişkide tek taraflı mücadele uzun vadeli bir ilişki sürdüremeyecektir. Anlaşmak istiyorsanız açık iletişim,ilgi,şefkat,cinsel yakınlık,eğlenceye de vakit ayırmalısınız. 

Hayat sadece sevince güzel değil. Hayat seninle ortak yolda seni yaşayarak,seninle etkileşim içerisinde olabilecek anlaşmanın yolunu bulup seni mutlu edecek biri ile güzel.

Gamze ARSLAN
 Yaşam Koçu

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.