ABB

CHP Milletvekili Murat Emir: Kamuda her yerden cemaat, tarikat bağlantısı çıkıyor

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 22.12.2023 - 09:22, Güncelleme: 22.12.2023 - 10:36
 

CHP Milletvekili Murat Emir: Kamuda her yerden cemaat, tarikat bağlantısı çıkıyor

Harp Okulu'nda yaşanan Menzil skandalına dair konuşan CHP'li Murat Emir, "İktidarı bir kez daha uyarıyoruz.. Derhal bu tarikat ve cemaat sevdasından vazgeçin" dedi.
Mülakatı ve spor aşamasını geçen Harp Okulu öğrencilerinin önü sağlık raporuyla kesildi. Menzil cemaatine yakın kişiler sağlık sorunlarına rağmen devlet hastanelerinden onay alırken Atatürkçü profil çizen öğrenciler ise sağlık sorunları olmamasına karşın hastanelerden verilen “olumsuz” raporlarla elendi. Gündem Haberleri - Konuya dair Cumhuriyet'e konuşan CHP’li Emir, “15 Temmuz’dan hemen sonra Başbakan Binali Yıldırım’a yanıtlaması için Menzil’in devlet kademesinde kadrolaşması iddialarını sormuş, yanıt alamamıştık” dedi. 'Sorularımıza yanıt veremediler' 15 Temmuz sonrası FETÖ ile ayrışma nedeniyle iktidarın boşalan alanları Menzil’e bıraktığını belirten Emir, şunları kaydetti: “O dönem AKP’liler tüm uyarılarımıza kulak tıkadı. Sorularımıza da yanıt veremediler. Şimdi de kamuda her yerden cemaat, tarikat bağlantısı çıkıyor. İktidar, bir yanda askeri okullarda, bir yandan eğitimde her yeri tarikatlara, cemaatlere teslim etmiş durumda. İktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Derhal bu tarikat ve cemaat sevdasından vazgeçin.” ( Tarafsız )
Harp Okulu'nda yaşanan Menzil skandalına dair konuşan CHP'li Murat Emir, "İktidarı bir kez daha uyarıyoruz.. Derhal bu tarikat ve cemaat sevdasından vazgeçin" dedi.

Mülakatı ve spor aşamasını geçen Harp Okulu öğrencilerinin önü sağlık raporuyla kesildi. Menzil cemaatine yakın kişiler sağlık sorunlarına rağmen devlet hastanelerinden onay alırken Atatürkçü profil çizen öğrenciler ise sağlık sorunları olmamasına karşın hastanelerden verilen “olumsuz” raporlarla elendi.

Gündem Haberleri - Konuya dair Cumhuriyet'e konuşan CHP’li Emir, “15 Temmuz’dan hemen sonra Başbakan Binali Yıldırım’a yanıtlaması için Menzil’in devlet kademesinde kadrolaşması iddialarını sormuş, yanıt alamamıştık” dedi.

'Sorularımıza yanıt veremediler'

15 Temmuz sonrası FETÖ ile ayrışma nedeniyle iktidarın boşalan alanları Menzil’e bıraktığını belirten Emir, şunları kaydetti:

“O dönem AKP’liler tüm uyarılarımıza kulak tıkadı. Sorularımıza da yanıt veremediler. Şimdi de kamuda her yerden cemaat, tarikat bağlantısı çıkıyor. İktidar, bir yanda askeri okullarda, bir yandan eğitimde her yeri tarikatlara, cemaatlere teslim etmiş durumda. İktidarı bir kez daha uyarıyoruz. Derhal bu tarikat ve cemaat sevdasından vazgeçin.” ( Tarafsız )

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.