ABB

Gazeteciler, Gazze’de öldürülen gazeteciler için Ankara'da bir araya geldiler!

ANKARA 10.01.2024 - 15:27, Güncelleme: 10.01.2024 - 15:27
 

Gazeteciler, Gazze’de öldürülen gazeteciler için Ankara'da bir araya geldiler!

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile, yurt içinden ve yurt dışından birçok gazeteci Gazze'de İsrail'in saldırısı sonucu öldürülen gazetecileri anmak için Ankara'da bir araya geldiler.
Ankara Güvenpark'ta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Gazze'de İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden gazetecilere adanmış bir eylem gerçekleşti. Yurt içi ve yurt dışından birçok gazetecinin katıldığı etkinlikte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı ses yükseltildi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen saldırılarda on binlerce kadın, çocuk ve yaşlının hayatını kaybettiği belirtildi. Bu kayıplar arasında Gazze'de görev yapan gazetecilerin de bulunduğu vurgulandı. ( Ankara Haber )  Gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Güvenpark'ta bir araya gelerek İsrail'in saldırıları sonucu yaşamını yitiren gazetecilere saygı duruşunda bulundu. Eylem sırasında, haber kameramanları da İsrail'i protesto etmek amacıyla kameralarını yere bıraktı. Türkiye-Filistin Parlamento Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, grup adına yaptığı konuşmada, İkinci Dünya Savaşı'nda 60 milyon insanın öldüğü süreçte 69 gazetecinin hayatını kaybettiğini belirtti. Tanrıverdi, İsrail'in ise 98 günde 112 gazeteciyi öldürdüğünü ve bu sayının artmaya devam ettiğini ifade etti.  İsrail'in gazetecileri susturmak için kasıtlı olarak hedef aldığını belirterek, İsrail’in gazetecileri susturmak için öldürdüğünü ifade eden Tanrıverdi, “Askeri ve sivil hedefleri ayrım gözetmeksizin bombalamak ve gazetecileri kasıtlı olarak hedef almak uluslararası hukukun tüm normlarına aykırıdır. Ancak ne yazık ki İsrail görev başındaki gazetecileri hedef alarak pek çok defa suç işlemektedir. Bunun yanında kundaktaki bebekleri katletmekten çekinmeyen Siyonist katillerin gazetecileri katletmeyeceğini düşünmek de biraz anlamsızdır” ifadelerini kullandı. " “Basın özgürlüğü ülkelerin çıkarlarının ötesindedir" Basın özgürlüğünün zor şartlar altında dahi garanti alınması gereken yüksek bir değer olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, “Basın özgürlüğü ülkelerin çıkarlarının ötesindedir, dezenformasyon ve propaganda konusu yapılamaz. Görevleri başında İsrail tarafından bilerek katledilen gazetecilerle ilgili faili gizleyen, önemsizleştiren haber anlayışını kınıyoruz ve basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olarak nitelendiriyoruz” ifadelerine yer verdi. İsrail’in gazetecilere yönelik saldırılarını kınadıklarını aktaran Tanrıverdi, şunları kaydetti: “Görevleri başında öldürülen gazeteciler ve aile fertlerine Allah'tan rahmet diliyoruz ve ülkemizde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan bugünü Gazze'de öldürülen gazetecilerin aziz hatıralarını onurlandırmak üzere onlara ithafen ‘10 Ocak Çalışırken Öldürülen Gazeteciler Günü’ olarak tanımlıyoruz" ifadelerini kullandı. ( Tarafsız )
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısı ile, yurt içinden ve yurt dışından birçok gazeteci Gazze'de İsrail'in saldırısı sonucu öldürülen gazetecileri anmak için Ankara'da bir araya geldiler.

Ankara Güvenpark'ta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, Gazze'de İsrail'in saldırıları sonucu hayatını kaybeden gazetecilere adanmış bir eylem gerçekleşti. Yurt içi ve yurt dışından birçok gazetecinin katıldığı etkinlikte, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı ses yükseltildi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, 7 Ekim'den bu yana gerçekleşen saldırılarda on binlerce kadın, çocuk ve yaşlının hayatını kaybettiği belirtildi. Bu kayıplar arasında Gazze'de görev yapan gazetecilerin de bulunduğu vurgulandı. ( Ankara Haber ) 

Gazeteciler, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kapsamında Güvenpark'ta bir araya gelerek İsrail'in saldırıları sonucu yaşamını yitiren gazetecilere saygı duruşunda bulundu. Eylem sırasında, haber kameramanları da İsrail'i protesto etmek amacıyla kameralarını yere bıraktı.

Türkiye-Filistin Parlamento Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, grup adına yaptığı konuşmada, İkinci Dünya Savaşı'nda 60 milyon insanın öldüğü süreçte 69 gazetecinin hayatını kaybettiğini belirtti. Tanrıverdi, İsrail'in ise 98 günde 112 gazeteciyi öldürdüğünü ve bu sayının artmaya devam ettiğini ifade etti.  İsrail'in gazetecileri susturmak için kasıtlı olarak hedef aldığını belirterek, İsrail’in gazetecileri susturmak için öldürdüğünü ifade eden Tanrıverdi, “Askeri ve sivil hedefleri ayrım gözetmeksizin bombalamak ve gazetecileri kasıtlı olarak hedef almak uluslararası hukukun tüm normlarına aykırıdır. Ancak ne yazık ki İsrail görev başındaki gazetecileri hedef alarak pek çok defa suç işlemektedir. Bunun yanında kundaktaki bebekleri katletmekten çekinmeyen Siyonist katillerin gazetecileri katletmeyeceğini düşünmek de biraz anlamsızdır” ifadelerini kullandı.

" “Basın özgürlüğü ülkelerin çıkarlarının ötesindedir"

Basın özgürlüğünün zor şartlar altında dahi garanti alınması gereken yüksek bir değer olduğuna dikkat çeken Tanrıverdi, “Basın özgürlüğü ülkelerin çıkarlarının ötesindedir, dezenformasyon ve propaganda konusu yapılamaz. Görevleri başında İsrail tarafından bilerek katledilen gazetecilerle ilgili faili gizleyen, önemsizleştiren haber anlayışını kınıyoruz ve basın özgürlüğüne vurulmuş bir darbe olarak nitelendiriyoruz” ifadelerine yer verdi.
İsrail’in gazetecilere yönelik saldırılarını kınadıklarını aktaran Tanrıverdi, şunları kaydetti:
“Görevleri başında öldürülen gazeteciler ve aile fertlerine Allah'tan rahmet diliyoruz ve ülkemizde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü olarak kutlanan bugünü Gazze'de öldürülen gazetecilerin aziz hatıralarını onurlandırmak üzere onlara ithafen ‘10 Ocak Çalışırken Öldürülen Gazeteciler Günü’ olarak tanımlıyoruz" ifadelerini kullandı. ( Tarafsız )

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.