ABB

Bakan Yerlikaya, Emniyet saldırısını anlattı: Biri kendini patlattı, diğeri başından vuruldu

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 01.10.2023 - 17:00, Güncelleme: 01.10.2023 - 17:07
 

Bakan Yerlikaya, Emniyet saldırısını anlattı: Biri kendini patlattı, diğeri başından vuruldu

İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Kahraman polisimizin sezgisiyle teröristler araçtan iner inmez silahla mukavemette bulunmuş, biri kendini patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuştur” dedi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki bombalı saldırı ya dair gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ankara Haber - Olay yerine çok yakın mesafede bulunan bakanlık önünde açıklama yapan Yerlikaya, "Bu sabah 9.30 itibariyle İçişleri Bakanlığı'mızın Emniyet Genel Müdürlüğü’müzün girişinde alçak, hain terör saldırısı girişiminde bulunulmuştur. Şükürler olsun kahraman polisimizin cevvaliyeti, kararlılığı, sezgisiyle onlar araçtan iner inmez onlara silahla mukavemette bulunulmuş. O esnada teröristlerden biri zaten canlı bomba düzeneği var kendini patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuş etkisiz hale getirilmiştir" dedi.   ANKA'nın haberine göre, Yerlikaya, "Arkadaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğü'müz, Ankara İl Emniyet Müdürümüz, bütün dairelerimiz bu olayın olay yerinden başlangıç yerine varıncaya kadar tüm detaylarıyla inceleme başlattılar. Adalet Bakanımız konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Detaylara ulaşalım zaman içerisinde bunları aziz milletimizle sizler aracılığı ile paylaşacağız" diye konuştu. Yerlikaya, siyasi parti liderlerinin aradığını belirterek, "Pek çok telefon geldi. Sayın Genel başkanları aradı her biri geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk anından itibaren sürekli kendisine bilgiler arz ettik, talimatlarını aldık. Bizim yanımızda yer alan ve terörü lanetleyen bütün hemşehrilerimize ve aziz milletimize minnettarız. Devletimizin milletimizin azim ve kararlılığıyla hem terör örgütlerini hem suç çetelerinin zehir tacirlerinin hepsinin ama hepsinden bizim gücümüz dirayetimiz üstesinden gelecektir" ifadelerini kullandı. "Görüntüleri silin" RTÜK Başkanı'na teşekkür eden Yerlikaya, "Bu saldırı girişimi olduğu andan itibaren yayın yasağı alındı. Sizler de bu kurala uydunuz teşekkür ediyorum ama sosyal medya hesaplarından, onun da kaynağını bulmakta azimliyiz, göreceksiniz bulacağız. Bu noktada acımızın olduğu bu noktada bu görüntüleri paylaşanlarla da ilgili gerekli soruşturmayı da başlatmış bulunuyoruz. Sosyal medya hesaplarından bu görüntüleri paylaşanları uyarıyorum, lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar. Bizim birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimizin yanında olduklarını göstersinler" dedi. ( Tarafsız ) 
İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Kahraman polisimizin sezgisiyle teröristler araçtan iner inmez silahla mukavemette bulunmuş, biri kendini patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuştur” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki bombalı saldırı ya dair gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ankara Haber - Olay yerine çok yakın mesafede bulunan bakanlık önünde açıklama yapan Yerlikaya, "Bu sabah 9.30 itibariyle İçişleri Bakanlığı'mızın Emniyet Genel Müdürlüğü’müzün girişinde alçak, hain terör saldırısı girişiminde bulunulmuştur. Şükürler olsun kahraman polisimizin cevvaliyeti, kararlılığı, sezgisiyle onlar araçtan iner inmez onlara silahla mukavemette bulunulmuş. O esnada teröristlerden biri zaten canlı bomba düzeneği var kendini patlatmış, diğeri kendini patlatmaya fırsat bulamadan başından vurulmuş etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
 

ANKA'nın haberine göre, Yerlikaya, "Arkadaşlarımız, Emniyet Genel Müdürlüğü'müz, Ankara İl Emniyet Müdürümüz, bütün dairelerimiz bu olayın olay yerinden başlangıç yerine varıncaya kadar tüm detaylarıyla inceleme başlattılar. Adalet Bakanımız konuyla ilgili adli soruşturma başlatıldı. Detaylara ulaşalım zaman içerisinde bunları aziz milletimizle sizler aracılığı ile paylaşacağız" diye konuştu.

Yerlikaya, siyasi parti liderlerinin aradığını belirterek, "Pek çok telefon geldi. Sayın Genel başkanları aradı her biri geçmiş olsun dileklerini iletti. Sayın Cumhurbaşkanımız ilk anından itibaren sürekli kendisine bilgiler arz ettik, talimatlarını aldık. Bizim yanımızda yer alan ve terörü lanetleyen bütün hemşehrilerimize ve aziz milletimize minnettarız. Devletimizin milletimizin azim ve kararlılığıyla hem terör örgütlerini hem suç çetelerinin zehir tacirlerinin hepsinin ama hepsinden bizim gücümüz dirayetimiz üstesinden gelecektir" ifadelerini kullandı.

"Görüntüleri silin"

RTÜK Başkanı'na teşekkür eden Yerlikaya, "Bu saldırı girişimi olduğu andan itibaren yayın yasağı alındı. Sizler de bu kurala uydunuz teşekkür ediyorum ama sosyal medya hesaplarından, onun da kaynağını bulmakta azimliyiz, göreceksiniz bulacağız. Bu noktada acımızın olduğu bu noktada bu görüntüleri paylaşanlarla da ilgili gerekli soruşturmayı da başlatmış bulunuyoruz. Sosyal medya hesaplarından bu görüntüleri paylaşanları uyarıyorum, lütfen bu görüntüleri silsinler ve bizim acımızı paylaşsınlar. Bizim birliğimize, beraberliğimize ve kardeşliğimizin yanında olduklarını göstersinler" dedi. ( Tarafsız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.