ABB

Muğla Milas'ta Orman Yangını Şiddetini Artırıyor

GÜNDEM 14.07.2023 - 18:45, Güncelleme: 14.07.2023 - 19:13
 

Muğla Milas'ta Orman Yangını Şiddetini Artırıyor

Milas'ta makilik alanda yangının alevleri ormana ulaştı. Türkiye'de çöl sıcaklarının da olduğu dönemde, Havalimanı yakınlarındaki yangın iki mahalleyi tehdit ediyor..
Muğla Milas'ta bulunan makilik alanda yangın çıktı. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahalesi ederken alevlerin ormana ulaştığı aktarıldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, rüzgârın sürmesi halinde yangının büyüyebileceğini ve yangının Akyol ile Kemikler mahallelerini tehdit ettiğini belirtti.  ALEVLER ORMANA ULAŞTI! Yangın sürüyor.. Ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği yangın, rüzgârın etkisiyle hızla ilerleyerek ormana ulaştı.  EKİP SAYISI ARTIRILDI Alevleri görenler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Bölgeye takviye uçak, helikopter ve arazözler ile personel sevk edildi. Alevlere 9 uçak, 9 helikopter, 53 arazöz-su tankeri, 4 dozer ve 350 personel ile havadan ve karadan müdahale sürüyor. "RÜZGÂR SÜRERSE, YANGIN ETKİSİNİ ARTIRACAK" Bölgeye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, filosundaki araçlar ile arama-kurtarma ekibinin de yangında görev aldığını belirtti.  Başkan Tokat, alevlerin rüzgârın da etkisiyle Kemikler Mahallesi istikametine doğru yöneldiğini söyledi.   YANGIN 2 MAHALLEYİ TEHDİT EDİYOR! Başkan Tokat, yangının çıkış nedeniyle ilgili kesin bir bilginin bulunmadığını dile getirdi. Sözlerine şöyle devam etti:    "Bu yangın, Milas-Bodrum kara yolunun hemen yanında başlamış olan bir yangın. Yangının sigara izmariti veya cam kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bölgemiz, yaz sezonlarında hareketli bir bölge. Bölgeyi çok seviyorlar, tatile geliyorlar. Ama kimsenin bize bunu yapmaya hakkı yok. Sık sık uyarımızı yapıyoruz. Bu bölgede çok dikkatli olmak gerekiyor. Lütfen geliş, gidişiniz esnasında kara yoluna sigara atmayın. Alevler, şu an Akyol ve Kemikler mahallelerini tehdit ediyor."  
Milas'ta makilik alanda yangının alevleri ormana ulaştı. Türkiye'de çöl sıcaklarının da olduğu dönemde, Havalimanı yakınlarındaki yangın iki mahalleyi tehdit ediyor..

Muğla Milas'ta bulunan makilik alanda yangın çıktı. Ekipler yangına havadan ve karadan müdahalesi ederken alevlerin ormana ulaştığı aktarıldı. Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, rüzgârın sürmesi halinde yangının büyüyebileceğini ve yangının Akyol ile Kemikler mahallelerini tehdit ettiğini belirtti. 

ALEVLER ORMANA ULAŞTI!

Yangın sürüyor.. Ekiplerin havadan ve karadan müdahale ettiği yangın, rüzgârın etkisiyle hızla ilerleyerek ormana ulaştı. 

EKİP SAYISI ARTIRILDI

Alevleri görenler, durumu orman ve itfaiye ekiplerine bildirdi. Bölgeye takviye uçak, helikopter ve arazözler ile personel sevk edildi. Alevlere 9 uçak, 9 helikopter, 53 arazöz-su tankeri, 4 dozer ve 350 personel ile havadan ve karadan müdahale sürüyor.

"RÜZGÂR SÜRERSE, YANGIN ETKİSİNİ ARTIRACAK"

Bölgeye gelen Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, filosundaki araçlar ile arama-kurtarma ekibinin de yangında görev aldığını belirtti.  Başkan Tokat, alevlerin rüzgârın da etkisiyle Kemikler Mahallesi istikametine doğru yöneldiğini söyledi.

 

YANGIN 2 MAHALLEYİ TEHDİT EDİYOR!

Başkan Tokat, yangının çıkış nedeniyle ilgili kesin bir bilginin bulunmadığını dile getirdi.

Sözlerine şöyle devam etti:   

"Bu yangın, Milas-Bodrum kara yolunun hemen yanında başlamış olan bir yangın. Yangının sigara izmariti veya cam kaynaklı olduğunu düşünüyoruz. Bölgemiz, yaz sezonlarında hareketli bir bölge. Bölgeyi çok seviyorlar, tatile geliyorlar. Ama kimsenin bize bunu yapmaya hakkı yok. Sık sık uyarımızı yapıyoruz. Bu bölgede çok dikkatli olmak gerekiyor. Lütfen geliş, gidişiniz esnasında kara yoluna sigara atmayın. Alevler, şu an Akyol ve Kemikler mahallelerini tehdit ediyor."

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.