ABB

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Anayasa Açıklaması

GÜNDEM 12.09.2023 - 15:38, Güncelleme: 12.09.2023 - 15:38
 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yeni Anayasa Açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi’nde düzenlenen Yeni Anayasa Sempozyumu’na katıldı.
Tarafsız Haber - Cumhurbaşkanı Erdoğan , "12 Eylül yönetiminin ülkemizin kalbine sapladığı en büyük hançer, üzerinde hala konuştuğumuz, tartıştığımız 1982 darbe anayasasıdır." dedi. Erdoğan, "Ülkemizi yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturma hedefimizden vazgeçmedik." ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan , " Türkiye Yüzyılı hedefimizin unsurlarından biri olan yeni anayasayı milletimize kazandırana kadar çalışmayı, gayret etmeyi, mücadeleyi asla bırakmayacağız." diye konuştu. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş yapılırken anayasayı tümden yazma teklifimiz yine muhalefetin uzlaşmaz tavrı sebebiyle hayata geçirilemedi. Milletimizi hak ettiği Anayasaya kavuşturma idealimizden kopmadık. Yeni Anayasa meselesi gündemimizin ilk sırasındaki yerini koruyor. Yeni Anayasa 'nın Türkiye'ye çok şey katacağı açıktır. Bize lazım olan lafzı, ruhu ve hacmiyle milletimizin dünyaya ve hayata bakışına, ülkemizin hedeflerine uygun bir Anayasa metnidir. Mevcut Anayasamız muasır medeniyet yolculuğunda ülkemizin önünü açmak yerine sürekli paçasından aşağıya çekmektedir. Darbe direktifi olarak değil, gerçek bir toplum sözleşmesi olarak hazırlanmış yeni Anayasa'yı ülkemize kazandırana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulucanlar Cezaevi’nde düzenlenen Yeni Anayasa Sempozyumu’na katıldı.

Tarafsız Haber - Cumhurbaşkanı Erdoğan , "12 Eylül yönetiminin ülkemizin kalbine sapladığı en büyük hançer, üzerinde hala konuştuğumuz, tartıştığımız 1982 darbe anayasasıdır." dedi.

Erdoğan, "Ülkemizi yeni, sivil, demokratik, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya kavuşturma hedefimizden vazgeçmedik." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan , " Türkiye Yüzyılı hedefimizin unsurlarından biri olan yeni anayasayı milletimize kazandırana kadar çalışmayı, gayret etmeyi, mücadeleyi asla bırakmayacağız." diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçiş yapılırken anayasayı tümden yazma teklifimiz yine muhalefetin uzlaşmaz tavrı sebebiyle hayata geçirilemedi. Milletimizi hak ettiği Anayasaya kavuşturma idealimizden kopmadık.

Yeni Anayasa meselesi gündemimizin ilk sırasındaki yerini koruyor.

Yeni Anayasa 'nın Türkiye'ye çok şey katacağı açıktır. Bize lazım olan lafzı, ruhu ve hacmiyle milletimizin dünyaya ve hayata bakışına, ülkemizin hedeflerine uygun bir Anayasa metnidir.

Mevcut Anayasamız muasır medeniyet yolculuğunda ülkemizin önünü açmak yerine sürekli paçasından aşağıya çekmektedir. Darbe direktifi olarak değil, gerçek bir toplum sözleşmesi olarak hazırlanmış yeni Anayasa'yı ülkemize kazandırana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.