ABB

SOL Parti zamlara karşı sokakta

POLİTİKA (Web Sitesi) - Web Sitesi | 13.07.2023 - 21:38, Güncelleme: 13.07.2023 - 21:38
 

SOL Parti zamlara karşı sokakta

SOL Parti yapılan zamlara karşı İzmir’de sokağa çıktı. Konak’ta yapılan açıklamada, “Bu zamlarla, pahalılıkla yaşanmıyor. Yeter” denildi.
SOL Parti yıkımın faturasının halka yüklenmesine karşı İzmir’de sokağa çıktı. “Zamlara, pahalılığa artık yeter” diyerek Konak metro çıkışında buluşan SOL Partililer, basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada SOL Parti İzmir İl Başkanı Kadir Bülbül, “Soframızdaki bir dilim ekmeğimiz, geleceğimiz bir avuç haraminin mutluluğuna armağan ediliyor. Enflasyon altında geceden sabaha eriyen maaşlar, hayat pahalılığı ve yeni vergilerle hayat artık yaşanamaz duruma geliyor. Kendi çıkarları için ülkeyi bir iflasa sürükleyen iktidar şimdi bunun tüm yükünü emekçilere çıkarıyor. IMF’siz bir IMF programı ile emeğiye geçinenlerin, çalışanların ve yoksulların kemerlerinin daha da çok sıkılacağı ilan ediliyor. Öte yandan Körfez Monarşilerine borçlanma girişimleriyle, emperyalist merkezlerden sıcak para çekme çabalarıyla ülkenin yarınları ipotek altına alınıyor. Yeter! Bu zamlarla, pahalılıkla yaşanmıyor” dedi. "BU SEFALETİ REDDEDİYORUZ" Eğitim ve sağlığa erişmenin imkânsız hale geldiği vurgulayan Bülbül, “Fahiş fiyat yükselişleri sonrasında insanca koşullarda barınmak artık mümkün değil. Gıda başta en temel ihtiyaçlar karşılanamıyor. Bu sefaleti reddediyoruz. Ülkemizin tüm emekçilerini, emekten yana tüm güçlerini şimdi bu yeni yoksullaştırma politikalarına birlikte karşı durmaya çağırıyoruz. IMF’nin, bir avuç patronun ve zenginin programına karşı emeğin hak mücadelesinde birleşelim. Bu sömürü düzeninin kirli oyunlarına emekçileri asla teslim etmeyeceğiz. Emeğin hakları için çözüm SOL’dadır” diye konuştu. "SERVET VERGİSİ UYGULANMALI" Bülbül, şunları dile getirdi: “AKP döneminde özellikle emlak fiyatlarının astronomik artışı, fahiş borsa kazançları ile zenginleşenler vergilendirilmelidir. Zorunlu ihtiyaç maddelerindeki KDV artışları geri alınmalıdır. Öğrenci borçları iptal edilmeli, belli tutarlara kadar kredi kartı-ihtiyaç kredisi faizleri silinmelidir. Gelir ve kardan alınan vergiler artırılmalıdır. Tüm finansal ve reel varlıkların toplamı üzerinden kademeli yıllara yayılan bir servet vergisi uygulanmalıdır. Yurtdışından kısa süreli sermaye girişlerine finansal işlemler vergisi konulmalıdır.” İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı zammı vurgulayan Bülbül, “Halkın temel ihtiyaçlarına yapılan zamların bir yenisini de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin suyun metreküp fiyatına yaptığı yüzde 43.47'lik zam eklenmiştir. Buradan sesleniyoruz. Yapılan bu zam derhal geri alınsın. Halkın yaşamsal kaynağı olan suya yapılan bu zam kabul edilemez” dedi.
SOL Parti yapılan zamlara karşı İzmir’de sokağa çıktı. Konak’ta yapılan açıklamada, “Bu zamlarla, pahalılıkla yaşanmıyor. Yeter” denildi.

SOL Parti yıkımın faturasının halka yüklenmesine karşı İzmir’de sokağa çıktı. “Zamlara, pahalılığa artık yeter” diyerek Konak metro çıkışında buluşan SOL Partililer, basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan açıklamada SOL Parti İzmir İl Başkanı Kadir Bülbül, “Soframızdaki bir dilim ekmeğimiz, geleceğimiz bir avuç haraminin mutluluğuna armağan ediliyor. Enflasyon altında geceden sabaha eriyen maaşlar, hayat pahalılığı ve yeni vergilerle hayat artık yaşanamaz duruma geliyor. Kendi çıkarları için ülkeyi bir iflasa sürükleyen iktidar şimdi bunun tüm yükünü emekçilere çıkarıyor. IMF’siz bir IMF programı ile emeğiye geçinenlerin, çalışanların ve yoksulların kemerlerinin daha da çok sıkılacağı ilan ediliyor. Öte yandan Körfez Monarşilerine borçlanma girişimleriyle, emperyalist merkezlerden sıcak para çekme çabalarıyla ülkenin yarınları ipotek altına alınıyor. Yeter! Bu zamlarla, pahalılıkla yaşanmıyor” dedi.

"BU SEFALETİ REDDEDİYORUZ"

Eğitim ve sağlığa erişmenin imkânsız hale geldiği vurgulayan Bülbül, “Fahiş fiyat yükselişleri sonrasında insanca koşullarda barınmak artık mümkün değil. Gıda başta en temel ihtiyaçlar karşılanamıyor. Bu sefaleti reddediyoruz. Ülkemizin tüm emekçilerini, emekten yana tüm güçlerini şimdi bu yeni yoksullaştırma politikalarına birlikte karşı durmaya çağırıyoruz. IMF’nin, bir avuç patronun ve zenginin programına karşı emeğin hak mücadelesinde birleşelim. Bu sömürü düzeninin kirli oyunlarına emekçileri asla teslim etmeyeceğiz. Emeğin hakları için çözüm SOL’dadır” diye konuştu.

"SERVET VERGİSİ UYGULANMALI"

Bülbül, şunları dile getirdi: “AKP döneminde özellikle emlak fiyatlarının astronomik artışı, fahiş borsa kazançları ile zenginleşenler vergilendirilmelidir. Zorunlu ihtiyaç maddelerindeki KDV artışları geri alınmalıdır. Öğrenci borçları iptal edilmeli, belli tutarlara kadar kredi kartı-ihtiyaç kredisi faizleri silinmelidir. Gelir ve kardan alınan vergiler artırılmalıdır. Tüm finansal ve reel varlıkların toplamı üzerinden kademeli yıllara yayılan bir servet vergisi uygulanmalıdır. Yurtdışından kısa süreli sermaye girişlerine finansal işlemler vergisi konulmalıdır.”
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin suya yaptığı zammı vurgulayan Bülbül, “Halkın temel ihtiyaçlarına yapılan zamların bir yenisini de İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin suyun metreküp fiyatına yaptığı yüzde 43.47'lik zam eklenmiştir. Buradan sesleniyoruz. Yapılan bu zam derhal geri alınsın. Halkın yaşamsal kaynağı olan suya yapılan bu zam kabul edilemez” dedi.

İzmir HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve tarafsizhaber.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.