ABB

İnternet alışverişlerinde yeni dönem başlıyor

GÜNDEM 23.08.2022 - 15:22, Güncelleme: 23.08.2022 - 15:22
 

İnternet alışverişlerinde yeni dönem başlıyor

Ticaret Bakanlığı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğ’inde değişikliğe gitti. Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.
Ticaret Bakanlığı, internetten alışverişlerde değişikliğe gitti! Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde değişikliğe giden Bakanlık, özellikle olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayar gibi ürünlerin iadesiyle ilgili yeni madde ekledi.   Gündem Haberleri - Peki, İnternetten alışverişte iade nasıl olacak? İnternetten alınan cep telefonu ve bilgisayarın iadesi yok mu? İnternet alışverişinde cep telefonu iadesi nasıl olacak? İşte detaylar… Ticaret Bakanlığı’nın internetten alışverişi kapsayan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, cayma hakkında önemli bir değişiklik yapıldı. 29188 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ne ek maddeler eklendi. Buna göre, Cayma hakkının istisnaları başlığında bulunan Madde 15’e eklemeler yapıldı. Tüketicinin cayma hakkını kullanamayacağı durumlara - Tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmeler, - Canlı müzayede şeklinde açık artırma yoluyla akdedilen sözleşmeler,   - Tanıtma ve kullanma kılavuzunda satıcı veya yetkili servis tarafından kurulum veya montajının yapılacağı belirtilen mallardan kurulum ya da montajı yapılanlara ilişkin sözleşmeler maddeleri eklendi. Buna göre, tüketici internetten satılan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara iade edemeyecek. ( Tarafsız Haber )  MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ İÇİN TIKLAYINIZ
Ticaret Bakanlığı Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliğ’inde değişikliğe gitti. Yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.

Ticaret Bakanlığı, internetten alışverişlerde değişikliğe gitti! Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde değişikliğe giden Bakanlık, özellikle olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayar gibi ürünlerin iadesiyle ilgili yeni madde ekledi.

 

Gündem Haberleri - Peki, İnternetten alışverişte iade nasıl olacak? İnternetten alınan cep telefonu ve bilgisayarın iadesi yok mu? İnternet alışverişinde cep telefonu iadesi nasıl olacak? İşte detaylar…

Ticaret Bakanlığı’nın internetten alışverişi kapsayan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nde değişikliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmeliğe göre, cayma hakkında önemli bir değişiklik yapıldı. 29188 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’ne ek maddeler eklendi.

Buna göre, Cayma hakkının istisnaları başlığında bulunan Madde 15’e eklemeler yapıldı. Tüketicinin cayma hakkını kullanamayacağı durumlara

- Tüketiciye teslimi yapılmış olan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara ilişkin sözleşmeler,

- Canlı müzayede şeklinde açık artırma yoluyla akdedilen sözleşmeler,

 

- Tanıtma ve kullanma kılavuzunda satıcı veya yetkili servis tarafından kurulum veya montajının yapılacağı belirtilen mallardan kurulum ya da montajı yapılanlara ilişkin sözleşmeler maddeleri eklendi.

Buna göre, tüketici internetten satılan cep telefonu, akıllı saat, tablet ve bilgisayarlara iade edemeyecek. ( Tarafsız Haber ) 

MESAFELİ SATIŞ SÖZLEŞMELER YÖNETMELİĞİ İÇİN TIKLAYINIZ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.