ABB

İYİ Parti’den İstifa Eden Köylüoğlu: AKP'ye Seçim Kazandırma Operasyonu Gibi

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 09.10.2023 - 10:32, Güncelleme: 09.10.2023 - 10:32
 

İYİ Parti’den İstifa Eden Köylüoğlu: AKP'ye Seçim Kazandırma Operasyonu Gibi

İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı görevinden istifa eden Faruk Köylüoğlu, İYİ Parti’nin 81 ilde aday kararını “Ankara'da 25 yıllık AKP belediyesini sonlandırmak için canla başla çalıştık. Şimdi ise Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor” sözleriyle eleştirdi.
İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu ile il yönetiminden 23 kişinin istifası, şok etkisi yaratırken, Sözcü yazarı Saygı Öztürk, istifanın perde arkasını aktardı. Buna göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 81 ilde yerel seçimde partisinin aday çıkaracağını açıklamadan önce bazı il başkanlıkları ve yöneticilerinin görüşlerini aldı. Bu kapsamda Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu yönetimindeki 23 kişiyi Genel Merkez'e davet etti. Söz alan Köylüoğlu ve yardımcıları seçimlere CHP'yle işbirliğinin yararları olacağını dile getirdiler. Güncel Haberler - Akşener, “Demek siz böyle düşünüyorsunuz” diyerek konuyu kapatırken, iddiaya göre, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, GİK kararının aksine açıklamalar yapan başkanları arayıp ‘ya görevi bırakmalarını ya da Genel Merkez tarafından görevden alınacaklarını' tebliğ etti. Kavuncu, Faruk Köylüoğlu'nu da arayıp Genel Merkezin kararını bildirdi. Bunun üzerine Köylüoğlu, istifa etmeyi uygun buldu ve kararı Genel Merkez’e bildirdi. Köylüoğlu, Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada, “Ankara'da 25 yıllık AKP belediyesini sonlandırmak için canla başla çalıştık. Şimdi ise bizim göstereceğimiz adayın kazanma şansı olmayacağı biline biline Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor. Oysa işbirliği partimizin de yararına idi. Birtakım kazanımlarımız olmuştu. Ankara'da birkaç metropol ilçeyi alsak kötü mü olurdu? Bu kadar agresif olmaya hiç gerek yoktu. Gelişmeler AKP'ye seçim kazandırma operasyonu gibi oldu. İnşallah akıllarını başlarına alırlar. Seçime hayli zaman var, bu süreçte kararlarını değiştirmekte fayda var” dedi.
İYİ Parti Ankara İl Başkanlığı görevinden istifa eden Faruk Köylüoğlu, İYİ Parti’nin 81 ilde aday kararını “Ankara'da 25 yıllık AKP belediyesini sonlandırmak için canla başla çalıştık. Şimdi ise Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor” sözleriyle eleştirdi.

İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu ile il yönetiminden 23 kişinin istifası, şok etkisi yaratırken, Sözcü yazarı Saygı Öztürk, istifanın perde arkasını aktardı.

Buna göre, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 81 ilde yerel seçimde partisinin aday çıkaracağını açıklamadan önce bazı il başkanlıkları ve yöneticilerinin görüşlerini aldı. Bu kapsamda Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu yönetimindeki 23 kişiyi Genel Merkez'e davet etti. Söz alan Köylüoğlu ve yardımcıları seçimlere CHP'yle işbirliğinin yararları olacağını dile getirdiler.

Güncel Haberler - Akşener, “Demek siz böyle düşünüyorsunuz” diyerek konuyu kapatırken, iddiaya göre, İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu, GİK kararının aksine açıklamalar yapan başkanları arayıp ‘ya görevi bırakmalarını ya da Genel Merkez tarafından görevden alınacaklarını' tebliğ etti. Kavuncu, Faruk Köylüoğlu'nu da arayıp Genel Merkezin kararını bildirdi. Bunun üzerine Köylüoğlu, istifa etmeyi uygun buldu ve kararı Genel Merkez’e bildirdi.

Köylüoğlu, Saygı Öztürk’e yaptığı açıklamada, “Ankara'da 25 yıllık AKP belediyesini sonlandırmak için canla başla çalıştık. Şimdi ise bizim göstereceğimiz adayın kazanma şansı olmayacağı biline biline Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor. Oysa işbirliği partimizin de yararına idi. Birtakım kazanımlarımız olmuştu. Ankara'da birkaç metropol ilçeyi alsak kötü mü olurdu? Bu kadar agresif olmaya hiç gerek yoktu. Gelişmeler AKP'ye seçim kazandırma operasyonu gibi oldu. İnşallah akıllarını başlarına alırlar. Seçime hayli zaman var, bu süreçte kararlarını değiştirmekte fayda var” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.