ABB
Gamze ARSLAN
Köşe Yazarı
Gamze ARSLAN
 

YAZ AYINDA BESLENME ÖNERİLERİ

Yaz aylarında beslenme nasıl olmalı? Vücudun su mineral kaybettiği sıcak havalarda hem sağlığımızı korumak hemde ödem atmak için önerilerimi sizin için paylaşıyor olacağım. Ödem: Vücutta bulunan aşırı sıvı tüketimi ve vücutta zararlı maddelerin birikmesi olarak tanımlanır. Yaz ayında bunun oluşumunu engellemek için öncelikle uygun kıyafet, ayakkabı seçimine dikkat etmekle birlikte yaşamımızın %80'nini oluşturan beslenme bölümünede çok özen göstermeliyiz. Yaz aylarında beslenme önerileri  1) Su içimini arttırmak Baylarda 2.5-3 litre  kiloya ve ihtiyaca göre değişir.Bayanlarda 2-2.5Litre olarak tüketilmesini öneriyorum 2) Meyve,sebze besinlerin günlük beslenme rutinimizde daha çok yer almasına özen göstermek. 3) Paketli gıdalardan uzak durmak 4) Şekerli, gazlı içecek yerine doğal yapım içecekler tercih edilmeli. •  Bu 4 madde sağlıklı hissetmenize katki sağlayacaktır. YAZ AYLARINDA VÜCUDU FERAHLATAN BESİNLER  1) Su,acur,kelek, salatalık 2) Ayran,kefir, yoğurt,soğuk çorba  3) Salata+Sebze *Ufak bir not bırakıyorum sizin için ; Bedenini sadece mevsimsel önemsememeni dilerim. Her an taşıdığın bu bedene daima iyi bak.  ÖDEM İÇİN ÖNERİ  1) Tuz tüketimini azaltmak   2) Egzersiz yapmak 30-45 dakika aralığında tempolu yürüyüş ile başlayabilirsiniz.  3) Su tüketimini arttırmak   4) Güneş altında uzun zaman geçirmekten kaçınmak  5) Sık sık duş almak. EVDE YAPABİLECEĞİN ÖDEM ATABİLECEĞİN MİNİK BİR TARİF ; 2 Litre su içine 4 ince dilim limon kabuğu 4 dilim salatalık gün içerisinde su ihtiyacını hem bu tarifle karşılamış olacak hemde ödemini azaltacaktır. Şifa olsun.. Gamze ARSLAN BESLENME & YAŞAM KOÇU
Ekleme Tarihi: 04 Temmuz 2023 - Salı

YAZ AYINDA BESLENME ÖNERİLERİ

Yaz aylarında beslenme nasıl olmalı?
Vücudun su mineral kaybettiği sıcak havalarda hem sağlığımızı korumak hemde ödem atmak için önerilerimi sizin için paylaşıyor olacağım.

Ödem: Vücutta bulunan aşırı sıvı tüketimi ve vücutta zararlı maddelerin birikmesi olarak tanımlanır.

Yaz ayında bunun oluşumunu engellemek için öncelikle uygun kıyafet, ayakkabı seçimine dikkat etmekle birlikte yaşamımızın %80'nini oluşturan beslenme bölümünede çok özen göstermeliyiz.

Yaz aylarında beslenme önerileri 
1) Su içimini arttırmak Baylarda 2.5-3 litre  kiloya ve ihtiyaca göre değişir.Bayanlarda 2-2.5Litre olarak tüketilmesini öneriyorum
2) Meyve,sebze besinlerin günlük beslenme rutinimizde daha çok yer almasına özen göstermek.
3) Paketli gıdalardan uzak durmak
4) Şekerli, gazlı içecek yerine doğal yapım içecekler tercih edilmeli.
•  Bu 4 madde sağlıklı hissetmenize katki sağlayacaktır.
YAZ AYLARINDA VÜCUDU FERAHLATAN BESİNLER 
1) Su,acur,kelek, salatalık
2) Ayran,kefir, yoğurt,soğuk çorba 
3) Salata+Sebze
*Ufak bir not bırakıyorum sizin için ; Bedenini sadece mevsimsel önemsememeni dilerim. Her an taşıdığın bu bedene daima iyi bak.
 ÖDEM İÇİN ÖNERİ
 1) Tuz tüketimini azaltmak 
 2) Egzersiz yapmak 30-45 dakika aralığında tempolu yürüyüş ile başlayabilirsiniz.
 3) Su tüketimini arttırmak 
 4) Güneş altında uzun zaman geçirmekten kaçınmak
 5) Sık sık duş almak.

EVDE YAPABİLECEĞİN ÖDEM ATABİLECEĞİN MİNİK BİR TARİF ; 2 Litre su içine 4 ince dilim limon kabuğu
4 dilim salatalık gün içerisinde su ihtiyacını hem bu tarifle karşılamış olacak hemde ödemini azaltacaktır.

Şifa olsun..

Gamze ARSLAN
BESLENME & YAŞAM KOÇU

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.