ABB

Ankara'da Ekmek Fiyatları Değişiyor

ANKARA 29.12.2023 - 12:46, Güncelleme: 29.12.2023 - 13:07
 

Ankara'da Ekmek Fiyatları Değişiyor

Ankara'da ekmeğe zam geldi. Yeni yıla sayılı günler kala bir zam haberi de Ankara'da ekmek fiyatlarına geldi.
Ankara'da yapılan Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu Toplantısı'nda alınan karara göre, 210 gram ekmeğin satış fiyatı 8 TL olarak belirlendi. Toplantıda ANKESOB a bağlı odaların önerileri ele alınarak karara bağlanmıştı. Ankara Haber - ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar başkanlığında gerçekleşen toplantıda, artan girdi maliyetlerinin dikkate alındığı vurgulandı. Un, maya, enerji, su, doğalgaz, yakıt, işçilik ve kira gibi maliyetlerin artmasıyla ekmeğin maliyetinin altında kaldığı ve yeni bir fiyatlandırma düzenlemesi gerektiği kararlaştırıldı. Komisyonun oy birliğiyle kabul ettiği yeni tarifeye göre, 210 gram ekmeğin yanı sıra 315 gram ekmeğin 12 TL, 420 gram ekmeğin ise 16 TL'den satılması kararlaştırıldı. Bu fiyat ayarlaması, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek. Komisyon Başkanı Hüseyin Ar, bu kararın, esnafın maliyetlerini dengelemek ve vatandaşların da ekonomik olarak etkilenmemesini sağlamak adına alındığını belirtti. Bu düzenlemenin, hem esnaf hem de Ankara sakinleri için hayırlı olmasını diledi. ( Tarafsız ) 
Ankara'da ekmeğe zam geldi. Yeni yıla sayılı günler kala bir zam haberi de Ankara'da ekmek fiyatlarına geldi.

Ankara'da yapılan  Ekmek Fiyat Tarifeleri Değerlendirme Komisyonu Toplantısı'nda alınan karara göre, 210 gram ekmeğin satış fiyatı 8 TL olarak belirlendi. Toplantıda  ANKESOB a bağlı odaların önerileri ele alınarak karara bağlanmıştı.

Ankara Haber - ANKESOB Başkan Vekili Hüseyin Ar başkanlığında gerçekleşen toplantıda, artan girdi maliyetlerinin dikkate alındığı vurgulandı. Un, maya, enerji, su, doğalgaz, yakıt, işçilik ve kira gibi maliyetlerin artmasıyla ekmeğin maliyetinin altında kaldığı ve yeni bir fiyatlandırma düzenlemesi gerektiği kararlaştırıldı.

Komisyonun oy birliğiyle kabul ettiği yeni tarifeye göre, 210 gram ekmeğin yanı sıra 315 gram ekmeğin 12 TL, 420 gram ekmeğin ise 16 TL'den satılması kararlaştırıldı. Bu fiyat ayarlaması, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Komisyon Başkanı Hüseyin Ar, bu kararın, esnafın maliyetlerini dengelemek ve vatandaşların da ekonomik olarak etkilenmemesini sağlamak adına alındığını belirtti. Bu düzenlemenin, hem esnaf hem de Ankara sakinleri için hayırlı olmasını diledi. ( Tarafsız

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.