ABB

Etimesgut'ta Geri Sayım Başladı, Geleneksel Festival Dört Gözle Bekleniyor

ANKARA 18.08.2023 - 14:37, Güncelleme: 18.08.2023 - 14:43
 

Etimesgut'ta Geri Sayım Başladı, Geleneksel Festival Dört Gözle Bekleniyor

Türk kültür ve sanatının tanıtılacağı 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 1-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.
Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 'ne geri sayım başlarken Türk kültür ve sanatının tanıtılacağı festivalin 1-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceği duyuruldu. Ankara Haber - Türk Beyleri Kent Meydanı ’nda düzenlenecek olan 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali için büyük bir heyecan oluşurken 1-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmesi beklenen festival için geri sayım başladı. Festivale günler kaldı Birbirinden başarılı ve ünlü sanatçıların konserde sahne alacağı belirtilirken festivalde sahneye çıkacak şarkıcılar arasında Zara, Sefo, Mustafa Yıldızdoğan, Öykü Gürman, Ziynet Sali, Hüseyin Kağıt, Mustafa Taş, Özgürcan Çoban ve Funda Arar yer alıyor. Festival hazırlıklarının tamamlandığını açıklayan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ayrıca yoğun bir katılımında beklendiğini belirterek “Toyumuz için heyecanlıyız. Yine birlik, beraberlik, kardeşlik için bir araya geleceğiz. Kültürlerimizi sanatlarımızı sergileyeceğiz. Festivalimize yoğun bir katılım bekliyoruz. Tüm Ankaralıları festivalimize davet ediyorum” dedi. Yurt içi yurt dışı katılım sağlanacak Birçok sanatçının yanı sıra yurt içi ve yurt dışından 400 gösteri ekibi de festivalin renklenmesini sağlayacak. Festivale dair açıklamada bulunan Enver Demirel festivalle ilgili ek olarak şunları söyledi; “Azerbaycan, KKTC, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan büyükelçilik düzeyinde katılım sağlayacak. Devlet olamamış Türk toplulukları da festivalimize katılarak kendilerine tanıtma imkanı bulacaklar. Kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına Anadolu’muz da dernek ve vakıflar aracılığıyla festivaldeki yerini alacak. Festivalde birliğimiz, beraberliğimiz kardeşliğimiz pekişecek. Türk dünyası ve Anadolu’muz kucaklaşacak. Gündüz bölümünde Türk Beyleri Kent Meydanımızdaki stantlarda kültürel öğeler sergilenecek. Akşam da katılımcılarımızın geceleri ve konserlerimiz olacak. Dolu dolu zengin bir içeriğimiz var” , 7 Türk Cumhuriyet toplulukları ile birlikte festivale Ankara, Çankırı, Sivas, Niğde, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Gaziantep, Konya, Gümüşhane, Samsın, Trabzon, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van ve Bitlis illerinden de katılım sağlanacağı belirtildi.
Türk kültür ve sanatının tanıtılacağı 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 1-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Etimesgut Belediyesi tarafından düzenlenen 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali 'ne geri sayım başlarken Türk kültür ve sanatının tanıtılacağı festivalin 1-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirileceği duyuruldu.

Ankara Haber - Türk Beyleri Kent Meydanı ’nda düzenlenecek olan 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali için büyük bir heyecan oluşurken 1-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşmesi beklenen festival için geri sayım başladı.

Festivale günler kaldı

Birbirinden başarılı ve ünlü sanatçıların konserde sahne alacağı belirtilirken festivalde sahneye çıkacak şarkıcılar arasında Zara, Sefo, Mustafa Yıldızdoğan, Öykü Gürman, Ziynet Sali, Hüseyin Kağıt, Mustafa Taş, Özgürcan Çoban ve Funda Arar yer alıyor. Festival hazırlıklarının tamamlandığını açıklayan Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ayrıca yoğun bir katılımında beklendiğini belirterek “Toyumuz için heyecanlıyız. Yine birlik, beraberlik, kardeşlik için bir araya geleceğiz. Kültürlerimizi sanatlarımızı sergileyeceğiz. Festivalimize yoğun bir katılım bekliyoruz. Tüm Ankaralıları festivalimize davet ediyorum” dedi.

Yurt içi yurt dışı katılım sağlanacak

Birçok sanatçının yanı sıra yurt içi ve yurt dışından 400 gösteri ekibi de festivalin renklenmesini sağlayacak. Festivale dair açıklamada bulunan Enver Demirel festivalle ilgili ek olarak şunları söyledi; “Azerbaycan, KKTC, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Türkmenistan büyükelçilik düzeyinde katılım sağlayacak. Devlet olamamış Türk toplulukları da festivalimize katılarak kendilerine tanıtma imkanı bulacaklar. Kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına Anadolu’muz da dernek ve vakıflar aracılığıyla festivaldeki yerini alacak. Festivalde birliğimiz, beraberliğimiz kardeşliğimiz pekişecek. Türk dünyası ve Anadolu’muz kucaklaşacak. Gündüz bölümünde Türk Beyleri Kent Meydanımızdaki stantlarda kültürel öğeler sergilenecek. Akşam da katılımcılarımızın geceleri ve konserlerimiz olacak. Dolu dolu zengin bir içeriğimiz var” , 7 Türk Cumhuriyet toplulukları ile birlikte festivale Ankara, Çankırı, Sivas, Niğde, Kırıkkale, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Gaziantep, Konya, Gümüşhane, Samsın, Trabzon, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı, Van ve Bitlis illerinden de katılım sağlanacağı belirtildi.

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.