ABB

Kaftancıoğlu, yıkımın başladığı Atatürk Havalimanı'nda

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 17.05.2022 - 11:27, Güncelleme: 17.05.2022 - 11:27
 

Kaftancıoğlu, yıkımın başladığı Atatürk Havalimanı'nda

Atatürk Havalimanı yıkım durdurulma çalışmaları sondakika
"Atatürk’e, doğaya, kente düşman olanlara bir çift sözümüz var" diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yıkım sürecinin başlatıldığı Atatürk Havalimanı’na gitti.   Yıkıma tepki gösteren Kaftancıoğlu'nun açıklaması şöyle:   "İş makinelerinin burada görülmesini istemediler. Suçluluğun telaşı içindeler. Atatürk Havalimanı, 1912 yılında asgari amaçlarla ilk defa uçakların inmesiyle hizmete girmiştir. 1953'te de inşaatının tamamlanmasıyla birlikte uluslararası uçuşa açılmıştır. İhtiyaç oldu ek pistler yapıldı, bu devam etti. Sonra kargo terminali açıldı. 1998 yılında, artan yolcu talebi ile birlikte, hatta ödüllü bir yarışma ile bir terminal binası yapımına başlandı, sonrasında olanları biliyoruz. 2000'de yeni binanın açılmasından sonra 2002'de metro yapıldı, 2019 yılında da tarifeli yolcu trafiğine kapatıldı. Pandemide sahra hastanesi açıldı. Onlarca yer varken bir pistin yarısı katledildi.  Atatürk Havalimanı planlamasının alanının tamamı birinci derece deprem bölgesi. İstanbul'un deprem riskinin ne kadar yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak, deprem anında ne büyük ihtiyaç olduğunun takdirini size bırakıyorum.    
Atatürk Havalimanı yıkım durdurulma çalışmaları sondakika

"Atatürk’e, doğaya, kente düşman olanlara bir çift sözümüz var" diyen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yıkım sürecinin başlatıldığı Atatürk Havalimanı’na gitti.

 

Yıkıma tepki gösteren Kaftancıoğlu'nun açıklaması şöyle:
 
"İş makinelerinin burada görülmesini istemediler. Suçluluğun telaşı içindeler.
Atatürk Havalimanı, 1912 yılında asgari amaçlarla ilk defa uçakların inmesiyle hizmete girmiştir. 1953'te de inşaatının tamamlanmasıyla birlikte uluslararası uçuşa açılmıştır. İhtiyaç oldu ek pistler yapıldı, bu devam etti. Sonra kargo terminali açıldı. 1998 yılında, artan yolcu talebi ile birlikte, hatta ödüllü bir yarışma ile bir terminal binası yapımına başlandı, sonrasında olanları biliyoruz. 2000'de yeni binanın açılmasından sonra 2002'de metro yapıldı, 2019 yılında da tarifeli yolcu trafiğine kapatıldı. Pandemide sahra hastanesi açıldı. Onlarca yer varken bir pistin yarısı katledildi. 
Atatürk Havalimanı planlamasının alanının tamamı birinci derece deprem bölgesi. İstanbul'un deprem riskinin ne kadar yüksek olduğunu göz önünde bulundurursak, deprem anında ne büyük ihtiyaç olduğunun takdirini size bırakıyorum.
 
 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.