ABB

Milan Kundera Hayatını Kaybetti

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.07.2023 - 14:23, Güncelleme: 12.07.2023 - 14:23
 

Milan Kundera Hayatını Kaybetti

20. Yüzyılın en önemli yazarlarından biri olan, Çek asıllı Fransız romancı Milan Kundera yaşamını yitirdi.
Gündelik hayatın dünyevi gerçekliği ile fikirlerin gösterişli dünyası arasında gidip gelen temaları ve karakterleri betimleme tarzıyla övgüler kazanan, 20. Yüzyılın en etkili yazarlarından Milan Kundera 94 yaşında yaşamını yitirdi.    Eserleri yaklaşık 40 ayrı dile çevrilen Kundera'nın  Türkçeye çevirilen yapıtları arasında "Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği", "Şaka" , "Ölümsüzlük" ve "Bilmemek" yer alıyor. 1 Nisan 1929'da eski Çekoslovakya'nın Brno kentinde doğan ve 1981 yılında Fransa yurttaşlığına geçen Kundera, 1993 yılından bu yana romanlarını Fransızca olarak kaleme almaktaydı. 1975 yılından bu yana Fransa'da yaşayan Kundera'ya 2019'da Çek vatandaşlığı da verilmişti. Ayrıca Milan Kundera Temmuz 2020'de kitaplarını ve arşivlerini memleketi Brno'daki Bölge Kütüphanesi'ne miras bırakmaya karar verdiğini duyurmuştu.
20. Yüzyılın en önemli yazarlarından biri olan, Çek asıllı Fransız romancı Milan Kundera yaşamını yitirdi.

Gündelik hayatın dünyevi gerçekliği ile fikirlerin gösterişli dünyası arasında gidip gelen temaları ve karakterleri betimleme tarzıyla övgüler kazanan, 20. Yüzyılın en etkili yazarlarından Milan Kundera 94 yaşında yaşamını yitirdi. 

 

Eserleri yaklaşık 40 ayrı dile çevrilen Kundera'nın  Türkçeye çevirilen yapıtları arasında "Varolmanın Dayanılmaz Hafifliği", "Şaka" , "Ölümsüzlük" ve "Bilmemek" yer alıyor.

1 Nisan 1929'da eski Çekoslovakya'nın Brno kentinde doğan ve 1981 yılında Fransa yurttaşlığına geçen Kundera, 1993 yılından bu yana romanlarını Fransızca olarak kaleme almaktaydı.

1975 yılından bu yana Fransa'da yaşayan Kundera'ya 2019'da Çek vatandaşlığı da verilmişti. Ayrıca Milan Kundera Temmuz 2020'de kitaplarını ve arşivlerini memleketi Brno'daki Bölge Kütüphanesi'ne miras bırakmaya karar verdiğini duyurmuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.