ABB

Murat Köse’den CHP’li Meclis Üyelerine “Sabotaj” Tepkisi

ANKARA (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.08.2023 - 10:04, Güncelleme: 09.08.2023 - 10:09
 

Murat Köse’den CHP’li Meclis Üyelerine “Sabotaj” Tepkisi

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, kendisini sendika temsilci olarak tanıtan bir kişiyle CHP’li Meclis üyelerinin işçileri sabotaj yapmaları için kışkırtan tavsiyelerde bulunduğunu belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.
Mamak Belediyesi Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü işçilerinin, sendikal haklar ve ücret yetersizliği gerekçesiyle işi bıraktığı yönündeki iddialar sosyal medyaya yansıdı. CHP Ankara İL Başkanı Ali Hikmet Akıllı, bu iddialar üzerinden Mamak Belediyesi ne eleştiriler yöneltti. Ankara Haber - Akıllı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Emeklilere sosyal yardım verdi diye @mansuryavas06 başkanı eleştirenler emekçi düşmanı olduklarını bu kez de Mamak Belediyesi'nde gösterdiler. Sabredin emekçi kardeşlerim! Sizleri, sefalet ücretine mahkum eden @MuratKoseMamak yönetiminden kurtarmaya az kaldı." ifadelerini kullandı.   Mamak Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Mehmet Duran, "Herkes işinin başında. Sendika ile aralarında eksik bir diyalog olmuş. Sabah bir onun gerginliğini yaşamışlar. Şu an başkan yardımcılarımızın hepsi gittiler güncel verilecek zamlarla ilgili bilgilendirme yaptılar. Sendika temsilcilerinin telefonu kapalıymış, ulaşamamışlar. Halen ulaşılamıyormuş. Onun haricinde herhangi bir sıkıntı yok. Verilecek zamla ilgili açıklama yapıldı herkes işinin başına döndü. Normal toplu sözleşmelerindeki rakamın daha fazlasını zam yaptık ilk protokolle." açıklaması yaptı. " Belediye araçlarına sabotaj yapmaları için güya akıl veriyor" Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de, kendisini sendika temsilcisi olarak tanıtan bir kişinin CHP belediye Meclisi üyeleriyle birlikte işçilere iş bırakmaları değil sabotaj yapmaları için akıl verdiğini söyledi. Buna ilişkin bir video paylaşan Köse suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti. Murat Köse şunları dedi:  " Klasik CHP taktiği: Sabotaj, tuzak, iftira, yalan" “Klasik CHP taktiği; SABOTAJ, TUZAK, İFTİRA,YALAN Disk sendika temsilcisi olarak kendini tanıtan şahıs, yanlarında CHP Belediye Meclis üyeleri, Erman Barış Hökelek ve Ferhat Tokmak ile birlikte işçilere; Bu şekilde toplanmanız ve işe gitmemeniz “Yasal değil” diyor. Sonra da Belediye araçlarına sabotaj yapmaları için güya akıl veriyor. ‘Fark ettirmeden işi yavaşlatın, arabanın hortumunu patlatın, kepçenin hidroliğini çıkarın’ diyor. Milletimize hizmet etme gibi bir derdi olmayan bu aşağılık zihniyeti biz biliyoruz da, Bilmeyenler de izlesin görsün. İlgili şahıslar hakkında kimlik tespiti ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.”  
Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, kendisini sendika temsilci olarak tanıtan bir kişiyle CHP’li Meclis üyelerinin işçileri sabotaj yapmaları için kışkırtan tavsiyelerde bulunduğunu belirterek suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Mamak Belediyesi Fen İşleri ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü işçilerinin, sendikal haklar ve ücret yetersizliği gerekçesiyle işi bıraktığı yönündeki iddialar sosyal medyaya yansıdı.  CHP Ankara İL Başkanı Ali Hikmet Akıllı, bu iddialar üzerinden Mamak Belediyesi ne eleştiriler yöneltti.

Ankara Haber - Akıllı Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Emeklilere sosyal yardım verdi diye @mansuryavas06 başkanı eleştirenler emekçi düşmanı olduklarını bu kez de Mamak Belediyesi'nde gösterdiler. Sabredin emekçi kardeşlerim! Sizleri, sefalet ücretine mahkum eden @MuratKoseMamak yönetiminden kurtarmaya az kaldı." ifadelerini kullandı.

 

Mamak Belediye Başkanı Özel Kalem Müdürü Mehmet Duran, "Herkes işinin başında. Sendika ile aralarında eksik bir diyalog olmuş. Sabah bir onun gerginliğini yaşamışlar. Şu an başkan yardımcılarımızın hepsi gittiler güncel verilecek zamlarla ilgili bilgilendirme yaptılar. Sendika temsilcilerinin telefonu kapalıymış, ulaşamamışlar. Halen ulaşılamıyormuş. Onun haricinde herhangi bir sıkıntı yok. Verilecek zamla ilgili açıklama yapıldı herkes işinin başına döndü. Normal toplu sözleşmelerindeki rakamın daha fazlasını zam yaptık ilk protokolle." açıklaması yaptı.

" Belediye araçlarına sabotaj yapmaları için güya akıl veriyor"

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse de, kendisini sendika temsilcisi olarak tanıtan bir kişinin CHP belediye Meclisi üyeleriyle birlikte işçilere iş bırakmaları değil sabotaj yapmaları için akıl verdiğini söyledi.

Buna ilişkin bir video paylaşan Köse suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Murat Köse şunları dedi: 

" Klasik CHP taktiği: Sabotaj, tuzak, iftira, yalan"

“Klasik CHP taktiği; SABOTAJ, TUZAK, İFTİRA,YALAN Disk sendika temsilcisi olarak kendini tanıtan şahıs, yanlarında CHP Belediye Meclis üyeleri, Erman Barış Hökelek ve Ferhat Tokmak ile birlikte işçilere; Bu şekilde toplanmanız ve işe gitmemeniz “Yasal değil” diyor. Sonra da Belediye araçlarına sabotaj yapmaları için güya akıl veriyor. ‘Fark ettirmeden işi yavaşlatın, arabanın hortumunu patlatın, kepçenin hidroliğini çıkarın’ diyor. Milletimize hizmet etme gibi bir derdi olmayan bu aşağılık zihniyeti biz biliyoruz da, Bilmeyenler de izlesin görsün. İlgili şahıslar hakkında kimlik tespiti ile birlikte Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.”

 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.