ABB

Mansur Yavaş’tan Meral Akşener’e 'korkak' yanıtı

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.12.2023 - 13:08, Güncelleme: 20.12.2023 - 13:23
 

Mansur Yavaş’tan Meral Akşener’e 'korkak' yanıtı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ile yaşanan gerginliğe yönelik İYİ Parti'ye operasyon yapıldığını ileri sürdü. ABB Başkanı Yavaş ve İBB başkanı İmamoğlu'na yönelik ''Korktular' açıklaması yapan Akşener'e ABB Başkanı Yavaş'tan yanıt geldi.
19 Aralık tarihinde Uşak'ta bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP ile yaşanan gerginliği değerlendirdi. Partisinde istifaların art arda gelmesine ilişkin bir açıklamada bulunan İYİ Parti Lideri Akşener, "Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım" ifadelerini kullandı.  31 Mart tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere İYİ Parti olarak tek başına girme kararı aldıklarını hatırlatan İYİ Parti lideri Meral Akşener  genel seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak göstermek istediği belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hedef aldı. Akşener, "Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler. Şimdi, dün benim için bir milattır. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine karışmadık. Kongre yaptılar üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Kim kazanırsa kazansın" dedi. Meral Akşener in açıklamalarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tan açıklama geldi. ABB BAŞKANI YAVAŞ'TAN AKŞENER'E YANIT Yenilenen tarihi Ulus Hali'nin açılışında konuşan ABB Başkanı Yavaş, önemli ifadelere yer verdi. Haberankara.com olarak katılım sağladığımız açılış töreninde ABB Başkanı Mansur Yavaş ; ‘’Her yerde millet ittifakının belediye başkanıyız. Şimdi de böyle bir işbirliği olursa yine sadece kazanan Cumhuriyet Halk Partisi değil öncelikle işbirliği yapan partiler olacak, millet ittifak olacak ama sonuçta kazanan hep Ankara olacak. Bunu unutmamak lazım.'' dedi. Akşener'in korkaklık açıklamasına da değinen ABB Başkanı Yavaş, ‘’Ben hala aynı yerdeyim bir iş birliği Ankara’da hem Cumhuriyet Halk Partisi hem de İYİ Parti ilçe başkanları tarafından yapılan toplantıları Sayın Akşener‘e duyurulmuştur. Bundan sonrası kendi kararları. Korkak kelimesini asla kabul etmiyorum, hiçbir zaman korkmadım. Korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesine aday olmaz. Elimizi taşın altına koymamız gerekirse de koyarız ama bunun yolu yordamı ve usulü bellidir.'' dedi. ABB Başkanı Yavaş, ‘’Beni daha önce de başka bir siyasi parti genel başkanı aday ol diye çağırmıştır. Genel başkanların hadi sigorta demesiyle yapılabilecek bir şey değildir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun adayı olacağına dair Sayın Akşener’e çok söylemleri olmuştur. Biz noter değiliz altılı masa karar verecek keşke bunu sonuna bırakmadan bir şekilde daha önce görüşüp farklı bir karar alınsaydı. Daha düzgün olurdu belki de o zaman ille de benim adımı olmamı istiyorsa o şekilde önümü açabilirdi. Ben bu konulara çok giren birisi değilim açıkçası, korkaklıkla suçlanmak benim zoruma gidiyor. Korkak değiliz eğer milletimiz için usulüne uygun bir şekilde yol açılırsa her şey de aday oluruz.'' dedi. ( Tarafsız )     
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ile yaşanan gerginliğe yönelik İYİ Parti'ye operasyon yapıldığını ileri sürdü. ABB Başkanı Yavaş ve İBB başkanı İmamoğlu'na yönelik ''Korktular' açıklaması yapan Akşener'e ABB Başkanı Yavaş'tan yanıt geldi.

19 Aralık tarihinde Uşak'ta bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener CHP ile yaşanan gerginliği değerlendirdi. Partisinde istifaların art arda gelmesine ilişkin bir açıklamada bulunan İYİ Parti Lideri Akşener, "Partimize kurumsal operasyon olduğu ortaya çıktı. Bu, bir siyasi partinin içişlerine karışmak demektir. Şu an itibariyle bir savaş ilanı olarak kabul ediyorum. Varım, buyursunlar. Ben idmanlıyım" ifadelerini kullandı. 

31 Mart tarihinde yapılması planlanan yerel seçimlere İYİ Parti olarak tek başına girme kararı aldıklarını hatırlatan İYİ Parti lideri Meral Akşener  genel seçimlerde cumhurbaşkanı adayı olarak göstermek istediği belediye başkanları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş hedef aldı. Akşener, "Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler. Şimdi, dün benim için bir milattır. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine karışmadık. Kongre yaptılar üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Kim kazanırsa kazansın" dedi. Meral Akşener in açıklamalarına Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tan açıklama geldi.

ABB BAŞKANI YAVAŞ'TAN AKŞENER'E YANIT

Yenilenen tarihi Ulus Hali'nin açılışında konuşan ABB Başkanı Yavaş, önemli ifadelere yer verdi. Haberankara.com olarak katılım sağladığımız açılış töreninde ABB Başkanı Mansur Yavaş ; ‘’Her yerde millet ittifakının belediye başkanıyız. Şimdi de böyle bir işbirliği olursa yine sadece kazanan Cumhuriyet Halk Partisi değil öncelikle işbirliği yapan partiler olacak, millet ittifak olacak ama sonuçta kazanan hep Ankara olacak. Bunu unutmamak lazım.'' dedi. Akşener'in korkaklık açıklamasına da değinen ABB Başkanı Yavaş, ‘’Ben hala aynı yerdeyim bir iş birliği Ankara’da hem Cumhuriyet Halk Partisi hem de İYİ Parti ilçe başkanları tarafından yapılan toplantıları Sayın Akşener‘e duyurulmuştur.

Bundan sonrası kendi kararları.  Korkak kelimesini asla kabul etmiyorum, hiçbir zaman korkmadım. Korkan zaten Ankara Büyükşehir Belediyesine aday olmaz. Elimizi taşın altına koymamız gerekirse de koyarız ama bunun yolu yordamı ve usulü bellidir.'' dedi. ABB Başkanı Yavaş, ‘’Beni daha önce de başka bir siyasi parti genel başkanı aday ol diye çağırmıştır. Genel başkanların hadi sigorta demesiyle yapılabilecek bir şey değildir. Sayın Kılıçdaroğlu’nun adayı olacağına dair Sayın Akşener’e çok söylemleri olmuştur. Biz noter değiliz altılı masa karar verecek keşke bunu sonuna bırakmadan bir şekilde daha önce görüşüp farklı bir karar alınsaydı. Daha düzgün olurdu belki de o zaman ille de benim adımı olmamı istiyorsa o şekilde önümü açabilirdi. Ben bu konulara çok giren birisi değilim açıkçası, korkaklıkla suçlanmak benim zoruma gidiyor. Korkak değiliz eğer milletimiz için usulüne uygun bir şekilde yol açılırsa her şey de aday oluruz.'' dedi. ( Tarafsız

 

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.