ABB

CHP'nin 2024 asgari ücret zammın beklentisi belli oldu!

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 19.12.2023 - 16:04, Güncelleme: 19.12.2023 - 16:11
 

CHP'nin 2024 asgari ücret zammın beklentisi belli oldu!

Asgari ücret görüşmelerinde süreç devam ederken siyasi partilerden de yeni maaş beklentileri gelmeye devam ediyor. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba asgari ücret ile ilgili açıklama yaptı. Bu çerçevede CHP'nin yeni yılda asgari ücrete dair beklentisi belli oldu.
2024 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı için telaffuz edilecek rakam merakla bekleniyor. Yılda tek zam açıklamasının ardından beklentiler de yükselirken siyasilerden rakam açıklaması gelmeye devam ediyor.  Güncel Haber - Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından bir zam beklentisi açıklaması geldi. Asgari ücret görüşmelerinde ikinci toplantı tamamlanırken siyasi partiler maaş beklentilerini devam ediyor. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba asgari ücret ile ilgili açıklama yaptı. CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyona dikkati çekerek beklentisini duyurdu.  ASGARİ ÜCRET 6 AYLIK PERİYOTLAR HALİNDE BELİRLENSİN TALEBİ CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, 2023 Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) rakamlarıyla büyümeden emekçinin alması gereken payın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2024 için beklentisi olan enflasyon oranı dikkate alınarak, 2024 yılı ocak-temmuz dönemi için açıklanacak olan asgari ücretin en az net ne kadar olması gerektiğini açıkladı.  CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücret ile ilgili çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Asgari ücret görüşmelerinin başlamasıyla beraber birçok farklı rakam söylenmeye başladı. Biz bu konuda çalışmamızı tamamladık. Devletin resmi kurumlarının yaptığı açıklamalara ve oranlara istinaden asgari ücretin olması gereken sınırları tespit etti.  Asgari ücretin yıllık tespit edilmesiyle ilgili hükümet tarafından yapılan açıklamalar, ülke gerçeğiyle örtüşmüyor.'' dedi. Rakamın gerçek enflasyona göre belirlenmesi gerektiğini belirten Ağbaba, ‘’Gerçekleşen enflasyon oranlarının beklentilerin çok üstünde seyrettiği dikkate alındığında, açıklanacak 1 yıllık asgari ücretin enflasyon karşısında 6 ay dahi dayanamayacağı ve eriyeceği bir gerçektir. Bu nedenle geçen yıl olduğu gibi asgari ücretin 6 aylık periyotlar halinde belirlenmesi en doğru yol olacaktır.” dedi.  CHP'NİN ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ EN AZ NET 19 BİN 372 LİRA  Açıklanan  verilere göre yaptıkları hesaplamalara ilişkin bilgiler paylaşan Ağbaba, ‘’ENAG gibi bağımsız kuruluşların, sendikaların açıkladığı enflasyon rakamlarına, sokağın reel enflasyonuna göre hesaplanmış olsa bundan çok daha yüksek çıkacağı açıktır. Ocak - Temmuz 2024 dönemi için bizim teklifimize göre, asgari ücretin en az net 19 bin 372 lira olması gerekmektedir.” dedi. Bu çerçevede CHP'nin 2024 yılında geçerli olmasını beklediği asgari ücret 19 bin 372 TL olarak açıklandı. Öte yandan yapılan ikinci toplantıda da herhangi bir rakam dillendirilmedi. ( Tarafsız ) 
Asgari ücret görüşmelerinde süreç devam ederken siyasi partilerden de yeni maaş beklentileri gelmeye devam ediyor. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba asgari ücret ile ilgili açıklama yaptı. Bu çerçevede CHP'nin yeni yılda asgari ücrete dair beklentisi belli oldu.

2024 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı için telaffuz edilecek rakam merakla bekleniyor. Yılda tek zam açıklamasının ardından beklentiler de yükselirken siyasilerden rakam açıklaması gelmeye devam ediyor. 

Güncel Haber - Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından bir zam beklentisi açıklaması geldi. Asgari ücret görüşmelerinde ikinci toplantı tamamlanırken siyasi partiler maaş beklentilerini devam ediyor. CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba asgari ücret ile ilgili açıklama yaptı. CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyona dikkati çekerek beklentisini duyurdu.

  ASGARİ ÜCRET 6 AYLIK PERİYOTLAR HALİNDE BELİRLENSİN TALEBİ

CHP Malatya Milletvekili Ağbaba, 2023 Gayrisafi Yurtiçi Hasıla (GSYH) rakamlarıyla büyümeden emekçinin alması gereken payın Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2024 için beklentisi olan enflasyon oranı dikkate alınarak, 2024 yılı ocak-temmuz dönemi için açıklanacak olan asgari ücretin en az net ne kadar olması gerektiğini açıkladı. 

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaptığı yazılı açıklamada, asgari ücret ile ilgili çalışmalarının tamamlandığını belirterek, “Asgari ücret görüşmelerinin başlamasıyla beraber birçok farklı rakam söylenmeye başladı. Biz bu konuda çalışmamızı tamamladık. Devletin resmi kurumlarının yaptığı açıklamalara ve oranlara istinaden asgari ücretin olması gereken sınırları tespit etti.  Asgari ücretin yıllık tespit edilmesiyle ilgili hükümet tarafından yapılan açıklamalar, ülke gerçeğiyle örtüşmüyor.'' dedi. Rakamın gerçek enflasyona göre belirlenmesi gerektiğini belirten Ağbaba, ‘’Gerçekleşen enflasyon oranlarının beklentilerin çok üstünde seyrettiği dikkate alındığında, açıklanacak 1 yıllık asgari ücretin enflasyon karşısında 6 ay dahi dayanamayacağı ve eriyeceği bir gerçektir. Bu nedenle geçen yıl olduğu gibi asgari ücretin 6 aylık periyotlar halinde belirlenmesi en doğru yol olacaktır.” dedi. 

CHP'NİN ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ EN AZ NET 19 BİN 372 LİRA 

Açıklanan  verilere göre yaptıkları hesaplamalara ilişkin bilgiler paylaşan Ağbaba, ‘’ENAG gibi bağımsız kuruluşların, sendikaların açıkladığı enflasyon rakamlarına, sokağın reel enflasyonuna göre hesaplanmış olsa bundan çok daha yüksek çıkacağı açıktır. Ocak - Temmuz 2024 dönemi için bizim teklifimize göre, asgari ücretin en az net 19 bin 372 lira olması gerekmektedir.” dedi. Bu çerçevede CHP'nin 2024 yılında geçerli olmasını beklediği asgari ücret 19 bin 372 TL olarak açıklandı. Öte yandan yapılan ikinci toplantıda da herhangi bir rakam dillendirilmedi. ( Tarafsız ) 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.