ABB

Asgari Ücrette Zam Politikası Değişiyor

GÜNDEM 29.07.2023 - 10:17, Güncelleme: 29.07.2023 - 10:17
 

Asgari Ücrette Zam Politikası Değişiyor

2024 yılından itibaren asgari ücret yılda bir kez belirlenecek.
Yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücrete yılda iki kez yapılan zammın, 2024 yılında teke düşürüleceği belirtildi. Tarafsız Haber - Ekonomi yönetimi, “enflasyon önleyici tedbirler” kapsamında, asgari ücrete yılda bir kez zam yapacak. Ekonomi kurmaylarının bu değişiklikle, yıl içerisinde asgari ücrette iki kez sağlanan artışın oluşturduğu “enflasyonist etkiyi” kırmayı amaçladığı belirtildi. Tüm ücretleri etkileyen asgari ücret zammında “enflasyonda sağlanacak düşüşün önünü kesmemesi” için tek zam seçeneğine sıcak bakıldığı belirtilirken, bu adımın aynı zamanda piyasadaki ürün ve hizmetlere sürekli zam geleceği endişesi anlamına gelen beklenti enflasyonunu da ortadan kaldıracağı ileri sürüldü.
2024 yılından itibaren asgari ücret yılda bir kez belirlenecek.

Yüksek enflasyon nedeniyle asgari ücrete yılda iki kez yapılan zammın, 2024 yılında teke düşürüleceği belirtildi.

Tarafsız Haber - Ekonomi yönetimi, “ enflasyon önleyici tedbirler” kapsamında, asgari ücrete yılda bir kez zam yapacak. Ekonomi kurmaylarının bu değişiklikle, yıl içerisinde asgari ücrette iki kez sağlanan artışın oluşturduğu “enflasyonist etkiyi” kırmayı amaçladığı belirtildi.

Tüm ücretleri etkileyen asgari ücret zammında “enflasyonda sağlanacak düşüşün önünü kesmemesi” için tek zam seçeneğine sıcak bakıldığı belirtilirken, bu adımın aynı zamanda piyasadaki ürün ve hizmetlere sürekli zam geleceği endişesi anlamına gelen beklenti enflasyonunu da ortadan kaldıracağı ileri sürüldü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.