ABB

Avrupa’da konutlarda en ucuz gazı Türkiye kullanıyor

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.08.2022 - 13:37, Güncelleme: 22.08.2022 - 13:37
 

Avrupa’da konutlarda en ucuz gazı Türkiye kullanıyor

Türkiye, konut doğal gazının en ucuza tüketildiği Avrupa ülkesi oldu. En yüksek fiyat ise Hollanda'da.
Önce koronavirüs, ekonomik kriz ardından Rusya-Ukrayna savaşı ülkeleri çıkmaza soktu. Savaşla birlikte Rusya’ya yönelik batı ambargosu ve sonrasında gelen Rusya’nın Avrupa’ya gaz akışını kısma uygulamaları sonucu doğal gaza artan talep, fiyatlarda etkili oldu.     Gündem Haberleri - Dünyada en fazla doğal gaz rezervi de Rusya'da bulunuyor. Toplam rezervin yaklaşık yüzde 24'ü Rusya'nın eline yer alıyor. Rusya'yı İran ve Katar takip ediyor. Diğer yandan  Enerji şirketi Avrupa’da bin metreküp gaz fiyatının kışın 4000 doları aşabileceğini bildirdi. En ucuz Türkiye , en pahalı Hollanda kullanıyor Uluslararası verilerden derlenen bilgiye göre Avrupa başkentleri arasında konutlarda en ucuz gazı 4,67 metreküp ile Türkiye kullanıyor. Verilere göre, metreküp başına Avrupa başkentleri en ucuz gazı Türkiye kullanıyor. Ankara ’da doğalgazın konutlardaki metreküp fiyatı 4,68 lira (0,2647 Euro) olurken en pahalı doğalgazı ise Hollanda 53,63 lira (3,01 Euro) kullanıyor.
Türkiye, konut doğal gazının en ucuza tüketildiği Avrupa ülkesi oldu. En yüksek fiyat ise Hollanda'da.

Önce koronavirüs, ekonomik kriz ardından Rusya-Ukrayna savaşı ülkeleri çıkmaza soktu.

Savaşla birlikte Rusya’ya yönelik batı ambargosu ve sonrasında gelen Rusya’nın Avrupa’ya gaz akışını kısma uygulamaları sonucu doğal gaza artan talep, fiyatlarda etkili oldu.

 

 

Gündem Haberleri - Dünyada en fazla doğal gaz rezervi de Rusya'da bulunuyor. Toplam rezervin yaklaşık yüzde 24'ü Rusya'nın eline yer alıyor. Rusya'yı İran ve Katar takip ediyor.

Diğer yandan  Enerji şirketi Avrupa’da bin metreküp gaz fiyatının kışın 4000 doları aşabileceğini bildirdi.

En ucuz Türkiye , en pahalı Hollanda kullanıyor

Uluslararası verilerden derlenen bilgiye göre Avrupa başkentleri arasında konutlarda en ucuz gazı 4,67 metreküp ile Türkiye kullanıyor.

Verilere göre, metreküp başına Avrupa başkentleri en ucuz gazı Türkiye kullanıyor. Ankara ’da doğalgazın konutlardaki metreküp fiyatı 4,68 lira (0,2647 Euro) olurken en pahalı doğalgazı ise Hollanda 53,63 lira (3,01 Euro) kullanıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.