ABB

KYK Yurtlarından Çıkartılan Depremzedeler Kalacak Yer Sorunu Yaşıyor

GÜNDEM 27.07.2023 - 14:45, Güncelleme: 27.07.2023 - 14:51
 

KYK Yurtlarından Çıkartılan Depremzedeler Kalacak Yer Sorunu Yaşıyor

KYK yurtlarından kalan yaklaşık 3 bin depremzedelere, yeni eğitim döneminde gelecek olan öğrenciler nedeniyle 31 Temmuz tarihine kadar yurtlardan ayrılma uyarısı yapıldı.
Maraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.8 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evsiz kalan binlerce depremzede KYK yurtlarına yerleştirilmişti. Yurtlarda kalan depremzedeler gidecek bir yer bulamadan yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları başladı. Depremzedelere yurtları boşaltmaları için 31 Temmuz'a kadar süre tanındı. Tarafsız Haber - Depremde büyük yıkımın yaşandığı 10 ilden Kocaeli’ne gelen ve yurtlarda misafir edilen yaklaşık 3 bin depremzede tahliye kararıyla ikinci kez yıkım yaşadı. AFAD ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte yurtlara gelecek öğrencilere yer açmak amacı ile yurtların tahliye edildiğini belirtirken, depremzedeler ise ne yapacağını bilemiyor. Yurtlarda kalanların çoğunluğunun yaşlılar, çocuklar ve engelliler olduğunu vurgulayan depremzedeler, şunları söyledi: "Yaşadığı ilde işi olan geri dönüp gitti. Biz kalanlar hiçbir şeyi olmayan insanlarız. Evlerimizin hâlâ enkazları kaldırılmadı. Biz buradan gitmek istemiyoruz." "Eğer ille yurttan çıkartacaklarsa başka bir yer göstersinler. Çünkü bize 'Ya illerinize dönün konteynerlerde kalın ya da kira yardımı ile kiraya çıkın' diyorlar. Verdikleri kira yardımı mal sahipleri için 5 bin TL, kiracılar için ise 3 bin TL Bu paralarla nerede kiralık ev bulacağız.” AFAD yetkilileri ise “2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasına hazırlık amacı ile tahliyeler yapılacak. Gelen öğrencilerin barınacağı alanlar oluşturmak zorundayız. Burada kalan depremzedelerin illerine dönmeleri halinde tüm yol paraları karşılanacak ve gittikleri illerde kendilerine konteyner tahsis edilecek. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Gitmek istemeyenlere de kira desteği vereceğiz” dedi. 
KYK yurtlarından kalan yaklaşık 3 bin depremzedelere, yeni eğitim döneminde gelecek olan öğrenciler nedeniyle 31 Temmuz tarihine kadar yurtlardan ayrılma uyarısı yapıldı.

Maraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.8 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evsiz kalan binlerce depremzede KYK yurtlarına yerleştirilmişti. Yurtlarda kalan depremzedeler gidecek bir yer bulamadan yeni eğitim-öğretim yılı hazırlıkları başladı. Depremzedelere yurtları boşaltmaları için 31 Temmuz'a kadar süre tanındı.

Tarafsız Haber - Depremde büyük yıkımın yaşandığı 10 ilden Kocaeli’ne gelen ve yurtlarda misafir edilen yaklaşık 3 bin depremzede tahliye kararıyla ikinci kez yıkım yaşadı.

AFAD ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri 2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlaması ile birlikte yurtlara gelecek öğrencilere yer açmak amacı ile yurtların tahliye edildiğini belirtirken, depremzedeler ise ne yapacağını bilemiyor.

Yurtlarda kalanların çoğunluğunun yaşlılar, çocuklar ve engelliler olduğunu vurgulayan depremzedeler, şunları söyledi:

"Yaşadığı ilde işi olan geri dönüp gitti. Biz kalanlar hiçbir şeyi olmayan insanlarız. Evlerimizin hâlâ enkazları kaldırılmadı. Biz buradan gitmek istemiyoruz."

"Eğer ille yurttan çıkartacaklarsa başka bir yer göstersinler. Çünkü bize 'Ya illerinize dönün konteynerlerde kalın ya da kira yardımı ile kiraya çıkın' diyorlar. Verdikleri kira yardımı mal sahipleri için 5 bin TL, kiracılar için ise 3 bin TL Bu paralarla nerede kiralık ev bulacağız.”

AFAD yetkilileri ise “2023-2024 eğitim ve öğretim yılının başlamasına hazırlık amacı ile tahliyeler yapılacak. Gelen öğrencilerin barınacağı alanlar oluşturmak zorundayız. Burada kalan depremzedelerin illerine dönmeleri halinde tüm yol paraları karşılanacak ve gittikleri illerde kendilerine konteyner tahsis edilecek. Kimseyi mağdur etmeyeceğiz. Gitmek istemeyenlere de kira desteği vereceğiz” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.