ABB

Bakan Tunç'tan arabuluculuk açıklaması geldi

GÜNDEM 18.12.2023 - 11:13, Güncelleme: 18.12.2023 - 11:13
 

Bakan Tunç'tan arabuluculuk açıklaması geldi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise arabuluculuk sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Son dönemde kira fiyatları hayli yükseliş gösterdi. Ortalama kira fiyatlarının 15 bin liranın üzerine çıkması ile birlikte ev sahipleri ve kiracılar arasında ‘zam’ anlaşmazlığı yaşanmaya başladı. Sözleşme tarihi dolmadığı halde kira fiyatlarını artmasıyla birlikte haksız zam yapan ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar artarken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tan açıklama geldi.  Gündem Haberler - 1 Eylül tarihinden itibaren uygulamaya konulan kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru olduğunu, bunlardan 32 bin 98'inin anlaşmayla sonuçlandığını bildiren Bakan Tunç, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.  KİRA UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCLUK SİSTEMİNE RAĞBET ARTTI Adalet Bakanı Tunç yaptığı paylaşımda, kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemiyle vatandaşların, dava yoluna gitmeden dostane şekilde uyuşmazlıklarını çözdüğünü belirtti.  Arabuluculuk sistemiyle tarafların anlaşmasının, tahliyeleri ve yeni kiralama ihtiyacını azalttığı için kira fiyatlarının düşmesine de katkı sağladığını ifade eden  Bakan Tunç, "1 Eylül'den itibaren başlattığımız kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru oldu, bu başvurulardan 32 bin 98'i anlaşmayla sonuçlandı böylece 64 bin kiracı ve kiralayandan oluşan vatandaşımız dava yoluna gitmeden dostane bir şekilde uyuşmazlığı çözdüler.  ( Tarafsız ) 
Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise arabuluculuk sistemine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son dönemde kira fiyatları hayli yükseliş gösterdi. Ortalama kira fiyatlarının 15 bin liranın üzerine çıkması ile birlikte ev sahipleri ve kiracılar arasında ‘zam’ anlaşmazlığı yaşanmaya başladı. Sözleşme tarihi dolmadığı halde kira fiyatlarını artmasıyla birlikte haksız zam yapan ev sahipleri ve kiracılar arasındaki sorunlar artarken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç tan açıklama geldi. 

Gündem Haberler - 1 Eylül tarihinden itibaren uygulamaya konulan kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru olduğunu, bunlardan 32 bin 98'inin anlaşmayla sonuçlandığını bildiren Bakan Tunç, sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu. 

KİRA UYUŞMAZLIKLARINDA ARABULUCLUK SİSTEMİNE RAĞBET ARTTI

Adalet Bakanı Tunç yaptığı paylaşımda, kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemiyle vatandaşların, dava yoluna gitmeden dostane şekilde uyuşmazlıklarını çözdüğünü belirtti.   Arabuluculuk sistemiyle tarafların anlaşmasının, tahliyeleri ve yeni kiralama ihtiyacını azalttığı için kira fiyatlarının düşmesine de katkı sağladığını ifade eden  Bakan Tunç, "1 Eylül'den itibaren başlattığımız kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk sistemine 76 bin 780 başvuru oldu, bu başvurulardan 32 bin 98'i anlaşmayla sonuçlandı böylece 64 bin kiracı ve kiralayandan oluşan vatandaşımız dava yoluna gitmeden dostane bir şekilde uyuşmazlığı çözdüler.  ( Tarafsız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.