ABB

Başkent Kültür Yolu Festivalleri Başlıyor

ANKARA 12.09.2023 - 14:08, Güncelleme: 12.09.2023 - 14:08
 

Başkent Kültür Yolu Festivalleri Başlıyor

Başkent Kültür Yolu festivali, geçtiğimiz yılın ardından bir kez daha Ankaralıların karşısına çıkıyor.
Ankara Haber - Dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri , Türkiye’nin kültürel değerlerini mimarlık, tarih, kültür ve sanat aracılığıyla halkla buluşturuyor. İlk olarak İstanbul’da başlayan yolculuk bugün ülkenin farklı farklı şehirlerinde sahne alıyor. Kültür Yolu, proje olarak son yıllarda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen en önemli projelerden biri. Kültür Yolu, kültürümüzün şehir/semt merkezli olarak ele alındığı, sanat-zanaat-gastronomi-sohbet-gösteri-eğlence vb. etkinliklerin, mekanların, her yaştan halkın ve ziyaretçilerin buluşması amacıyla yola çıktı. Festivalin 2023 yılı duraklarından biri de tıpkı geçen yıl olduğu gibi Başkent Ankara olacak. Bu yıl 16 Eylül – 1 Ekim tarihleri arası Başkent Kültür Yolu adıyla anılacak festivalde farklı alanlardan birçok sanatçı Ankaralılarla buluşacak. Tiyatro oyunları, konserler, sergiler, opera ve bale etkinlikleri, açık hava etkinlikleri, söyleşiler ve atölyelere ev sahipliği yapacak Başkentlileri birbirinden değerli organizasyonlar bekliyor. Önemli etkinlikler Ankaralıları bekliyor   Hisseli Harikalar Kumpanyası gibi normal sezonda kapalı gişe oynayan müzikalin yanı sıra Lena, Leyla ve Diğerleri, Limon, Tamamen Doluyuz gibi farklı şehirlerden oyunların sahneleneceği festivalin biletleri satışa çıktı. Konser olarak da birçok ücretsiz etkinliğin ön plana çıktığı festivalde, Oğuzhan Koç, Resul Dindar, Ankara Gecesi başlığıyla Ankaralı sanatçılar, Ebru Yaşar, Bengü, Derya Uluğ, Fatma Turgut, Sinan Akçıl, Ferhat Göçer, Alişan, Murat Dalkılıç ve Merve Özbey gibi şarkıcılar Başkent Millet Bahçesi’nde sahne alacak. Ayrıca CSO Ankara ’da da farklı alanlardan sanatçılar performanslarını sergileyecek.  
Başkent Kültür Yolu festivali, geçtiğimiz yılın ardından bir kez daha Ankaralıların karşısına çıkıyor.

Ankara Haber - Dünyanın en kapsamlı kültür sanat projelerinden biri olan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri , Türkiye’nin kültürel değerlerini mimarlık, tarih, kültür ve sanat aracılığıyla halkla buluşturuyor. İlk olarak İstanbul’da başlayan yolculuk bugün ülkenin farklı farklı şehirlerinde sahne alıyor.

Kültür Yolu, proje olarak son yıllarda T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hayata geçirilen en önemli projelerden biri.

Kültür Yolu, kültürümüzün şehir/semt merkezli olarak ele alındığı, sanat-zanaat-gastronomi-sohbet-gösteri-eğlence vb. etkinliklerin, mekanların, her yaştan halkın ve ziyaretçilerin buluşması amacıyla yola çıktı.

Festivalin 2023 yılı duraklarından biri de tıpkı geçen yıl olduğu gibi Başkent Ankara olacak.

Bu yıl 16 Eylül – 1 Ekim tarihleri arası Başkent Kültür Yolu adıyla anılacak festivalde farklı alanlardan birçok sanatçı Ankaralılarla buluşacak.

Tiyatro oyunları, konserler, sergiler, opera ve bale etkinlikleri, açık hava etkinlikleri, söyleşiler ve atölyelere ev sahipliği yapacak Başkentlileri birbirinden değerli organizasyonlar bekliyor.

Önemli etkinlikler Ankaralıları bekliyor  
Hisseli Harikalar Kumpanyası gibi normal sezonda kapalı gişe oynayan müzikalin yanı sıra Lena, Leyla ve Diğerleri, Limon, Tamamen Doluyuz gibi farklı şehirlerden oyunların sahneleneceği festivalin biletleri satışa çıktı.

Konser olarak da birçok ücretsiz etkinliğin ön plana çıktığı festivalde, Oğuzhan Koç, Resul Dindar, Ankara Gecesi başlığıyla Ankaralı sanatçılar, Ebru Yaşar, Bengü, Derya Uluğ, Fatma Turgut, Sinan Akçıl, Ferhat Göçer, Alişan, Murat Dalkılıç ve Merve Özbey gibi şarkıcılar Başkent Millet Bahçesi’nde sahne alacak.

Ayrıca CSO Ankara ’da da farklı alanlardan sanatçılar performanslarını sergileyecek.

 

Ankara HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.