ABB

Okullarda Din Dersi Sayısı Arttı Sanat ve Sporla İlgili Dersler Azaldı

GÜNDEM 31.08.2023 - 10:38, Güncelleme: 31.08.2023 - 10:38
 

Okullarda Din Dersi Sayısı Arttı Sanat ve Sporla İlgili Dersler Azaldı

MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nca yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı.
Tarafsız Haber - Milli Eğitim Bakanlığı’nın ( MEB ) 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanacak haftalık ders çizelgelerinde yaptığı değişiklik, iktidarın tercih ve yönelimlerini bir kez daha gözler önüne serdi. Tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi BirGün'de yer alan habere göre yabancı dillerle ilgili seçmeli dersler kaldırılırken sanat ve sporla ilgili seçmeleri dersler daraltıldı. İlkokul ve ortaöğretimde din dersleri sayısı ise artırıldı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı. Öte yandan tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilmesine olanak sağlandı. Güzel sanatlar dersleri 2023-2024 eğitim öğretim döneminde çizelgede yer almayacak Ortaöğretimde ise din derslerinin 16 saate kadar çıkabilmesinin ön açıldı. Liselerde sekiz saat olan zorunlu din dersine dört saat seçmeli zorunlu, dört saat de tercihe bağlı seçmeli ders eklendi. Haftalık ders çizelgelerinde en çarpıcı değişiklik Anadolu liselerinde yaşanacak. Anadolu liselerinde yabancı seçmeli dersler olmayacak. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde seçmeli ders olarak çizelgede de yer alan güzel sanatlar dersleri 2023-2024 eğitim öğretim döneminde çizelgede yer almayacak.
MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı’nca yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı.

Tarafsız Haber - Milli Eğitim Bakanlığı’nın ( MEB ) 2023-2024 eğitim öğretim yılı itibarıyla uygulanacak haftalık ders çizelgelerinde yaptığı değişiklik, iktidarın tercih ve yönelimlerini bir kez daha gözler önüne serdi.

Tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi
BirGün'de yer alan habere göre yabancı dillerle ilgili seçmeli dersler kaldırılırken sanat ve sporla ilgili seçmeleri dersler daraltıldı. İlkokul ve ortaöğretimde din dersleri sayısı ise artırıldı. MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı tarafından yayımlanan yeni haftalık ders çizelgesine göre, ortaokulda din dersi, 16 saate çıkarıldı. Öte yandan tüm ortaokullarda birinci sınıfta 18 saat Arapça dersi verilmesine olanak sağlandı.

Güzel sanatlar dersleri 2023-2024 eğitim öğretim döneminde çizelgede yer almayacak
Ortaöğretimde ise din derslerinin 16 saate kadar çıkabilmesinin ön açıldı. Liselerde sekiz saat olan zorunlu din dersine dört saat seçmeli zorunlu, dört saat de tercihe bağlı seçmeli ders eklendi. Haftalık ders çizelgelerinde en çarpıcı değişiklik Anadolu liselerinde yaşanacak. Anadolu liselerinde yabancı seçmeli dersler olmayacak. 2022-2023 eğitim öğretim döneminde seçmeli ders olarak çizelgede de yer alan güzel sanatlar dersleri 2023-2024 eğitim öğretim döneminde çizelgede yer almayacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.