ABB

Hemşirelere 'Ben salağım' Yazdıran Başhekim Bir Daha Yöneticilik Yapamayacak

GÜNDEM 24.08.2023 - 13:55, Güncelleme: 24.08.2023 - 13:55
 

Hemşirelere 'Ben salağım' Yazdıran Başhekim Bir Daha Yöneticilik Yapamayacak

Kumluca Devlet Hastanesi'nde iki hemşireye 500 kere 'Ben salağım görev yerimi terk ettim" yazdıran başhekim Ayşegül Alkan’a 60 ihtar puan ceza verildi. Bu ceza puanına göre Alkan, meslek hayatı boyunca bir daha yöneticilik yapamayacak.
Tarafsız Haber - Antalya 'da Kumluca Devlet Hastanesi ’nde hemşire olarak görev yapan Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin’e görev yeri terk cezası olarak A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdıran Başhekim Uzman Doktor Ayşegül Alkan hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen müfettiş soruşturması tamamlandı. Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre Alkan’a, “Amirine veya mahiyetindekilere karşı küçük düşürücü davranışta bulunmak” fiilinden 60 ihtar puan ceza verildi. Ayrıca, Alkan’ın görev yeri değiştirildi. Bir daha yöneticilik yapamayacak Bakanlık yetkilileri, soruşturmayla ilgili, "Müfettişlerimizin hazırladığı rapora göre söz konusu hekime çok yüksek bir ceza puanı verildi. Şu an Finike Devlet Hastanesi’nde hekim olarak görev yapan Alkan, bu ceza puanına göre meslek hayatı boyunca bir daha yöneticilik yapamayacak" dedi. Ne olmuştu? İddiaya göre, Başhekim Alkan, rutin servis kontrolleri esnasında iki hemşirenin görev alanlarında olmadığını tespit etti. Bunun üzerine Çalışkan ve Yetkin’i diğer birim müdürlerinin de bulunduğu bir odada azarladı ve görev yeri terk cezası olarak A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazmasını istedi. Talebe karşı çıkan hemşireler, böyle bir cezayı kabul etmeyeceklerini belirterek, resmi disiplin yönetmeliğinin uygulanması gerektiğini söyledi. Ancak bu öneri Alkan tarafından kabul görmeyince Çalışkan ve Yetkin, A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdı. Çalışkan ve Yetkin, 7 sayfalık metni, “Başhekimin ısrarı ile kaleme alınmıştır” notu düşerek imzaladı. Olayın duyulmasının ardından konuyla ilgili inceleme başlatan Antalya İl Sağlık Müdürlüğü başhekimin görevden alındığını duyurdu. Başhekimlik tarafından yapılan açıklamada, "Antalya’da Kumluca Devlet Hastanesinde gerçekleşen ve tüm basında yer alan haber üzerine yapılan inceleme ve soruşturma sonucu Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan başhekimlik görevinden alınarak asli görevine iade edilmiştir" denildi. Antalya Tabip Odası da hemşireye uygulanan yaptırımın hiçbir şekilde meslek etiğiyle bağdaşmadığını belirtmişti. 
Kumluca Devlet Hastanesi'nde iki hemşireye 500 kere 'Ben salağım görev yerimi terk ettim" yazdıran başhekim Ayşegül Alkan’a 60 ihtar puan ceza verildi. Bu ceza puanına göre Alkan, meslek hayatı boyunca bir daha yöneticilik yapamayacak.

Tarafsız Haber - Antalya 'da Kumluca Devlet Hastanesi ’nde hemşire olarak görev yapan Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin’e görev yeri terk cezası olarak A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdıran Başhekim Uzman Doktor Ayşegül Alkan hakkında Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen müfettiş soruşturması tamamlandı.

Hürriyet'ten Salim Uzun'un haberine göre Alkan’a, “Amirine veya mahiyetindekilere karşı küçük düşürücü davranışta bulunmak” fiilinden 60 ihtar puan ceza verildi. Ayrıca, Alkan’ın görev yeri değiştirildi.

Bir daha yöneticilik yapamayacak
Bakanlık yetkilileri, soruşturmayla ilgili, "Müfettişlerimizin hazırladığı rapora göre söz konusu hekime çok yüksek bir ceza puanı verildi. Şu an Finike Devlet Hastanesi’nde hekim olarak görev yapan Alkan, bu ceza puanına göre meslek hayatı boyunca bir daha yöneticilik yapamayacak" dedi.

Ne olmuştu?
İddiaya göre, Başhekim Alkan, rutin servis kontrolleri esnasında iki hemşirenin görev alanlarında olmadığını tespit etti. Bunun üzerine Çalışkan ve Yetkin’i diğer birim müdürlerinin de bulunduğu bir odada azarladı ve görev yeri terk cezası olarak A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazmasını istedi.

Talebe karşı çıkan hemşireler, böyle bir cezayı kabul etmeyeceklerini belirterek, resmi disiplin yönetmeliğinin uygulanması gerektiğini söyledi. Ancak bu öneri Alkan tarafından kabul görmeyince Çalışkan ve Yetkin, A-4 kağıdına 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdı. Çalışkan ve Yetkin, 7 sayfalık metni, “Başhekimin ısrarı ile kaleme alınmıştır” notu düşerek imzaladı.

Olayın duyulmasının ardından konuyla ilgili inceleme başlatan Antalya İl Sağlık Müdürlüğü başhekimin görevden alındığını duyurdu.

Başhekimlik tarafından yapılan açıklamada, "Antalya’da Kumluca Devlet Hastanesinde gerçekleşen ve tüm basında yer alan haber üzerine yapılan inceleme ve soruşturma sonucu Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Ayşegül Alkan başhekimlik görevinden alınarak asli görevine iade edilmiştir" denildi.

Antalya Tabip Odası da hemşireye uygulanan yaptırımın hiçbir şekilde meslek etiğiyle bağdaşmadığını belirtmişti. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.