ABB

İYİ Parti’de Kritik Genel İdare Kurulu Toplantısı Bugün Yapılacak

GÜNDEM 13.09.2023 - 09:11, Güncelleme: 13.09.2023 - 09:11
 

İYİ Parti’de Kritik Genel İdare Kurulu Toplantısı Bugün Yapılacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklamasının ardından gözler bugün yapılacak GİK toplantısına çevrildi. Toplantıda, 81 ilde aday çıkartılmasına yönelik karar alınması, diğer yandan il ve ilçe özelinde işbirlikleri için Akşener’e tam yetki verilmesi bekleniyor.
Tarafsız Haber - İYİ Parti , yaklaşan yerel seçimler öncesinde en kritik toplantılarından birisini bugün gerçekleştiriyor. Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında, bugün saat 13.30’da bir araya gelecek Genel İdare Kurulu ( GİK ) toplantısında, partinin yerel seçimlere ilişkin stratejisine yön verilecek. Akşener, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını, ancak küçük illerde teşkilatların kendi aralarında ortaklık yapabileceğini belirterek, “GİK’ten geçtiği an nihai karardır" demişti. İYİ Parti Genel İdare Kurulu, yerel seçimlerle ilgili stratejisini belirlemek üzere bugün saat 13.30’da Akşener başkanlığında toplanacak. T24’den Eray Görgülü’nün haberine göre, Akşener, toplantıda 81 ilde aday çıkartmaya yönelik görüşlerini GİK üyelerine aktardıktan sonra, tüm üyeleri dinleyecek. Toplantıda, seçimlere ittifak kurulmadan girilip girilmemesine yönelik bir oylama yapacak. GİK üyeleri büyük çoğunluğunun, Akşener gibi yerel seçimlere müstakil şekilde girilmesi gerektiğine inandığı belirtiliyor. Diğer yandan, toplantıda, bazı il ve ilçelerde çeşitli işbirlikleri kurulabilmesi adına Akşener’e tam yetki verileceği öğrenildi. Böylece, Akşener, seçim sürecinde diğer partilerle kurulacak işbirliklerine GİK’i toplamaya gerek kalmadan karar verebilecek. İstanbul ve Ankara’da kapıyı kapatan süreç nasıl gelişti? İYİ Parti ’de, ağırlıklı görüşün bundan sonra yola ittifaksız devam edilmesinden yana olduğu konuşulsa da teşkilatlarda bir süredir İstanbul ve Ankara özelinde ittifakın göz ardı edilmemesi gerektiği değerlendiriliyordu. Ancak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu ile Yavaş’ı CHP’nin adayları olarak açıklaması ve Yavaş’ın da “Adaysam CHP’den adayım” ifadesini kullanması üzerine, İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara’da da ittifaka kapıyı kapatma noktasına geldiği belirtiliyor. İYİ Partili üst düzey bir yetkili, “81 ilde aday çıkartmamızdan daha doğal ne olabilir” derken, Mansur Yavaş’ın CHP’den aday olacağına yönelik açıklamasını doğru bulmadıklarını ifade etti. Bir başka İYİ Partili kurmay ise Yavaş ile fikir birlikteliklerinin bulunduğunu söyleyerek, “Henüz bir müzakere süreci başlamamışken, Mansur Yavaş’ın bu açıklaması siyaseten şık olmadı” dedi. İYİ Parti ’nin insan kaynağının yeterince güçlü olduğunu belirten ve İstanbul ile Ankara’da da güçlü adaylar çıkarabileceklerini ifade eden yetkili, “Hedefimiz, 2028’de iktidar olmak. Yerel seçim süreci de İyi Parti için sıçrama tahtası olacak” diye konuştu. 
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in, 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklamasının ardından gözler bugün yapılacak GİK toplantısına çevrildi. Toplantıda, 81 ilde aday çıkartılmasına yönelik karar alınması, diğer yandan il ve ilçe özelinde işbirlikleri için Akşener’e tam yetki verilmesi bekleniyor.

Tarafsız Haber İYİ Parti , yaklaşan yerel seçimler öncesinde en kritik toplantılarından birisini bugün gerçekleştiriyor. Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında, bugün saat 13.30’da bir araya gelecek Genel İdare Kurulu ( GİK ) toplantısında, partinin yerel seçimlere ilişkin stratejisine yön verilecek.

Akşener, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, yerel seçimlerde İstanbul ve Ankara dahil 81 ilde aday çıkaracaklarını, ancak küçük illerde teşkilatların kendi aralarında ortaklık yapabileceğini belirterek, “GİK’ten geçtiği an nihai karardır" demişti.

İYİ Parti Genel İdare Kurulu, yerel seçimlerle ilgili stratejisini belirlemek üzere bugün saat 13.30’da Akşener başkanlığında toplanacak.

T24’den Eray Görgülü’nün haberine göre, Akşener, toplantıda 81 ilde aday çıkartmaya yönelik görüşlerini GİK üyelerine aktardıktan sonra, tüm üyeleri dinleyecek. Toplantıda, seçimlere ittifak kurulmadan girilip girilmemesine yönelik bir oylama yapacak.

GİK üyeleri büyük çoğunluğunun, Akşener gibi yerel seçimlere müstakil şekilde girilmesi gerektiğine inandığı belirtiliyor.

Diğer yandan, toplantıda, bazı il ve ilçelerde çeşitli işbirlikleri kurulabilmesi adına Akşener’e tam yetki verileceği öğrenildi. Böylece, Akşener, seçim sürecinde diğer partilerle kurulacak işbirliklerine GİK’i toplamaya gerek kalmadan karar verebilecek.

İstanbul ve Ankara’da kapıyı kapatan süreç nasıl gelişti?
İYİ Parti ’de, ağırlıklı görüşün bundan sonra yola ittifaksız devam edilmesinden yana olduğu konuşulsa da teşkilatlarda bir süredir İstanbul ve Ankara özelinde ittifakın göz ardı edilmemesi gerektiği değerlendiriliyordu.

Ancak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, İmamoğlu ile Yavaş’ı CHP’nin adayları olarak açıklaması ve Yavaş’ın da “Adaysam CHP’den adayım” ifadesini kullanması üzerine, İYİ Parti’nin İstanbul ve Ankara’da da ittifaka kapıyı kapatma noktasına geldiği belirtiliyor.

İYİ Partili üst düzey bir yetkili, “81 ilde aday çıkartmamızdan daha doğal ne olabilir” derken, Mansur Yavaş’ın CHP’den aday olacağına yönelik açıklamasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

Bir başka İYİ Partili kurmay ise Yavaş ile fikir birlikteliklerinin bulunduğunu söyleyerek, “Henüz bir müzakere süreci başlamamışken, Mansur Yavaş’ın bu açıklaması siyaseten şık olmadı” dedi.

İYİ Parti ’nin insan kaynağının yeterince güçlü olduğunu belirten ve İstanbul ile Ankara’da da güçlü adaylar çıkarabileceklerini ifade eden yetkili, “Hedefimiz, 2028’de iktidar olmak. Yerel seçim süreci de İyi Parti için sıçrama tahtası olacak” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.