ABB

1 Ocak 2024’ten itibaren yeni KKM hesabı açılamayacak

EKONOMİ (Web Sitesi) - Web Sitesi | 29.12.2023 - 15:53, Güncelleme: 29.12.2023 - 17:41
 

1 Ocak 2024’ten itibaren yeni KKM hesabı açılamayacak

1 Ocak 2024’ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacak, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları ise vade sonunda yenilenmeyecek.
1 Ocak 2024’ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacak, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları ise vade sonunda yenilenmeyecek. Döviz dönüşümlü KKM’de ise yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme devam edecek. ( Ekonomi Haberler) Babacan: KKM’ye ne kadar ödendi bilmiyoruz DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Kur Korumalı Mevduata (KKM) ne kadar ödendi bilmiyoruz. Kur farklarını tamamen Merkez Bankası ödüyor ve rakamlar tamamen karanlık. Merkez Bankası, bu kur farklarını nereden ödüyor? Para basarak ödüyor” demişti. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 6 Ekim tarihli en son verilerde kur korumalı TL mevduat ve katılma hesabı 3 trilyon 288 milyar 609 milyon TL oldu. Mart 2022-Temmuz 2023 arasında KKM’nin toplam gideri 152 milyar lirayı aştı. KKM’nin para birimi dağılımına ilişkin bir veri yok Bankalara giden yazıya göre, 1 Ocak 2024 tarihinden önce açılan ve vadesi henüz gelmemiş TL dönüşümlü kur korumalı hesapların vade sonu ve diğer işlemleri, “Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı TCMB Tarafından Desteklenmesine İlişkin Uygulama Talimatı” ile yürütülecek. BDDK verilerine göre KKM 3.4 trilyon TL rekoruna ulaştıktan sonra 22 Aralık itibarıyla 2,65 trilyon TL seviyesinde. KKM’nin para birimi dağılımına ilişkin bir veri bulunmasa da büyük bölümünü dövizden dönüşümlü mevduattan oluşuyor. Dövizden dönüşümlü KKM’de yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme işlemleri ise devam edecek.
1 Ocak 2024’ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacak, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları ise vade sonunda yenilenmeyecek.

1 Ocak 2024’ten itibaren TL dönüşümlü yeni KKM hesabı açılamayacak, mevcut TL dönüşümlü KKM hesapları ise vade sonunda yenilenmeyecek. Döviz dönüşümlü KKM’de ise yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme devam edecek. ( Ekonomi Haberler)

Babacan: KKM’ye ne kadar ödendi bilmiyoruz

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan “Kur Korumalı Mevduata (KKM) ne kadar ödendi bilmiyoruz. Kur farklarını tamamen Merkez Bankası ödüyor ve rakamlar tamamen karanlık. Merkez Bankası, bu kur farklarını nereden ödüyor? Para basarak ödüyor” demişti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından 6 Ekim tarihli en son verilerde kur korumalı TL mevduat ve katılma hesabı 3 trilyon 288 milyar 609 milyon TL oldu. Mart 2022-Temmuz 2023 arasında KKM’nin toplam gideri 152 milyar lirayı aştı.

KKM’nin para birimi dağılımına ilişkin bir veri yok

Bankalara giden yazıya göre, 1 Ocak 2024 tarihinden önce açılan ve vadesi henüz gelmemiş TL dönüşümlü kur korumalı hesapların vade sonu ve diğer işlemleri, “Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı TCMB Tarafından Desteklenmesine İlişkin Uygulama Talimatı” ile yürütülecek.

BDDK verilerine göre KKM 3.4 trilyon TL rekoruna ulaştıktan sonra 22 Aralık itibarıyla 2,65 trilyon TL seviyesinde. KKM’nin para birimi dağılımına ilişkin bir veri bulunmasa da büyük bölümünü dövizden dönüşümlü mevduattan oluşuyor.

Dövizden dönüşümlü KKM’de yeni hesap açılışları ve vade sonunda yenileme işlemleri ise devam edecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.