ABB

CHP'de Kılıçdaroğlu dönemi bitti! Yeni genel başkan Özgür Özel seçildi

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 05.11.2023 - 10:48, Güncelleme: 05.11.2023 - 11:55
 

CHP'de Kılıçdaroğlu dönemi bitti! Yeni genel başkan Özgür Özel seçildi

CHP 38. Olağan Kurultayı dün gece saatlerinde sona erdi. 1366 delegenin katıldığı seçimde yeni genel başkan Özgür Özel seçildi.
CHP 38. Olağan Kurultayı sona erdi. 1366 delegenin katıldığı genel başkanlık seçiminde ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda Özel, Kılıçdaroğlu'nu geride bırakarak CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu. Genel başkan seçildikten hemen sonra yaptığı konuşmada "1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyorum." dedi. Güncel Haber - CHP 38. Olağan Kurultayı, Ankara'da düzenlendi. 1366 delege yeni genel başkanı seçmek için sandığa gittiği kurultay "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla yapıldı. Genel başkanlık yarışında aday olabilmek için en az 68 delegenin imzası gerekiyordu. Aday olmak için yeterli imzaya 13 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ulaşabildi. Genel başkanlık yarışı, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında gerçekleşti. YENİ BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL OLDU İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Adaylar salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda 13 buçuk yıldır parti liderliğini yapan Kılıçdaroğlu'nu geriden bırakan Özgür Özel, aldığı 812 oyla CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu. Kılıçdaroğlu ikinci turda 536 oyda kaldı. BAŞKAN OLDUKTAN SONRAKİ İLK KONUŞMA Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Özgür Özel, kürsüde teşekkür konuşması yaptı. Hayatının en büyük gururunu ve onurunu yaşadığını belirten Özel, CHP'nin ve Türkiye'nin 100'üncü yılında verilen bu onurlu görevi yerine getiren partililere şükranlarını sundu. KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkür eden Özel, "Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın, Murat Karayalçın'ın, Hikmet Çetin'in, Altan Öymen'in ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak, bundan sonra benimle birlikte hepinizin görevidir. Ben sizlere güveniyorum." dedi. Ailesine ve öğretmenlerine de teşekkür eden Özel, salondan CHP'nin 130 milletvekiliyle, 81 il başkanıyla el ele omuz omuza çıktığını söyledi. ( Tarafsız ) 
CHP 38. Olağan Kurultayı dün gece saatlerinde sona erdi. 1366 delegenin katıldığı seçimde yeni genel başkan Özgür Özel seçildi.

CHP 38. Olağan Kurultayı sona erdi. 1366 delegenin katıldığı genel başkanlık seçiminde ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu ve Özgür Özel salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda Özel, Kılıçdaroğlu'nu geride bırakarak CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu. Genel başkan seçildikten hemen sonra yaptığı konuşmada "1366 delegemizi bana oy vermiş kabul ediyorum." dedi.

Güncel Haber - CHP 38. Olağan Kurultayı, Ankara'da düzenlendi. 1366 delege yeni genel başkanı seçmek için sandığa gittiği kurultay "İkinci Yüzyılda Demokrasi ve Birlik Kurultayı" sloganıyla yapıldı.

Genel başkanlık yarışında aday olabilmek için en az 68 delegenin imzası gerekiyordu. Aday olmak için yeterli imzaya 13 yıldır genel başkanlık görevini yürüten Kemal Kılıçdaroğlu ile Grup Başkanı ve Manisa Milletvekili Özgür Özel ulaşabildi.

Genel başkanlık yarışı, Kemal Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında gerçekleşti.

YENİ BAŞKAN ÖZGÜR ÖZEL OLDU

İlk turda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Adaylar salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda 13 buçuk yıldır parti liderliğini yapan Kılıçdaroğlu'nu geriden bırakan Özgür Özel, aldığı 812 oyla CHP'nin 8. Genel Başkanı oldu. Kılıçdaroğlu ikinci turda 536 oyda kaldı.

BAŞKAN OLDUKTAN SONRAKİ İLK KONUŞMA

Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından Özgür Özel, kürsüde teşekkür konuşması yaptı. Hayatının en büyük gururunu ve onurunu yaşadığını belirten Özel, CHP'nin ve Türkiye'nin 100'üncü yılında verilen bu onurlu görevi yerine getiren partililere şükranlarını sundu.

KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na da teşekkür eden Özel, "Sırtıma, omzuma yüklemiş olduğunuz sorumluluğun farkındayım. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, İsmet Paşa'nın, Bülent Ecevit'in, Deniz Baykal'ın, Murat Karayalçın'ın, Hikmet Çetin'in, Altan Öymen'in ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun koltuğunda oturmak, onların emanetine sahip çıkmak, bundan sonra benimle birlikte hepinizin görevidir. Ben sizlere güveniyorum." dedi.

Ailesine ve öğretmenlerine de teşekkür eden Özel, salondan CHP'nin 130 milletvekiliyle, 81 il başkanıyla el ele omuz omuza çıktığını söyledi. ( Tarafsız

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.