ABB

Başbakan Miçotakis: Türkiye ile ilişkilerimizde yeni bir sayfa açıyoruz

(Web Sitesi) - Web Sitesi | 12.07.2023 - 19:40, Güncelleme: 12.07.2023 - 19:40
 

Başbakan Miçotakis: Türkiye ile ilişkilerimizde yeni bir sayfa açıyoruz

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, NATO Zirvesi'nin yapıldığı Litvanya'nın başkenti Vilnius’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra “Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığına inanıyorum” açıklamasını yaptı.
Erdoğan ile çok samimi bir görüşme yaptığını söyleyen Miçotakis, Yunan gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Bu görüşmemizin en önemli yönü, her iki tarafın da niyetinin yakınlaşmadan yana olduğunu görmemiz oldu” dedi. Miçotakis gazetecilere yaptığı açıklamada, Atina ile Ankara arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi amacıyla gelecek aylarda bir yol haritası hazırlanmasına karar verildiğini ve bu konuda dışişleri bakanlarının görevlendirileceğini söyledi. Miçotakis iki ülke arasındaki “ağır” olarak tanımladığı sorunların giderilmesini öngören siyasi diyaloğun başlatılması için dışişleri bakanlarının görevlendirilmesi, güven artırıcı önlemlerin güçlendirilmesi ve enerji, ekonomi, turizm, ticaret, ulaşım ve iç güvenlik gibi alanlarda daha fazla işbirliği yapılmasının hedeflendiğinden söz etti. Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Görüşme iyi bir atmosferde gerçekleşmiştir. Sayın Erdoğan ve Sayın Miçotakis, son aylarda ikili ilişkilerde oluşan olumlu iklimin süreklilik ve tutarlılık arzetmesinin her iki ülkenin de yararına olduğu hususunda mutabık kalmışlardır" denildi.
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, NATO Zirvesi'nin yapıldığı Litvanya'nın başkenti Vilnius’ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinden sonra “Türk-Yunan ilişkilerinde yeni bir sayfa açıldığına inanıyorum” açıklamasını yaptı.

Erdoğan ile çok samimi bir görüşme yaptığını söyleyen Miçotakis, Yunan gazetecilerin sorularını yanıtlarken, “Bu görüşmemizin en önemli yönü, her iki tarafın da niyetinin yakınlaşmadan yana olduğunu görmemiz oldu” dedi.

Miçotakis gazetecilere yaptığı açıklamada, Atina ile Ankara arasındaki ilişkilerin düzeltilmesi amacıyla gelecek aylarda bir yol haritası hazırlanmasına karar verildiğini ve bu konuda dışişleri bakanlarının görevlendirileceğini söyledi.

Miçotakis iki ülke arasındaki “ağır” olarak tanımladığı sorunların giderilmesini öngören siyasi diyaloğun başlatılması için dışişleri bakanlarının görevlendirilmesi, güven artırıcı önlemlerin güçlendirilmesi ve enerji, ekonomi, turizm, ticaret, ulaşım ve iç güvenlik gibi alanlarda daha fazla işbirliği yapılmasının hedeflendiğinden söz etti.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada da, "Görüşme iyi bir atmosferde gerçekleşmiştir. Sayın Erdoğan ve Sayın Miçotakis, son aylarda ikili ilişkilerde oluşan olumlu iklimin süreklilik ve tutarlılık arzetmesinin her iki ülkenin de yararına olduğu hususunda mutabık kalmışlardır" denildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.