ABB

Gazeteci Ayşenur Arslan Serbest Bırakıldı

GÜNDEM 03.10.2023 - 17:38, Güncelleme: 03.10.2023 - 17:38
 

Gazeteci Ayşenur Arslan Serbest Bırakıldı

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin sözleri nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan, ifadesi sonrası serbest bırakıldı. İfadesinde sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Arslan, terörü meşru gösteren ifadeler kullanmasının mümkün olmadığını ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.
Tarafsız Haber - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan (73) savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan'ın Halk TV 'de yayınlanan programda, 1 Ekim'de terör örgütü PKK tarafından Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen saldırıya yönelik kullandığı ifadeler üzerine harekete geçti. Başsavcılık, Arslan hakkında "terör örgütü propagandası yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından resen soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer'deki evinde gözaltına alındı. Polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Arslan, savcılıkta verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı. İfadesi ortaya çıktı  Ayşenur Arslan , ifadesinde programdaki sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Terörü meşru gösteren ifadeler kullanmasının mümkün olmadığını savunan Arslan, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Savcılıktaki ifadesinin ardından adliyeden ayrılan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz gazeteci olarak sorularımızı sorarız bazen de böyle o soruların niye sorulduğunu anlatmak zorunda kalabiliriz. Anlattığımı zannediyorum." dedi. RTÜK'ten inceleme  Öte yandan Radyo Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ), Ayşenur Arslan 'ın Ankara'da gerçekleşen terör eylemi ile ilgili yorumları nedeniyle kanal ve Arslan hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.  
Ankara'daki terör saldırısına ilişkin sözleri nedeniyle gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan, ifadesi sonrası serbest bırakıldı. İfadesinde sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten Arslan, terörü meşru gösteren ifadeler kullanmasının mümkün olmadığını ve üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini söyledi.

Tarafsız Haber - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ayşenur Arslan (73) savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Arslan'ın Halk TV 'de yayınlanan programda, 1 Ekim'de terör örgütü PKK tarafından Ankara'da Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen saldırıya yönelik kullandığı ifadeler üzerine harekete geçti.

Başsavcılık, Arslan hakkında "terör örgütü propagandası yapma" ve "suçu ve suçluyu övme" suçlarından resen soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında hakkında gözaltı kararı verilen Arslan, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Sarıyer'deki evinde gözaltına alındı.

Polis eşliğinde Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na götürülen Arslan, savcılıkta verdiği ifadenin ardından serbest bırakıldı.

İfadesi ortaya çıktı 

Ayşenur Arslan , ifadesinde programdaki sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi. Terörü meşru gösteren ifadeler kullanmasının mümkün olmadığını savunan Arslan, üzerine atılı suçlamaları kabul etmedi. Savcılıktaki ifadesinin ardından adliyeden ayrılan Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz gazeteci olarak sorularımızı sorarız bazen de böyle o soruların niye sorulduğunu anlatmak zorunda kalabiliriz. Anlattığımı zannediyorum." dedi.

RTÜK'ten inceleme 

Öte yandan Radyo Televizyon Üst Kurulu ( RTÜK ), Ayşenur Arslan 'ın Ankara'da gerçekleşen terör eylemi ile ilgili yorumları nedeniyle kanal ve Arslan hakkında inceleme başlatıldığını duyurdu.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Bu ahlaksız terör sevici zihniyete ve ekranlardaki bu ucube yorumlara tahammül etmemiz mümkün değildir. Kahraman polisimizin refleksleri ve erken müdahalesi ile olası bir katliamın engellenmesine adeta üzülen bu sapkın zihniyete tüm milletimiz gibi biz de karşıyız. Bu hastalıklı sözlerin yayınlandığı Halk TV ve ilgili kişi hakkında gerekli inceleme derhal başlatılmıştır." ifadelerine yer verdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.