ABB

Batuhan Çolak ve Haber Report, Ajans Muhbir Hesaplarının Yöneticileri İçin Karar Verildi

GÜNDEM 23.09.2023 - 10:02, Güncelleme: 23.09.2023 - 10:02
 

Batuhan Çolak ve Haber Report, Ajans Muhbir Hesaplarının Yöneticileri İçin Karar Verildi

'Sığınmacı karşıtı' haberlerde kin ve nefreti yayma gerekçesiyle gözaltına alınan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Haber Report ve Ajans Muhbir hesaplarının yöneticileri polisteki sorgularının ardından çıkartıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Tarafsız Haber - Sığınmacı karşıtlığı üzerinden “halkın kin ve nefrete sürükleme” suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya hesaplarının yöneticileri ile gazeteci Batuhan Çolak hakkında tutuklama kararı verildi. Aykırı adlı haber internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak , Haber Report ve Ajans Muhbir hesaplarının yöneticilerin de aralarında bulunduğu 27 kişi “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı. Son operasyonla gözaltına alınan 23 kişiden 17’si tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Tutuklama istenenler arasında Aykırı haber sitesinin sahibi Batuhan Çolak ve AjansMuhbir hesabının sahibi Süha Çardaklı da var. Gözaltına alınan isimlerin 6’sı ise savcılıktan serbest bırakıldı. 8 kişiye tutuklama Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Batuhan Çolak ile Süha Çardaklı gece saatlerinde tutuklandı. Tutuklananlar arasında Zafer Partisi kurucusu, “Suriyeliler Suriye’ye Platformu” Başkanı Eray Ertürk de yer aldı. Toplamda 8 kişinin tutuklandığı öğrenildi. Karargâh Haber ve Mülteci Haberler Twitter hesaplarının yöneticileri ise serbest bırakıldı. İçişleri Bakanı açıklama yapmıştı Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , “İnternette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, vatandaşlarımıza yanıltıcı bilgileri alenen yayarak paylaşımlar yaptığı tespit edilen, sosyal medya hesap yöneticileri hakkında 14 ilimizde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 27 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır” demişti.
'Sığınmacı karşıtı' haberlerde kin ve nefreti yayma gerekçesiyle gözaltına alınan Aykırı Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, Haber Report ve Ajans Muhbir hesaplarının yöneticileri polisteki sorgularının ardından çıkartıldıkları mahkemede tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tarafsız Haber - Sığınmacı karşıtlığı üzerinden “halkın kin ve nefrete sürükleme” suçlamasıyla gözaltına alınan sosyal medya hesaplarının yöneticileri ile gazeteci Batuhan Çolak hakkında tutuklama kararı verildi.

Aykırı adlı haber internet sitesinin Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak , Haber Report ve Ajans Muhbir hesaplarının yöneticilerin de aralarında bulunduğu 27 kişi “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçlamalarıyla gözaltına alınmıştı.

Son operasyonla gözaltına alınan 23 kişiden 17’si tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

Tutuklama istenenler arasında Aykırı haber sitesinin sahibi Batuhan Çolak ve AjansMuhbir hesabının sahibi Süha Çardaklı da var. Gözaltına alınan isimlerin 6’sı ise savcılıktan serbest bırakıldı.

8 kişiye tutuklama
Tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edilen Batuhan Çolak ile Süha Çardaklı gece saatlerinde tutuklandı. Tutuklananlar arasında Zafer Partisi kurucusu, “Suriyeliler Suriye’ye Platformu” Başkanı Eray Ertürk de yer aldı. Toplamda 8 kişinin tutuklandığı öğrenildi. Karargâh Haber ve Mülteci Haberler Twitter hesaplarının yöneticileri ise serbest bırakıldı.

İçişleri Bakanı açıklama yapmıştı
Konuyla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya , “İnternette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden, vatandaşlarımıza yanıltıcı bilgileri alenen yayarak paylaşımlar yaptığı tespit edilen, sosyal medya hesap yöneticileri hakkında 14 ilimizde yapılan eş zamanlı operasyonlarda 27 şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır” demişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.