ABB

Sanatçılar Yusuf Tekin'in görevden alınması için çağrıda bulundu

GÜNDEM (Web Sitesi) - Web Sitesi | 20.12.2023 - 09:36, Güncelleme: 20.12.2023 - 09:36
 

Sanatçılar Yusuf Tekin'in görevden alınması için çağrıda bulundu

İçerisinde sanatçıların, yazarların, şairlerin ve aydınların bulunduğu Sanatçılar Girişimi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in görevden alınması için çağrıda bulundu.
Gündem Haberleri - Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarikatlarla yapılan protokolleri savunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, "Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor" ifadelerine tepkiler gelmeye devam ediyor. 'Atatürkçülük ve Cumhuriyet düşmanlığını ilan etmiştir' Sanatçılar Girişimi, Milli Eğitim Bakanı Tekin'in söz konusu açıklaması nedeniyle görevden alınması için çağrıda bulundu. "Milli eğitim bakanlığı makamında bulunan kişi laik Türkiye Cumhuriyeti’ne, laik eğitime karşı açıkça savaş açmıştır. Laisizmi, çağdaş eğitimi terörizmle bir tutarak çağdaşlık, evrensellik, Atatürkçülük ve Cumhuriyet düşmanlığını ilan etmiştir" ifadelerine yer verilen açıklamada, şu sözlere yer verildi: 'Bu kadar önemli bir makamda bir saniye bile kalamaz' "Böyle bir kişi milli eğitim bakanlığı gibi ülkemizin ve en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın yaşamları ile ilgili bu kadar önemli bir makamda bir saniye bile kalamaz. Cumhuriyet savcılarını ,velileri, konuyla ilgili herkesi, bütün Cumhuriyetçileri göreve çağırıyoruz. Bizler, Sevgili ülkemizin, laik, çağdaş, Cumhuriyet değerlerine sahip sanatçıları , yazarları, şairleri, aydınları bu kişiyi ve sözlerini lanetle kınıyor, bu alanda ve bu konuda üstümüze düşecek olan her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu sevgili halkımıza bildiriyoruz." ( Tarafsız )
İçerisinde sanatçıların, yazarların, şairlerin ve aydınların bulunduğu Sanatçılar Girişimi, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in görevden alınması için çağrıda bulundu.

Gündem Haberleri - Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada tarikatlarla yapılan protokolleri savunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, "Sizin 'tarikat, cemaat' dediğiniz, bizim 'STK' dediğimiz yapılarla toplasanız 10 tane protokolümüz vardır. Onlarla protokol yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar çocukların dağa çıkmasını engelliyor" ifadelerine tepkiler gelmeye devam ediyor.

'Atatürkçülük ve Cumhuriyet düşmanlığını ilan etmiştir'

Sanatçılar Girişimi, Milli Eğitim Bakanı Tekin'in söz konusu açıklaması nedeniyle görevden alınması için çağrıda bulundu. "Milli eğitim bakanlığı makamında bulunan kişi laik Türkiye Cumhuriyeti’ne, laik eğitime karşı açıkça savaş açmıştır. Laisizmi, çağdaş eğitimi terörizmle bir tutarak çağdaşlık, evrensellik, Atatürkçülük ve Cumhuriyet düşmanlığını ilan etmiştir" ifadelerine yer verilen açıklamada, şu sözlere yer verildi:

'Bu kadar önemli bir makamda bir saniye bile kalamaz'

"Böyle bir kişi milli eğitim bakanlığı gibi ülkemizin ve en değerli varlıklarımız olan çocuklarımızın yaşamları ile ilgili bu kadar önemli bir makamda bir saniye bile kalamaz. Cumhuriyet savcılarını ,velileri, konuyla ilgili herkesi, bütün Cumhuriyetçileri göreve çağırıyoruz. Bizler, Sevgili ülkemizin, laik, çağdaş, Cumhuriyet değerlerine sahip sanatçıları , yazarları, şairleri, aydınları bu kişiyi ve sözlerini lanetle kınıyor, bu alanda ve bu konuda üstümüze düşecek olan her türlü görevi yapmaya hazır olduğumuzu sevgili halkımıza bildiriyoruz." ( Tarafsız )

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.