ABB

Çocuklara Uyuşturucu Verdiği İddia Edilen Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu Tutuklandı

GÜNDEM 18.09.2023 - 13:44, Güncelleme: 18.09.2023 - 13:50
 

Çocuklara Uyuşturucu Verdiği İddia Edilen Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu Tutuklandı

Çocuk hastalara ketamin enjekte ederek "Çoklu Kişilik Bozukluğu" teşhisi koyan, babaları tarafından cinsel istismara maruz kaldıklarına inandıran Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu tutuklandı.
Tarafsız Haber - İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu , çocuk hastalarına uyuşturucu ilaç verip manipüle ederek ailelerini cinsel istismarla suçlattığı iddiasıyla tutuklandı. İddiaya göre; Prof. Dr. Salih Zoroğlu, Bakırköy’deki özel kliniğine getirilen onlarca çocuğa disosiyatif ( Çoklu Kişilik Bozukluğu ) teşhisi koydu. BirGün'den Timur Soykan'ın haberine göre Zoroğlu, sadece hastane ortamında anestezi sırasında verilen ketamin isimli ilacı hayvanlarda kullanılan oranda çocuklara verdi. Bu çocukları, onlarca kişilikleri olduğuna ve aile bireylerinin cinsel istismarı bilinçaltına gömdüklerine inandırdı. Profesör, etkisine giren bazı çocukları, annelerini, babalarını zehirleyip öldürmeye ikna etmeye çalıştı. Süleyman Salih Zoroğlu , özel kliniğine gelen 15 ve 17 yaşındaki iki kız çocuğunun yaşadıkları ve ailelerin şikayetleri üzerine hakkında açılan soruşturma ve uzun süreli takibin ardından yapılan operasyonla tutuklandı. Prof. Dr. Salih Zoroğlu, eşi diş hekimi Özgül Z, psikologlar Ahmet A. ile Zeynep A, kliniğin sekreteri İnci A. ve ketamin ilacını yasadışı şekilde temin edip Zoroğlu’na verdiği iddia edilen Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde görevli doktor Hüsna A. gözaltına alındı. Zoroğlu’nun evinde cam tüp içinde Ketamin ilacı bulundu. Salih Zoroğlu ifadesinde 40’ın üzerinde çocuk için cinsel istismar raporu düzenlediğini söyledi. Hastalara ketamin verilmesini tedavinin bir parçası olarak açıkladı. Çocukların istismarı kabullenmesi için telkinde bulunmadığını savundu. Çocukların ailelerini tehdit ettiği ve para istediği iddialarını kabul etmedi. 14-15 öğrenciyi yurtdışına gönderdiğini anlattı. 14 Eylül Perşembe günü Salih Zoroğlu ve Ahmet A. tutuklandı. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla bırakıldı. 
Çocuk hastalara ketamin enjekte ederek "Çoklu Kişilik Bozukluğu" teşhisi koyan, babaları tarafından cinsel istismara maruz kaldıklarına inandıran Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu tutuklandı.

Tarafsız Haber - İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Çocuk Psikiyatrisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süleyman Salih Zoroğlu , çocuk hastalarına uyuşturucu ilaç verip manipüle ederek ailelerini cinsel istismarla suçlattığı iddiasıyla tutuklandı. İddiaya göre; Prof. Dr. Salih Zoroğlu, Bakırköy’deki özel kliniğine getirilen onlarca çocuğa disosiyatif ( Çoklu Kişilik Bozukluğu ) teşhisi koydu.

BirGün'den Timur Soykan'ın haberine göre Zoroğlu, sadece hastane ortamında anestezi sırasında verilen ketamin isimli ilacı hayvanlarda kullanılan oranda çocuklara verdi. Bu çocukları, onlarca kişilikleri olduğuna ve aile bireylerinin cinsel istismarı bilinçaltına gömdüklerine inandırdı. Profesör, etkisine giren bazı çocukları, annelerini, babalarını zehirleyip öldürmeye ikna etmeye çalıştı.

Süleyman Salih Zoroğlu , özel kliniğine gelen 15 ve 17 yaşındaki iki kız çocuğunun yaşadıkları ve ailelerin şikayetleri üzerine hakkında açılan soruşturma ve uzun süreli takibin ardından yapılan operasyonla tutuklandı.

Prof. Dr. Salih Zoroğlu, eşi diş hekimi Özgül Z, psikologlar Ahmet A. ile Zeynep A, kliniğin sekreteri İnci A. ve ketamin ilacını yasadışı şekilde temin edip Zoroğlu’na verdiği iddia edilen Başakşehir Çam ve Sakura Hastanesinde görevli doktor Hüsna A. gözaltına alındı. Zoroğlu’nun evinde cam tüp içinde Ketamin ilacı bulundu.

Salih Zoroğlu ifadesinde 40’ın üzerinde çocuk için cinsel istismar raporu düzenlediğini söyledi. Hastalara ketamin verilmesini tedavinin bir parçası olarak açıkladı. Çocukların istismarı kabullenmesi için telkinde bulunmadığını savundu. Çocukların ailelerini tehdit ettiği ve para istediği iddialarını kabul etmedi. 14-15 öğrenciyi yurtdışına gönderdiğini anlattı. 14 Eylül Perşembe günü Salih Zoroğlu ve Ahmet A. tutuklandı. Diğer şüpheliler adli kontrol şartıyla bırakıldı. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.